Úvod / Nyitóoldal
   
 
Telek Lajos  15-03-10   1,854  
0


A következő Címlaplány itt lakott a szomszédban, Párkányban, de a napokban elköltözött. Andrea Andi Heumann! Szeret kutyákkal foglalkozni, kedveli a megbízható férfiakat. A fitness lady nagyon szerény lány, igazi mintapéldája annak a típusnak, akit szívesen mutatsz be a szüleidnek...  - Kezdjük azzal, mikor és hogyan kerültél kapcsolatba a fitnesszel és miért döntöttél e sport mellett?
- 2012 áprilisában lehetett valamikor, amikor véglegesen hazaköltöztem külföldről, nyár előtt volt. Már egy ideje nem éreztem jól magam a bőrömben és egészségügyi gondjaim is voltak, amiért úgy döntöttem, hogy elkezdek magammal valamit csinálni. Soha nem gondoltam arra, hogy ez a sport tetszene nekem, vagy valami hasonlót szeretnék csinálni, egyszerűen csak elmentem a kondiba es elkezdtem futni és edzeni, persze nem tudtam hogyan kell, ezért sok sérülésem is akadt. Úgy döntöttem, átnézem a könyveket és a netet, hogyan is csináljam minél helyesebben. Megtanultam edzeni, de nem láttam sok változást, amíg nem kezdtem a kaját is hozzá formálni. Megtanultam kiszámolni a kalóriákat és elsajátítottam az alapokat. Így kezdtem én!

- Minden nő szeretne jól kinézni, sportos lenni. Te napi hány órát sportolsz?
- Naponta kb. 45 perc az effektív edzés, próbálom ehhez tartani magamat, persze nem mindegy, hogy hány fázisban csinálom, és éppen tömeget növelek, amikor megy fel a súlyom - ami OFF SEASON - vagy verseny előtt vagyok és teszem le a zsírt - ami  ON SEASON.
- A fitnesznek köszönhetően Te elkezdtél versenyekre járni, így koncentrálnod kell a megfelelő étrendre és kalóriákra, a szexi cicababa helyet egy kisportolt nő áll a különböző versenyeken. Milyen eredményeket értél el eddig ebben a sportban?
- Úgy gondolom, minden nő jól szeretne kinézni és persze én is, viszont ebben a sportban az izmok azok, amik számítanak, persze még az összhatás is. Nagyon nehéz volt nekem tömeget felszedni, mivelhogy eléggé vékonyka voltam, nagyon sokat kellet és gyakran ennem ahhoz, hogy megtartsam az izmaim, ezért lassacskán kezdtem el a versenyzést is. Az első versnyemen a fináléban voltam 6-ik, ami nagyon meglepett és jól esett, viszont ahogy telik az év, a trend változik, mindig izmosabbnak kell lenni, még a bikini fitneszben is... Ezért pár szezont ki kellett hagynom ahhoz, hogy az őszi szezonban az IFBB versenyeken 5-ik és 6-ik lehessek. Nagyon örülök ennek is, mert nagyon nagy a konkurencia és mindig csak tovább nő, viszont már ismertebbnek is sikerült lennem, pont ezért már valamilyen szinten jobban oda kell figyelnem a sport világára.

- Sok fitnesz modell a fotózást választja és nem egy megszabadul a ruháitól is majd a testét mutogatja, Te mit gondolsz erről?
- A szép kisportolt test jól mutat, nem csak a versenyeken, de nyáron is a strandon, fürdőruhában.

- Mit gondolsz, egy olyan lány, akinek nincsen edzője és csak maga készül föl a versenyekre, mennyire tud mindenre összpontosítani?
- Nekem sem volt edzőm, mégis fel tudtam készülni. Egyik szezonomban volt edzőm, akinek nagyon hálás vagyok a segítségéért. Tóth Gabinak hívják.  Viszont az útjaink elváltak, de még mindig nagyon hálás vagyok, hogy megmutatta ennek a sportnak az egyik részét. A többi versenyre nem volt edzőm mivel nem volt rá pénzem, ezért próbáltam magam felkészülni. Később, ahogy felvettek a Zsolnai Mozolani Trainings klubba - az egyik leghíresebb szlovák fitnesz klub - akkor megfordult a kocka, ők már gondoskodnak a jó formámról és a versenyeimről. Ez miatt is a jövő évben költözöm el és próbálom valóra váltani az álmaimat. Úgy gondolom, hogy igen, bármelyik lány tud magából fitnesz versenyzőt csinálni és a pénz sem lehet olyan rossz, amikor nekem nem volt húsra pénzem, túrót ettem rizzsel, csakhogy meglegyen a fehérje/szénhidrát. Én is csak egy egyszerű lány vagyok, aki az otthoni kondiban kezdett el tornázni.
- Mit szólnak a fiúk a sportos testhez, ha meglátnak, udvarolnak, vagy van párod, így nem szorulsz rá, hogy udvaroljanak neked?
- Természetesen a férfiaknak is tetszik a kisportolt test, de én csak a versenyeimre összpontosítok, és a munkámra.  Egyébként igen, párkapcsolatban élek, már 9 hónapja.

