Úvod / Nyitóoldal
   
 
Hinzellér László  2017-08-25   551
Kedves Tanító néni! Sok-sok szép emlék, élmény kötődik személyedhez. Mint egykori tanítványod, aztán az élet során tisztelő barátod és földid, elmodhatom nagyon sokat, emberit (isteni-emberit) kaptam (kaptunk) Tőled. Amit szeretnék megköszönni,ha bár ezt  már Te nem hallhatod,de a kimodott és leírt köszönet megkönnyít belül.  


Találkozásunk még gyermekkori diákéveimre nyúl vissza, amikor az alapiskola padjaiban, olyan szépen megismertetted velünk a színjátszás örömeit, az anyanyelvünk szeretetét. Akkor még nem értettem és láttam mindent úgy, mint most évek után.

Egy igen kedves, ugyanakkor kitartó, elveihez ragaszkodó őszinte, a kultúráért élő és tűrő jelenség voltál. Mind ezt, munkád során a baráti kapcsolataidban is hűen vitted életutadon, azzal a nagy anyanyelvi szeretettel, mellyel megajándékoztad a diákjaidat.

Az ember sokszor csak a végén érti, éli meg, mit tanult, tudott az élete során létrehozni. Mivel tudta embertársait megajándékozni. Ebből az értékekből mennyit tovább adni….,-” ha csak egy is megértett közületek, nem volt értelmetlen életem”.

Szőgyén, szülőfalud egyike volt azon helyeknek, ahol sok marandót hagytál tanítványaid szívében. Csak a legutóbbi rendezvényeket említve,- István a Király, a szülőföldi Gyökerek-találkozók, de régmúlt számtalan
gyermekszíndarabja - mind fémjelzik munkád gyümölcseit.

Bár az élet sokszor mostoha az emberi sorsok alakulásában, mégis úgy gondolom és érzem, ha nem is kaptad meg életdben amire vágytál,... de sok-sok szép, emberit-istenit hagytál magad után. Köszönjük!

Marad számunkra Szőgyénieknek, barátoknak, ismerősöknek, volt diákjaidnak az emlékezés a tisztelet és megérdemelt főhajtás emléked előtt.

Kisérjen égi utadon szeretetünk emléklángja.
 
Hinzellér László, egykori diákjaid és földieid,barátaid és ismerősed nevében
 
 
 

The index.php: SIZE[b]: 20,414 MODIFIED: 2018.06.10 13:28:21.MD5: c02334ce96713ec2382c9504b68e1856 STATUS: OK