Úvod / Nyitóoldal
   
 
Dózsa Roland  18-12-14   1,840  
0
Az Érsekújvári Magyar Tanulóifjúságért Polgári Társulás 2018. december 12-én díjazta a Czuczor Gergely Alapiskola, a Pázmány Péter Gimnázium és a Közös Igazgatású Jedlik Ányos Elektrotechnikai Szakközépiskola és Kereskedelmi Akadémia végzős diákjait. A gimnazisták közül a következők részesültek pénz- illetve könyvjutalomban:  
Bombicz Eleonóra Nagy Vivien Takács Tamás


Bombicz Eleonóra (Holota-díj) – Kitűnő tanuló, végig színjeles bizonyítvánnyal. Az Erasmus+ program résztvevője, a IV.A osztály két lábon járó tudományos akadémiája,  aranyköpéseinek, szállóigévé váló mondásainak krónikása. Legyen szó természettudományi vagy humán tantárgyról, Nóri mindegyikben otthon van, megméretteti magát és hozza a jobbnál jobb helyezéseket. Viccesen mondhatnánk, hogy a tanév végéig még van pár hónapja, hogy megnyerjen egy informatikai vagy atlétikai versenyt is, hogy teljes legyen a lista, de ezt a dicsőséget szerényen átengedi másoknak.  Csapatával négy éve szerepel sikeresen a gútai Heuréka tudománytörténeti vetélkedőn, ahol két második helyet követően két elsőséget is sikerült begyűjteniük, maguk mögött hagyva a mezőnyt. Rendszeres résztvevője a matematika, biológia és kémia olimpiáknak, a kerületi fordulókban rendszerint az első tíz között végezve, eredményes megoldóként szerepel: kémia olimpián egy kerületi 5. és 11. hely, biológia olimpián kerületi 8. és 9. hely.  Emellett Felvidéki magyar matikaverseny, angol olimpia járási fordulója, német olimpia kerület fordulója, szlovák helyesírási háziverseny, melyben kategóriájának győztese lett. Bár érdeklődése elsősorban természettudományi, ez nem kizáró oka annak, hogy ne végezzen az első helyen a szövegértelmező vetélkedőben, vagy csapatban ne jeleskedjen a tatabányai Magyar nyelv változatos világa vetélkedőn, ugyancsak az első helyen végezve.  A Múltidéző országos döntője és az idei Gloria Victis budapesti fordulójának 17. helye a bizonyítéka annak, hogy számára a komoly felkészülést igénylő történelmi verseny se kihívás. Nemcsak sokat olvas, ír is. Cikke jelent meg a Vasárnap hetilapban, iskolaújságot szerkeszt, a Médiasztár verseny Az év diákújságírója kategóriájában a 3. helyen végzett, saját írásával jelentkezett a Versforraló elnevezésű irodalmi pályázatra is, ahol ugyancsak a 3. helyet szerezte meg. Nóri a Károly Egyetem fizika szakán szeretné folytatni tanulmányait, szabadidejében is erre készül, a nyári szünidőben egy magyarországi és egy horvátországi természettudományos táborban is képezte magát .

Nagy Vivien (ÉMTA- könyvjutalom)  – a IV. A osztály legszorgalmasabb tanulói közé tartozik, ami tükröződik félévi és év végi eredményein is, bizonyítványaiban csak kitüntetéssel megfelelt értékelés szerepel.  Csendes, szerény diák, aki nem a hangjával, hanem munkájával, eredményeivel hívja fel magára a figyelmet. Csapatával minden évben bekapcsolódik a gútai Heuréka vetélkedőbe, melyet  idén és a tavalyi évben hatalmas fölénnyel meg is nyertek,  de nem állnak tőle távol a történelmi témájú versenyek sem, amelyeken az országos döntőig menetelnek. Tagja volt a most ősszel a Gloria Victisen sikeresen szerepelő csapatnak is. Vivi szintén rendelkezik DSD1 diplomával, és bekapcsolódott az iskolai Erasmus+ programba is. A Demokrácia 1x1 verseny szlovákiai fordulójában a 2. helyet szerezte meg csapata, az itt szerzett ismereteket a későbbiekben kamatoztathatja is, ugyanis jogászi pályára készül, tanulmányait az ELTE-n szeretné folytatni.

