Úvod / Nyitóoldal
   
 
Telek Lajos  13-12-10   13,092  
0

A mai vendégem a mai napig ragaszkodik felvidéki gyökereihez - Gútán él családjával, feleségével és három gyermekével.
Vadkerti Imre színész-énekes pályafutásában korai éveitől jelen van mind a zene, mind a színház . Hangi adottságai és énekesi tehetsége révén minden műfajban otthonosan mozog, a rockzenétől az operetten át a musical világáig.
A művész 2008-ban a Társulat című televíziós szereplőválogatáson elnyerte Koppány szerepét az István, a király című rockopera huszonöt éves jubileumi előadásában. Az előadássorozatban nyújtott emlékezetes alakítása révén széles körű ismertséget szerzett a Kárpát-medencében és a tengerentúlon is.  


A jövőévi tortaján január 5-én immár 38 gyertya száll ég. Születésnapi jókivánság-ként egy rövid beszélgetésre invitáltuk a népszerű énekest, színészt, gondos családapát. Élete jelentős szerepeiről kérdeztük Koppány vezért, a "hazafias rock" műfajának méltó képviselőjét. Előadóművészként számos helyen fellépett, Európában és a tengeren túlon is, művészetével hozzájárulva a magyarságtudat erősítéséhez. Szabadidejében zenével, fotózással foglalkozik.

- Kedves Imre haladjunk szépen sorban.Az általános iskolát Gútán végezted, majd szakmát Érsekújváron tanultál. Már korán, az általános iskolai éveid alatt foglalkozni kezdtél a zenével, énekléssel, szerepléssel. Előbb zenekarokban énekeltél, létrehoztad az 1988-ban Alfarock együttesedet, majd 1998-ban a Friends zenekart. A rockzenei műfaj ma sem áll távol tőled, a Dinamit, Korál, Piramis, Edda, P.Box,együttesek zenéjén nőttél fel .Úgy is fogalmazhatnék hogy az anyatej mellé rock zenét is kaptál a gyermekkorodban?

Gyermekkoromban odahaza népdalokat, gyermekdalokat és magyar nótákat énekelgettek nagyanyáim és az édesanyám. Rockzenei rajongás az már a kamasz koromban kezdődött ugy 12-13 éves koromban... és azóta is tart!

-A szüleid hogyan nézték ezt a lázadó korszakot? Azonosulni tudtak ezzel a zenével, vagy rád hagyták?

Aki szerette a rock zenét és akinek volt zenei tehetsége az egyfajta zenei lázadó lett, majd bandát alakított és hétvégeken ott játszott ahol tudott.
Akik ügyesek voltak írtak saját dalokat amelyeknek szövegvilágát igyekeztek a magyarországi menő bandák szövegeihez igazítani...

-Miért van az szerinted, hogy sok jó felvidéki rock-banda előbb utóbb vagy abbahagyta, vagy báli zenekará alakult át?
Sajnos a fiatal Rockbandák általában előbb utóbb szétmennek, mert nem kapnak megfelelő támogatást vagy komolyabb lehetőségeket. Majd ahogyan telnek az évek felnőtté válik az ember családot alapít és rengeteg dolog megváltozik ez életében. Sokan ezután már hangszereiket is eladják, vagy átalakulnak báli zenekarrá, ami egy kis megélhetést is biztosít vagy egy kis plusz jövedelmet.

-1992-ben, a Zselízi rockfesztiválon futottál össze először a Nagyszarvai, jelenleg Budapesten élő Derzsi Györggyel akivel rögtön egy húron pendültetek... nyilatkoztad egy interjúban. Hogyan értsem, egyforma volt a zene világotok vagy hasonló elveket vallottatok, esetleg azonosan gondolkoztatok a világ dolgairól? Tuduk, hogy 1994-ben ismét találkoztatok: a Komáromi Jókai Színház Mária evangéliumában Gyuri Jézust, Te pedig Gábriel arkangyalt alakítottad, kialakult már akkor egyfajta barátság köztettek,vagy inkább ez csak amolyan munka kapcsolat volt?
Nagyon jó barátságban vagyunk a mai napig és sokat dolgozunk együtt, mindenképpen barátságnak nevezném. Szóval egy húron pendülünk!