- A sport keretein belül, mint versenyző mit szeretnél elérni?
- El szeretnék érni pár célt. Az egyik és legfőbb az számomra Európába kerülni, ami azt jelenti, hogy most, a tavaszi szezonban, igen jónak kell lennem. Már januártól kezdem a felkészülést és a fotózásokat, azután persze minél tovább szeretném magam hajtani, hogy minél többet érjek el. Most csak erre összpontosítok, már harmadik éve.

- Vannak olyan nagyobb nevek, mint Majorová Tímea, Zora Coborová...
- Majorová Tímeának nagy fan klubja van itt Párkányban, én is bele tartozom, Zora Coborová is még mindig tartja a szuper formáját. Mostanság nagyon sok új fitnesz versenyző van, akikre felnézek, ezért dolgozok magamon annyit, hogy egyszer természetesen én is közéjük tartozzam, minden időm ennek áldozom fel. Jó testet versenyekre nehéz kivarázsolni, a sok kritérium mellet ezért időbe tart, de úgy gondolom, hogy idővel és lassacskán semmi sem lehetetlen!

- A sporton belül kialakulnak kapcsolatok fitnesz modellekkel itthon és külföldön is, a színpadon ellenfelek vagytok, de az öltözőkben már barátok?
- Én nem vagyok fitnesz modell, de sok fotózás kínálatom van, aminek persze nagyon örülök és ezen is alapozok valamilyen szinten. Attól még, hogy sportolunk, nagyobb súlyokat emelünk, még mi is nőiesek akarunk maradni, szépek szeretnénk lenni és szépek szeretnénk maradni, ezért én sem dobtam el a szép ruhákat és cipőket, nagyon szívesen hordom azokat. Természetesen nagyon sok fitnesz versenyző barátnőm van, akikkel pont ez a sport köt egybe. Az, hogy a színpadon ellenségek lennénk, az sem igaz, ott is sokszor segítjük egymást. Egyszerűen a jobbik nyer és ez engem csak motivál, hogy megint jobban teljesítsek.

- A fotóidat elnézve nem gondolkodtál azon, hogy neked inkább a fotózással kellene foglalkoznod?
- Nem-nem. Ahogyan írtam, én nem vagyok modell, elsősorban fitnesz versenyző vagyok, a fotózások csak amolyan díjak azért a sok munkáért, amit a testünkkel elértünk. Bár nagyon örülök a fotózásoknak számomra sokkal nagyobb célokat tűztem ki, ahogyan mondani szokják, a határ a csillagos ég!

- Hol milyen versenyen láthatunk hamarosan?
- A tavaszi szezonban az első versenyem 2015 április 25-én lesz Pozsonyban, azután pedig 2015 május 2-án Nyitrán és még néhány további is, persze a többi attól is függ, hogyan teljesítek az első kettőn.
- Ezt a srácot véletlenül nem ismered? Állítólag párkányi, aki egy magyar fitnesz modellt vett el, a névre volna szükségem, mert nem tudom a kép alá írni, hogy ki van a fotón.
- Sajnos én nem ismerem, csak a Szlovák színpadról ismerem az embereket, még csak barátkozom ezzel a világgal, nagyon sokan vannak, és még mindig van mit tanulnom, hogy ki kicsoda.
- Említenél neveket, hogy kik a barátaid?
- Legtöbb barátom/ ismerősöm a fitnesz világban található. A szlovák porondról, akikkel tartom a kapcsolatot, azok leginkább bikini fitneszesek. Inkább ismerősöknek hívnám őket: Denisa Hargašová, Jana Mílová, Janka Látková, Erika Turkuličová. Nincs sok időm komolyabb barátságokra! Jaj, ne felejtsem el Olívia Čambalovát!
Köszönöm a beszélgetést!

Telek Lajos
Fotók Heumann Andrea – Andi fotóalbumából

 
 

The index.php: SIZE[b]: 27,787 MODIFIED: 2019.03.31 00:07:53.MD5: a650b108a1ba92dbbd18e8f44ecd3ee4 STATUS: OK  This window is : x