Takács Tamás (ÉMTA- könyvjutalom)  – A IV.A osztály diákja, kitűnő tanuló, a tanulmányi és sportversenyek állandó résztvevője. Az elmúlt három évet kitüntetett tanulóként zárta, olykor színjeles bizonyítvánnyal. A történelmi témájú országos és nemzetközi versenyek állandó résztvevője, legyen szó Múltidézőről vagy Gloria Victisről. Elsősorban a  szlovákiai magyar középiskolások számára rendezett történelmi versenyek országos fordulóiban szerepel eredményesen, de az egyik legkomolyabb sikere, egy 17. hely csapatban az idei Gloria Victis budapesti fordulójához köthető, amelybe közel 300 vetélkedő csapat közül jutottak tovább. Minden évben bekapcsolódik a kémia olimpia iskolai fordulójába is, bár igazából a sportpályán érzi otthon magát. Ha kell, csapatjátékos, legyen szó fociról, teremhokiról vagy bármi másról, amit labdával lehet játszani, és még fájó térde sem tartja vissza,  ha kell, egyéniben, atlétikai versenyszámokban fut a cél felé. Tamás DSD1 német nyelvvizsgával is rendelkezik, bekapcsolódott az Erasmus+ programba, papírt gyűjt, bútort cipel, az iskoláját népszerűsítő videó kedvéért még a házasságtól sem riadt vissza. Igaz, csak egy régiónkat népszerűsítő kisfilm kedvéért. A Comenius Egyetemen szeretne továbbtanulni, célja, hogy gyógyszerész legyen.
 
 
Szabó Dóra Bencsik Csilla Czuczor Viktor

 

Szabó Dóra (ÉMTA- könyvjutalom)  – A IV. A osztály diákja, kitűnő tanuló, színjeles bizonyítványaiba csak néha-néha csúszik be egy-egy kettes. Rendszeres résztvevője a háziversenyeknek, évfolyamának legjobbja szlovák helyesírásban, de ha kell, eredményesen szerepel az Implom József helyesírási verseny országos fordulójában is. A kémia olimpia ugyanúgy nem áll tőle távol, mint a nyelvi vagy a társadalomtudományi versenyek. Angolnyelv-tudását nemcsak az angol olimpián bizonyítja, hanem sikeres megoldóként szerepelt a Juvenes Translatores fordítói versenyben is. Csapattársaival a 2. helyen végzett a Demokrácia 1x1 versenyben. Dóri ugyancsak sikeres DSD1 vizsgával rendelkezik, bekapcsolódott az  Erasmus+ programba, minek köszönhetőn egy többnapos olaszországi  projektben is részt vehetett. Véradó, a Nárciszok napjának állandó önkéntese, iskolánk idegenvezetőjeként rendszeresen kalauzolja városnéző túrákon a hozzánk látogató külföldi és magyarországi iskolás csoportokat. Szabadidejében cserkészkedik, közösségszervező tevékenységet folytat. Egyik kedvenc tantárgya a polgári nevelés, az egyetem kiválasztásában is ez motiválja majd.

Bencsik Csilla (PPPT-könyvjutalom) – A IV. A osztály diákja. Ha néptánc, akkor Csilla. Karácsonyi műsor, díjkiosztó ünnepség, gálaműsor vagy Erasmus+ találkozó, a színpadon pörgő-forgó-daloló lányok sikere mögött Csilla koreográfusi –szervezői munkáját találjuk. Nem véletlen, hisz évek óta az ógyallai Bellőben ropja a táncot, csoportjával több hazai és nemzetközi fesztiválon vett részt. Emellett rendszeres résztvevője a történelmi vetélkedőknek, legyen az Gloria Victis vagy Esterházy János, esetleg Szent László életútját feldolgozó országos megmérettetés.  A tatabányai anyanyelvi vetélkedő győztes csapatának tagja, az Erasmus+ programok résztvevője, az eTwinning program keretén belül forgatott kisfilm feledhetetlen alakítást nyújtó menyasszonya. Zenekar, díszítő, sütemény kell a szalagavatóra? Besegíteni a szervezésbe? Csilla jön, és megoldja. Rendezvényszervezői képességeit az érettségi után a szakmájában vagy a továbbtanulás terén szeretné majd kamatoztatni.

