Úvod / Nyitóoldal
   
 
Benkő Timea  17-10-29   770  
0
Az idén 175 éves érsekújvári Pázmány Péter Gimnázium diákjai 2017. október 28-án történelmet írtak: először vettek részt a városi kolbászfesztiválon.
Az ötlet Csanda Tamás I.A osztályos diákunk fejéből pattant ki, aki ügyesen csapatába verbuválta osztálytársait: Benkő Enikőt, Csányi Balázst, Haluza Henriettet, Jakubovich Noémit, Kovács Noémit, Kuczman Kittit és Lángyi Viktóriát.  


Intézményünk gyakran hangoztatja, hogy családias iskola vagyunk, s ezt most is bizonyították a segítőkész szülők: beszálltak a díszítés elkészítésébe, receptet, kellékeket hoztak, boltba szaladtak, ha kellett, s amikor felmondta a húsőrölő a szolgálatot, feltűrték pulóverük ujját és hárították a bajt.

Hasonlóan gyakran hirdetjük magunkról, hogy az életre nevelünk. Bár elsősorban az egyetemi tanulmányokra készítjük fel a gimnazistákat, nem vallottak szégyent alkalmi hosstesseink, henteseink, szakácsaink, fényképészünk. Beták Norbert, megbízott igazgató pedig saját készítésű finom falatkákkal érkezett a fesztivál sátrába.

Az ízletes kolbászt ezüst sávval értékelte a szakmai zsűri, sőt különdíjjal jutalmazta a félszáz résztvevő csapat közüli egyetlen középiskolás diákcsapatot. Így újabb két serleggel és oklevéllel lett gazdagabb a dicsőség galériánk.
 

Elkészült a gimnazista kolbász
 

Első alkalommal a kolbászfesztiválon
 

A teljes csapat

Benkő Timea
Benkő Enikő felvételei
 
 
 
 

The index.php: SIZE[b]: 21,697 MODIFIED: 2018.12.04 23:13:49.MD5: 9e9360fc5ac00f07cbbd76f98e8210ab STATUS: OK