-Téged Mindig foglalkoztatott a színház világa? Azt hiszem a következő dátum életedben fontos szerepet tölt be. 1993-ban a Komáromi Jókai Színházban Gábriel arkangyalként mutatkoztál be, a Mária evangéliuma rockoperában. Az idén lesz 20 éve hogy a szinpad deszkáira léptél. Az élettől és a színpadtól mit tanultál meg a ez alatt a húsz év alatt?
Nagyon nagy és meghatározó pillanat volt az életemben amikor belekóstolhattam a színház világába. 1993 ban egy csodálatos miliőbe csöppentem bele, amely szeretete a mai napig megmaradt. Rengeteget tanultam az idősebb tapasztaltabb színészektől akiknek nagyon sokat köszönhetek! Amit tanultam a 20 év alatt úgy a zenei pályámon és a színház világában az a alázat és szorgalom és azt, hogy semmit sem adnak ingyen és nagyon meg kell dolgozni azért, hogy elismerjenek és, hogy sikered legyen!

-2000-ben a felvidéki Gútán megalakult a Kis-Duna Menti Rockszínház, amelynek Te úgymond egyik alapító tagja voltál. Elárulnád mi vitt rá titeket, hogy ez a színház létre jöjjön?
Elsősorban a zene és a magyar kultúránk szeretete. Egy Szent István napi megemlékezésre jött létre az a kis csapat, amely a későbbiekben egy 30 fős rockszínpaddá nőte ki magát!

- Eleinte a kezdetben zenés ünnepi műsorokat állítottatok össze, amelyek lelkes fogadtatásra találtak a közönség körében. Ezek az előadások szerinted miért voltak sikeresek? Azért-e, mert ehez hasonló színházi előadásokat az itteni közönség ritkán láthatott, vagy a társulatvolt oly fantasztikus, amely ott verbuválódott össze?
Nagyon nagy dolog volt ez Gúta város életében, ugyanis ilyen itt még nem volt és egy nagyon komoly tehetséges lelkes fiatal csapat jött létre óriási tenni-akarással és elszántsággal. Ezért lett, s van a mai napig sikere!!!

-Aztán következet 2002. Ebben az évben a Kis-Duna Menti Rockszínházban bemutatják a Légy jó mindhalálig című musicalt, a népszerű előadásban Vadkerti Imre Valkay tanár úr szerepét alakította. Ezzel a szereppel menyire tudtál azonosulni ?
Imádtam!!!! A magyar zene és irodalom egyik legcsodálatosabb műve!!! Fantasztikus szerep - Valkay tanárúr bőrébe bújhattam, óriási dolog volt!!! Nagyon jó előadás lett belőlle!!

-A következő évben, 2003-ban színpadra állítottátok a ,,A szeretet hídja" című rock oratóriumot. Ebben az előadásban milyen szerepet kaptál és mi volt a darab üzenete a nézők fellé? És hadd kérdezzem ugyanazt a A 2004-es ,,Magyar história" című rock oratóriummal kapcsolatban is...
Mindkét nemzeti rockoratórium a magyarságnak üzen a múltból fantasztikus Kormorán dalokkal tűzdelve. Ezekben a darabokban nem volt kimondott szerepem - egy voltam a 15 millo magyar közül!!! A darabok üzenete: Az egymás megbecsülése és a Hazaszeretet!!!

-Bátorság kell ahoz, hogy egymás utáni években ilyen színvonalas produkciókat vigyetek színre vagy a társulat tagjai szeretik ennyire a kihivásokat és a megmérettettést?
Nem bátorságnak nevezném, hanem elhivatotságnak. De egyben szerencsés helyzetben vagyunk mi magyarok e téren, hiszen rengeteg mindenből lehet meríteni fantasztikus költőink, íróink, zeneszerzőink vannak! Igen a kihívásokat mi előadók szeretjük!

-Karierredben létfontosságú volt még az Érsekújvári Rockszínpad... Az ott megformált szerepek készítették elő sikeres színházi karrieredet?
2004 ben keresett fel Stugel Tibor az Érsekújvári rockszínpad megálmodója azzal a kéréssel, hogy színpadra szeretné vinni a Mária Evangéliuma rockoperát és hogy lenne –e kedvem János apostol bőrébe bújnom. Nagyon boldogan vállaltam el, hiszen egy fantasztikus szerep várt rám. Közel 80-szor adtuk elő nagy sikerrel!