Czuczor Viktor (PPPT-könyvjutalom)  – Viktor két éven keresztül töltötte be a Diáktanács elnöki posztját. Ez idő alatt több iskolai rendezvény megszervezésében és lebonyolításában segítkezett, legyen szó hagyományos rendezvényekről, mint az évente megtartott diákbál, diáknap, Filmnap, Oros-kupa,  vagy DiNaMit (diákok, na mit akartok) képzésen való részvétel, melyet saját, korábbi  tapasztalatai alapján később iskolánkban is megszervezett.  Viktor szintén rendelkezik sikeres DSD1 vizsgával, német nyelvismeretét tanulmányi versenyeken kamatoztatja, rendszeres és eredményes résztvevője a német olimpia járási és kerületi fordulóinak.  Ha kell, az iskola teremhoki csapatát erősíti, osztályt fest és vakol, bútort cipel, de ha az eTwinning program és a filmes csapat érdeke úgy kívánja, néhány filmkocka erejéig színészi képességeit is megvillantja.
 
 
Jung Lubomír Leonard Keve Ábel Vörös Xavér

 
Jung Lubomír Leonard (PPPT-könyvjutalom) –  a IV.A osztály diákjai. Osztálytársai közül többen is  sportolnak, Luboš azonban, aki csak néhány éve kezdett el aktívan edzeni, kiemelkedik eredményeivel. 2015 óta tagja a helyi Taekwon Do Academy Nové Zámky sportklubnak, rendszeresen jár hazai és nemzetközi versenyekre, melyeken komoly eredményeket ér el. 2018-ban a szlovák bajnokságban formagyakorlat kategóriában aranyérmet, küzdelem kategóriában ezüstérmet szerzett. 2017-ben küzdelemben arany-, formagyakorlatban bronzérmes, 2016-ban küzdelem kategóriában ugyancsak aranyérmes lett.  A magyarországi Lehel Vezér Kupában 2 bronzérmet, a nyitrai Nitra Cup taekwon do versenyen két 3. és egy első helyet szerzett. Sikereiért a tavalyi évben Polgármesteri Díjban is részesült. Ha kell, az iskola focicsapatát is erősíti a különböző versenyeken,  szabadidejében cserkészkedik. Az érettségi után a pozsonyi Comenius Egyetem Testnevelési Karán, erőnléti edző szakirányban képzeli el a továbbtanulást.
 
Keve Ábel (PPPT-könyvjutalom) –  a IV. A osztály diákja. Elsősorban az atlétika, azon belül is a rövidtávfutás terén ért el kimagasló sikereket. Több éven keresztül a városi atlétikai klub színeiben is versenyzett. Kedvelt versenyszámai a 100 méteres és 200 méteres síkfutás, ezekben a középiskolások járási atlétikai versenyein nemigen talált legyőzőre. Elsős diákként 200 méteren még csak 3. helyen végzett a kerületi fordulóban, egy évvel később már járási elsőként továbbjutva mindkét versenyszámában a kerületi 2. helyen végzett. Bekapcsolódott a Beh olympijského dňa elnevezésű sportversenybe is, ahol szintén 2. lett.  Csapatban ugyancsak eredményesen szerepelt a tájékozódási futás kerületi fordulójában is, a Megyei Kalokagathia versenyen, emellett a foci- és teremhoki csapat állandó tagja. A tavalyi tanévet a New York állambeli Bainbridge-Guilford Central High School 12. osztályos diákjaként  az Egyesült Államokban töltötte, ahol többek között az iskola atlétikai csapatát is erősítette.  Szabadidejében cserkészkedik, az érettségi után építészként szeretne továbbtanulni.

