Úvod / Nyitóoldal
   
 
Soóky Zoltán  2017-04-23   1,192
A vállalkozói gondolkodásmód témakörében valósult meg március 30. és 31. között Brüsszelben a Zsolnai Egyetem által szervezett, eTwinning keretein belüli „FCL – a jövő osztálya - vállalkozói tanulás IKT eszközök segítségével“ című szakmai pedagógus-továbbképzés.  

 
A brüsszeli „European Schoolnet (EUN)“-ben megvalósuló képzés fő célja az volt, hogy felkészítse a résztvevő pedagógusokat tanulóik támogatására a vállalkozói lelkület kialakításában és vállalkozói ötleteik megvalósításában.

A továbbképzésen résztvevő országok – Ausztria, Belgium, Ciprus, Csehország, Olaszország, Lengyelország, Portugália, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország és az Egyesült Királyság - mintegy 20 pedagógusa a két nap alatt ismerkedett meg a vállalkozószellem gyarapításának lehetőségeivel. Országunkat Ján Palša az ólublói Szent Miklós egyházi gimnáziumból, illetve jómagam a Pázmány Péter Gimnáziumból képviseltük.
A továbbképzést Kornélia Lohyňová vezette Szlovákiából, akinek fontos szerepe van az eTwinning projektprogram szervezésében, illetve több kezdeményezés keretein belül is, melyeknek célja a fiatalok vállalkozószellemének növelése.
 
A továbbképzés első napján kurzusvezetőnk különböző IKT-eszközökkel támogatott vállalkozói gondolkodásmódot fejlesztő tevékenységeket mutatott be. A résztvevők megismerkedhettek a vállalkozói készségfejlesztés módszertanával is. A második nap tapasztalhattuk meg a vállalkozási folyamatok működését. Csapatmunkában egy közös produktumot kellett létrehoznunk, amit el is kellett egymásnak adnunk. Figyelembe kellett venni a termék eladásának és megvételének minden körülményét. Tapasztalatainkra alapozva a nap végén pedig több közös vállalkozói gondolkodásmódot fejlesztő eTwinning projektet terveztünk meg, amelyet hazatérésünk után fogunk megvalósítani.  
 
A továbbképzés nem csak témájában volt innovatív jellegű. Olyan modern IKT -, elektronikai eszközöket, de akár egyszerű tanteremi felszereléseket is láthattunk, amelyek mintaként szolgálhatnak a jövő intézményei számára.
 
Összegezhetem tehát, hogy a két napos brüsszeli továbbképzésről sok tapasztalattal, ötlettel gyarapodva és új nemzetközi kapcsolatokkal távoztunk, bízva a közös munka folytatásában.
 
Soóky Zoltán
Pázmány Péter Gimnázium
 
 
 
 
 
 

The index.php: SIZE[b]: 20,414 MODIFIED: 2018.06.10 13:28:21.MD5: c02334ce96713ec2382c9504b68e1856 STATUS: OK