-Fogalmazhatok úgy, hogy neked az országos hírnevet a 2007-es év hozta meg. Amikor jelentkeztél a Magyar Televízió Társulat című műsorába, ahol a megmérettetés során Koppány szerepét nyerted el a 25 éves jubileumi István, a király rockopera előadásában. Az előadást számos helyen nagy sikerrel játszották, a Szegedi Szabadtéri Játékok műsorán két évadban is szerepelt, továbbá meghívták a kaposvári Csiky Gergely Színházba is, ahol egy évadon át volt műsoron. Ez a szerep volt meghatározó színészi munkásságodba 2010-ig. Az idén 30 éves "István a Király"-t hogyan látod, sikerült-e túllépned ezt a szerepet, a sportcsarnokokban való fellépéseket több tizenötezres tömeg előtt?
Nagyon szép időszak volt, hiszen olyan dolog történt velem, amit álmomban sem gondoltam volna Én lettem a 25 éves jubileumi előadás Koppánya. Rengeteg helyre jutottam el és bújhattam Koppány szerepébe, ami egy óriási dolog az életemben! Főleg egy olyan nagy elődöm után mint Vikidál Gyula!

-Életed eddigi szakaszában volt egy kirándulás az operet világába a Pécsi Nemzeti Színházban, ahol nagy sikerrel alakítottad a Tom Miggles szerepét a Leányvár című operettben. Mit adott neked rockzenésznek az operett világa?
Mindenképpen egy uj zenei világba léptem, amiben addig még nem próbálhattam ki magamat. Nem volt egyszerű menet, de nagyon megkedveltem! Nagyon jó profi társulattal dolgozhattam együtt , Magyarország egyik leghíresebb színházában. Csodás egy év volt!

-2010 óta, úgy is fogalmazhatnék, tagja lettél a Komáromi Magyar Lovas Színháznak.
Ez egy ujjabb állomás az életemben, a Komáromi Magyar Lovasszínház. Egy ujjabb kihívás, de most ez abban különbözött a többitől, hogy lóháton van az ember!

-2011-ben bemutatott, nagy sikerű Honfoglalás rockoperában, a főszerepet kaptad, a honfoglaló Árpád vezért alakítod, óriási sikerrel. Mit gondolsz mennyire sikerült azonosulnod a főszereplővel?
Pintér Tibor rendezésében lett színpadra állítva ez a Koltay Gergely-Szűts István tollából született csoda!!! Nagyon felemelő és megtisztelő érzés belebújni Árpád fejedelem bőrébe. Nagyon szeretem a mai napig játszani, énekelni! Minden eggyes előadás hatalmas siker.

- 2012 júliusában került bemutatásra Az utolsó betyár című népi rockopera, amelyben korábbi szerepeitől eltérően a darab negatív hősét, a bírót személyesíted meg. Hogyan látod, számodra melyik szerep - a pozitív, vagy a negatív szereplő - áll közelebb?
Érdekes volt a sok hős és a jófiú után belebújni a gonosz szerepébe ,viszont nagyon élveztem, hogy végre egy ujabb oldalamról is megmutathattam magamat. Nyilván a közönség szemében mindig a pozitív hősök a szimpatikusabbak, de nagyon jol éreztem magamat ebben a szerebben is.

-Sok kérdést lehetne még feltenni, de úgy gondolom, hogy az életpályád egy szakaszát hagynám ki ha nem kérdezném meg, hogyan lesz egy gútai énekes a Kormorán frontembere? 2011-től vagy a Kormorán tagja?
2010 őszén felkeresett Koltay Gergely, hogy lenne-e kedvem énekelni a Kormoránban. hát mit mondjak… Köpni-nyelni nem tudtam… Nagyon meglepődtem, megörültem, s egyben meg is ijedtem, hiszen egy nagymúltú legendás zenekarról van szó. De a válaszom nem volt kérdéses boldogan mondtam igent. A mai napi nehéz felfognom, hogy ott állhatok egy színpadon velük. Nagyon jó a csapat és nagyon jó hangulatban telnek a koncertek. Nagy ajándék az élettől.