Vörös Xavér (PPPT-könyvjutalom) – Xavér szintén a IV.A aktívan sportoló diákja, egy komoly küzdelmektől, erőpróbától és sérülésektől sem mentes sportág  - a motocross képviselője. Gyerekkora óta versenyez, az OKRKTM csapat színeiben. Rendszeresen jár hazai és külföldi versenyekre, 2015-ben szlovákiai bajnok volt, 2014-ben, 2015-ben és 2017-ben magyar bajnok, az idei kupasorozatban két második hellyel is büszkélkedhet. Az iskolai sportcsapatának állandó tagja,  sportágát szabadidejében is népszerűsíti, több alkalommal  tartott bemutatót a Huncutka gyermektáborban.
 
 
 

Posledné čítané / Legutóbb olvasott / Last seen:
19:46:58 Díjazott pázmányosok [2018-12-14; 1,840 x]
19:46:55 Beszámoló: A Mosoni Esperesi Kerület híveinek és papjainak zarándoklata Győrött [2023-08-24; 791 x]
19:45:31 Vyhodnotenie 4. ročníka mládežníckeho futbalového turnaja Móder Cup 2013 [2013-08-13; 4,015 x]
19:45:29 Reakcia p. F. Vrábela na článok o šurianskej konferencii [2011-03-29; 5,545 x]
19:44:37 Dokumentumfilm Magyarországról az Al Jazeera tévéadón / Dokument o Maďadrsku v televízii Al Jazeera... [2013-05-27; 1,533 x]
19:44:09 Brantner nebude informovať o svojom hospodárení [2012-02-09; 5,383 x]
19:44:08 Magyar pártalapítási kísérletek Felvidéken 1989 után I. - Magyar Népi Mozgalom a Megbékélésért és a ... [2012-07-08; 7,250 x]
19:43:59 Saša Borik: Bol, či nebol komunizmus zločinecký? II. [2011-01-17; 3,454 x]
19:43:23 Kto sú najpopulárnejší slovenskí YouTuberi? [2020-11-17; 2,537 x]
19:42:08 Mesto má novú kronikárku a Matica sa zubami-nechtami drží budovy, ktorú dostala do daru a na údržbu ... [2023-05-26; 1,187 x]
19:41:28 "Fennmaradni" - M. Nagy László fotókiállítása a Klebersberg Kúriában Budapesten, 2013. március 26 - ... [2013-03-13; 2,044 x]
19:40:48 Szabó László: Érsekújvári albumok [2013-01-28; 7,536 x]
19:40:47 Herne a ich prevázkovatelia v našom meste. Zoznam, ktorý Vám bojovník proti hazardu zabudol ukázať..... [2020-10-10; 2,779 x]
19:40:08 Zmluva podpísaná za prítomnosti médií 18. januára 2008 Walterom Brantnerom, sa nenašla [2014-05-12; 5,184 x]
19:40:07 Kriminalita v kraji podľa hlásení Krajského veliteľstva Policajného zboru za obdobie apríl 2008 - ap... [2018-03-31; 17,583 x]
19:40:07 Esztergomi meghívó / Pozvánka do Ostrihomu [2013-09-26; 2,776 x]
19:39:40 Könyvújdonság - megjelent Strba Sándor érsekújvári trilógiájának második része [2017-11-26; 3,830 x]
19:38:42 Postapokalyptická fontána na Hlavnom námestí odovzdaná verejnosti [2022-06-30; 1,845 x]
19:38:27 Cynická hra na predaj strechy sponad hlavy Rómov pokračuje / Folytatódik a cinikus játék, amelynek ... [2012-05-24; 3,520 x]
19:37:19 Mesto chce pomôcť najohrozenejším... Ale nie takto! - vraví petičný výbor proti budovaniu útulku med... [2019-03-31; 2,621 x]
19:36:30 Ján Kollár - prorok, ktorý sa pomýlil / Egy próféta aki tévedett... [2017-05-07; 3,977 x]
19:36:04 Kto zradil Rusko. Trojdielny film Marie Pevčich vyvoláva ostré spory v radoch ruskej opozície [2024-05-02; 383 x]