-A zenének és tehetségednek köszönheted azt, hogy felléptél Európában és a tengeren túl is... Úgy tudom, az Európai Parlementben is jártál, ha nem titok, elárulod az olvasónak hol szerepeltél eddig és várható-e újabb külföldi meghívás a közeljövőben?
Mindenképpen a zenének köszönhetően juthattam el számos europai fellépésekre és tengerentúli koncertekre. Az első Brüsszeli utam az 2011-ben volt, amikor is Bauer Edit Parlamenti képviselő asszony meghívott minket Derzsi Gyurival, akkor a Parlamentben volt fellépésünk meg a Brüsszeli Balassi intézetben. Idén visszahívtak, Fehér Nórával volt fellépésünk a Magyar Házban és a Szent Mihály katedrálisban. 2011 ősszén Koltay Gábornak köszönhetően juthattam ki először Kanadába a Magyarok vére című 1956-os megemlékezésre, majd idén májusban másodszor járhattam kint egy hónapos turnén. Felejthetetlen élmény volt az erdélyi turné a Kormoránnal, de számos fellépésünk volt Magyarországon, Felvidéken. 2014 májusára kaptunk ígéretet egy turnéra az Egyesült Államokba, remélem sikerül kijutnunk. De sok más helyre is jönnek felkérések. Nagyon sok szép előadás várja a 2014 es évadban a Komáromi Magyar Lovasszínházban a kedves nézőket márciustól decemberig.

-Amit külön becsülök benned, dalaiddal, művészeteddel itthon és külföldön is a magyarság vigasztalásához járulsz hozzá, a magyarság tudat erősítéséhez.
Köszönöm szépen

- Minden énekes előadó álma, hogy egyszer a színpadon a közönségének a saját dalát adja elő, olyan szerzőkkel dolgozzon akik számára megfelelő dalokat írnak. Mikor születik meg Vadkerti Imre szóló lemeze és úgy általában miről szólnak majd a dalok? Sikerült-e megfelelő szerzőket találni és mikora várható Vadkerti Imre szóló lemeze?
Már elkezdtük a dalok rögzítését. Ha minden jól megy tavasszal jelenik meg a lemezem saját dalokkal.A dalok általában az élet dolgairól szólnak majd, de ez legyen meglepetés.

-A családod, a feleséged Zsuzsa és három gyermeked Bálint, Bence és a kis Csenge hogy viselik el, hogy a családapa rockénekes és az ő feladata, hogy az embereknek örömet és szeretetet adjon a színpadon ebben a kemény világban?

Sportosan veszik a dolgokat, hiszen már megszokták - a családban mindig is ott volt a zene, ők már ebbe születtek.Vannak nehezebb-könnyebb időszakok de azért vagyunk, hogy megoldjuk ugyanúgy mint mások. Mindenben támogatnak és segitenek.

Remélem sikerült a riportban megismertetni azt a fiatal embert, aki nemcsak a színpadon, hanem nyilvános szereplőként is felvállalja a felvidéki magyarok sorsát - dallal, de ha úgy hozza a helyzet, a sajtó hasábjain is is elmondja gondolatait, mert hát ilyen egy hazafi. Aki mint megtudtuk egy fantasztikus testvér, férj, családapa,kitűnő művész, énekes. A színpadon ha kell provokatív, lázadó, aki ha kell hittel és meggyőződéssel képviseli saját igazságát... De ahogy ő mondta, ha egyszer vissza kellene térni eredeti szakmájához, és újból szobafestő lenne, azt is szívvel és lélekkel csinálná... Szörényi szerint megszületett az új Koppány: Vadkerti Imrének hívják.
„Kolozsváron másfél hete Vadkerti Imre Koppánya mindenkit lenyűgözött. Ettől fogva talán nem faggatnak majd arról, hogy miért nem Vikidál Gyula? A kolozsvári István után mindenesetre boldogan mondom: megszületett az új Koppány, Vadkerti Imrének hívják. Alkat, habitus, hang, minden egyben van. " Ezt olvashattuk a Heti Válasz szeptember 5-ei számában...


Vadkerti Imre - Kell még egy szó (Honfoglalás)Vadkerti Imre és barátai - a diószegi koncert záró produkciója ...Vadkerti Imre, Horváth Charlie: Ha messze mészVadkerti Imre: FOHÁSZ EGY NEMZETÉRTVadkerti Imre:Szállj fel, szabad madár ( Szörényi-Bródy: István, a ...Vadkerti Imre, Vikidál Gyula - Szegény MagyarországVadkerti Imre - Őrizd a lángot ( Patrióta zenekar)Derzsi György, Vadkerti Imre - Most múlik pontosan...

A beszélgetést készítette: Telek Lajos
FOTÓK VADKERTI IMRE ARCHIV YOUTUBE VIDEÓK


Ez a Riport nem jött volna létre támogató nélkül. Egy csésze fekete élvezetért kóstolja meg Ön is a Organó Gold kávét! 
 

Posledné čítané / Legutóbb olvasott / Last seen:
20:24:23 Egy csésze kávé: Vadkerti Imrével, énekes-, színész-, előadóművésszel, a Kormorán együttes frontemb... [2013-12-10; 13,092 x]
20:24:17 Databáza novozámockých dlžníkov zdravotných poisťovní Union a Dôvera [2022-09-26; 1,583 x]
20:24:04 "Novozámocký okres po vojne: dvojnásobná úľava" [2015-05-16; 3,216 x]
20:24:02 Szlovákiai magyar adattár 1993-ból / Databáza maďarských inštitúcií na Slovensku z r. 1993 [2013-07-02; 3,913 x]
20:23:49 Kam sa podel bod D? Odhalil Anonym ďalší fígeľ v návrhu VZN o zákaze hazardu? [2023-04-25; 1,244 x]
20:22:43 Bránka zamknutá, koncert sa nekoná! Pozadie neuskutočneného koncertu Desmod+Cigánski diabli v ŠH Mil... [2013-03-21; 7,382 x]
20:22:35 Nové knihy z regiónu [2015-11-28; 2,341 x]
20:22:30 Az érsekújvári magyarságnak az idén sem sikerült méltóképpen megünnepelnie Augusztus 20-át / Ani v ... [2013-08-20; 3,831 x]
20:22:17 Nové Zámky zabudli osláviť 125. výročie založenia nemocnice, rovnako ako si nespomenuli minulý rok n... [2021-06-09; 2,643 x]
20:22:10 Kto povie STOP hazardu v Nových Zámkoch? [2019-07-07; 2,367 x]
20:21:47 Noví susedia primátorovej tety darovali mestu respirátory [2021-02-13; 1,773 x]
20:20:43 Az "Érsekújvári Magyarok" kiléptek anonimitásukból [2014-02-15; 3,226 x]
20:20:39 Korupčná kauza z éry socializmu a jej súvislosti: Prípad Babinský [2023-12-25; 1,205 x]
20:20:38 Vadkerty Katalin születésnapi köszöntése [2023-04-24; 734 x]
20:20:07 Matovičova intuícia, alebo dostane nás trnavský samorast z dejinnej pasce? [2021-03-09; 2,335 x]
20:20:01 Hlavnému kontrolórovi sa kauzu mestskej skládky nepodarilo zamiesť pod koberec... [2023-03-06; 1,428 x]
20:19:48 A hét könyve / Kniha týždňa: Strba Sándor, Érsekújvár. A letelepedés első nyomaitól a vár lebontásái... [2014-11-22; 4,456 x]
20:17:13 Správcovia bytových domov odmietajú informovať o podrobnostiach zatepľovacieho biznisu... [2016-03-13; 5,164 x]
20:16:54 Ožívajú tie najhoršie reflexy - poslanci VÚC v čase pandémie na PR návšteve nemocnice... [2020-03-27; 2,266 x]
20:16:05 Slávnostné otvorenie Vzdušných Zámkov [2020-01-26; 1,740 x]
20:16:00 Egy csésze kávé Répásy Zsolt fotóssal [2015-09-29; 4,987 x]
20:14:36 MsÚ odmietol žiadosť o nahliadnutie do spisov Logportál, Bernolákov Park, Jazdiareň a Dotácie 2009-2... [2015-10-10; 5,642 x]
20:14:14 Egy csésze kávé a párkányi Puss Antal bohóc-artistával. Exkluzív interjú Shanghaiból [2015-03-17; 3,944 x]
20:13:44 Kto je vlastne zodpovedný za kauzu Zúgov? [2014-04-25; 10,750 x]
20:13:11 Egy csésze kávé Mgr. Héger Rudolffal a Music Art Művészközvetitő Ügynökség ügyvezető igazgatójával... [2015-05-31; 5,096 x]