19:36:02 Pedagógovia zo ZŠ na ul. G. Bethlena presadzujú tradičné hodnoty. Azda len nechcú rozpútať vojnu?... [2023-08-06; 1,390 x]
19:35:17 História sporu o Vodné dielo Gabčíkovo – Nagymaros / A bős-nagymarosi vízlépcsővel kapcsolatos vita ... [2024-01-01; 430 x]
19:34:47 "Ďakujeme, neprosíme si!" Týždeň pred odhalením kontroverznej sochy v Nových Zámkoch začína facebook... [2011-06-27; 5,017 x]
19:34:25 Novozámocký príbeh - kauza Psí útulok [2014-10-27; 6,306 x]
19:34:21 Parcela mne, parcela tebe... Mestský pozemok rodičom viceprimátora za 15 €/m2 [2015-06-30; 6,538 x]
19:34:18 Egy csésze kávé Fekete Gáborral a Skorpió együttes dobosával [2021-03-28; 4,590 x]
19:34:10 "Prečo nevznikol československý národ?" [2014-01-13; 2,449 x]
19:34:08 Ukončenie spolupráce s BRANTNEROM ušetrilo v Rimavskej Sobote takmer polovicu nákladov za komunálny... [2014-09-23; 10,979 x]
19:33:24 Pani poslankyňa sa pokúsila opustiť krúžok priateľov hazardu. Neúspešne [2023-07-02; 1,198 x]
19:32:34 "Ne-občania jednej demokracie. Ako komunistický prevrat zachránil maďarskú menšinu v Československ... [2014-01-06; 6,603 x]
19:32:29 Egy csésze kávé Botos Palival, a Guru Brothers egyik alapítójával: „Azt hiszem, hogy mi zenésznek sz... [2015-03-02; 4,032 x]
19:31:51 Volanie SOS z Hurbanova / SOS hívás Ógyalláról [2024-04-24; 779 x]
19:31:31 Správne konanie voči štatutárom mestských podnikov vo veci neposkytovania informácií bolo zastaven... [2013-07-16; 3,394 x]
19:30:50 Idén is nagyot durran a Tatai Patara! Európa legrangosabb történelmi fesztiválja máj. 22.-24. [2015-05-08; 3,028 x]
19:29:28 Novocentrum nebude informovať o svojom hospodárení [2012-02-16; 3,622 x]
19:29:23 Železná dáma je späť! [2023-05-28; 1,135 x]
19:29:18 Črepiny z histórie Tvrdošoviec - obecná heraldika [2010-10-12; 4,070 x]
19:28:40 Egy csésze kávé/Šálka kávy: dnes je našim hosťom Ing. Marta Mesárošová, manažérka a fotografka inter... [2015-10-31; 2,970 x]
19:27:55 Digitalizované periodiká z obdobia 1914-1918 na portáli Slovenskej národnej knižnice [2021-04-12; 3,135 x]
19:27:26 Halušky v pohostinstve „U Šimunka“ [2011-06-08; 2,295 x]
19:27:17 A hét könyve: Max Gunther, Hogyan legyél szerencsés? (Bagolyvár Bp. 2016) [2022-10-31; 905 x]
19:27:15 Zatrpknutí bojovníci: Anton Selecký [2023-12-26; 888 x]
19:26:35 Bieloruská vlajka - historická exkurzia [2020-08-22; 2,962 x]
19:25:54 Petícia proti koncentrácii bezdomovcov v okolí železničnej stanice [2019-03-25; 3,317 x]
19:25:32 Nové Zámky o krok bližšie k Európe. Na štedrý deň primátor obedoval s bezdomovcami a ľuďmi v núdzi... [2014-12-26; 3,532 x]
19:25:12 Pred 35 rokmi žili Nové Zámky v očakávaní prvého supermarketu [2011-02-08; 4,206 x]
19:25:08 Vysvätenie kaplnky na Slovenskej ulici [2023-06-18; 1,242 x]
19:25:07 Mélyinterjú Sidó Zoltánnal 2003-ból [2013-07-06; 4,211 x]

The index.php: SIZE[b]: 29,969 MODIFIED: 2024.01.09 22:06:48.MD5: a96b9c14c093fe1384de07847e3e01bc STATUS: FALSE  This window is : x