20:12:27 Znepokojujúce správy z mestského úradu... [2014-12-10; 12,169 x]
20:12:16 Cesta konopí. Výstava v Múzeu Jána Thaina v Nových Zámkoch [2024-05-26; 151 x]
20:11:50 Ako byť aktívnym občanom v Nových Zámkoch? Diskusia v Hollywood Café v Kine Mier v stredu o 18:00... [2024-03-26; 711 x]
20:11:34 Határtalanul magyarul [2024-05-26; 201 x]
20:11:32 Kniha týždňa/A hét könyve: Ölvedi János, Napfogyatkozás. Magyarok Szlovákiában / Zatmenie slnka. Maď... [2011-04-10; 4,309 x]
20:11:00 Logportál: "V databáze sa nenachádza žiaden záznam!" [2011-12-19; 3,668 x]
20:10:57 Koncert moskovskej skupiny Nogu Svelo v Bratislave 28. mája 2024 [2024-05-25; 145 x]
20:10:52 Volanie SOS z Hurbanova / SOS hívás Ógyalláról [2024-04-24; 780 x]
20:10:52 Digitalizované periodiká z obdobia 1914-1918 na portáli Slovenskej národnej knižnice [2021-04-12; 3,138 x]
20:10:32 Mnohé obce sa snažia zamestnať chudobných. V Nových Zámkoch sa poslanci snažia zamestnať predovšetký... [2016-06-16; 3,981 x]
20:09:21 Ach, vykľulo sa šidlo z vreca. Za primátorovým ťažením proti hazardu je pokus vyčistiť terén pre chy... [2020-11-16; 2,237 x]
20:08:30 Prejavy na podporu RTVS a slobody slova na 5. protestnom zhromaždení v Nových Zámkoch [2024-03-21; 807 x]
20:08:28 Zmluva podpísaná za prítomnosti médií 18. januára 2008 Walterom Brantnerom, sa nenašla [2014-05-12; 5,185 x]
20:07:30 Kriminalita v kraji podľa hlásení Krajského veliteľstva Policajného zboru za obdobie apríl 2008 - ap... [2018-03-31; 17,584 x]
20:07:04 5. protestný míting v Nových Zámkoch sa uskutoční v stredu 20.03.2024 o 18:00 na Hlavnom námestí... [2024-03-18; 651 x]
20:06:13 Za 4 dni má nový dokumentárny film ruského opozičného politika 6 miliónov zhliadnutí [2017-03-06; 2,603 x]
20:06:10 Výsledky 2. kola prezidentských volieb v novozámockom okrese [2024-04-08; 727 x]
20:05:50 Pred 70-mi rokmi bola podpísaná Dohoda o výmene obyvateľstva medzi Československom a Maďarskom [2016-02-27; 8,616 x]
20:05:36 Posl. Schwarz o zmluve s Brantnerom: "Vážení, my sme nikdy neboli za tú zmluvu! Nikdy!..." [2015-10-07; 3,748 x]
20:05:11 Az "Egy csésze kávé" 2015 utolsó Címlaplánya: Király Evelin, a Miss Felvidék 2015 Szépének párkányi... [2015-12-31; 4,242 x]
20:04:53 Galán Géza (1942. május 4 - 2012. dec. 17) [2012-12-18; 2,984 x]
20:04:36 Videozáznam z posledného zasadnutia novozámockého mestského zastupiteľstva je neúplný [2012-04-09; 3,710 x]
20:04:29 Solúnski bratia a Veľkomoravská ríša. Beseda s J. Steinhübelom 27. októbra v knižnici A. Bernoláka... [2010-10-24; 4,667 x]
20:04:16 Bezdomovci sú späť na Kasárenskej. Vari nemá krám pána? Zdanie však klame... [2017-01-05; 4,050 x]
20:04:07 "Mesto nadobudlo presvedčenie, že prevod vlastníckych práv je najvhodnejšie riešenie" [2010-10-11; 8,255 x]

The index.php: SIZE[b]: 29,969 MODIFIED: 2024.01.09 22:06:48.MD5: a96b9c14c093fe1384de07847e3e01bc STATUS: FALSE  This window is : x