Úvod / Nyitóoldal
   
 
Zilizi Kristóf  16-11-01   1,926  
0
Augusztus 15-20. között Budapesten, a Magyarok Világszövetsége székházában, a Semmelweis Ignác utcában, mely a Rákóczi útról nyílik, ötnapos előadássorozatra, világkongresszusra került sor több témakörben.  

Nyitó eseményként még ezt megelőzően augusztus 14-én, vasárnap 11 órakor az ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban emlékfák ültetésére került sor a Magyar Nemzetért Érdemérem ezüst fokozatával kitüntetettek számára, köztük például Kassai Lajos hagyományőrző-lovasíjászéra, prof. Dr. Alekszej V. Tyivanyenko burjátországi orosz Petőfi-kutatóéra, Bogyay Elemér Kanadában élő '56-os szabadságharcoséra.
A kitüntetetteket Patrubány Miklós, MVSZ-elnök méltatta. A rendezvényen részt vett Zombory István, a Magyarok IX. Világkongresszusa főszervezője, Kertész Péter, az Emlékpark igazgatója, valamint számos küldött és érdeklődő.

Másnap, Nagyboldogasszony ünnepén, hétfőn Nyitó-konferenciára és Nagyboldogasszony-napi Kegyeleti Zarándoklatra került sor Székesfehérváron délelőtt 10 órától. Ünnepélyes megnyitóval kezdődött a Magyar Király Szálló Kupola termében. Beszédet mondtak Patrubány Miklós, MVSZ-elnök, dr. Bárki Éva Mária nemzetközi jogász, dr. Orbán Szabolcs OFM, az Erdélyi Ferences Rendtartomány tartományfőnöke, Kassai Lajos lovasíjász, valamint prof. dr. Balogh Sándor, aki bizonyította korábban, hogy Amerika (Amerigo – Emericus - Imre) Szent István fia, Imre után nyerte a nevét. Ezt követően a konferencia-elnökök előadásaira került sor. Délután volt a Nagyboldogasszony-napi Kegyeleti Zarándoklat, szertartás a hajdani Koronázó Bazilika romjainál, a Romkertben. Fél héttől szentmise volt a Szent István-bazilikában, majd lehetőség adódott a Bory vár meglátogatására és a nap fogadással zárult Végh Lajos, a Rákóczi Szövetség megyei elnöke portáján és pincéjében.

Kedden, augusztus 16-án öt különböző tematikában voltak előadássorozatok, immár a budapesti székház különböző előadótermeiben.

Jövő a Szent Korona jegyében címmel nemzetstratégiai konferencia volt Bottyán Zoltán konferencia-elnök felügyelete mellett. Az előadók közül többek között kiemelném Bottyán Zoltán konferencia-elnökét "Nemzet, állam, haza - Trianon, Párizs és az alapfogalmak" címmel. Utána dr. Popovics Tibor adott elő "A ruszin Trianon" témakörben. Hallhattunk előadásokat Jéga Szabó Ferenctől a Magyar Szent Korona lényegi valójáról, Kocsis Istvántól a Szent Korona-tan kialakulásának rejtélyeiről, prof. Tanka Endrétől pedig arról, hogyan szerezheti vissza hazánk az EU-ban a földtulajdon feletti önrendelkezését.

Párhuzamosan ezzel a Kárpát-medencei magyar vértanúság címmel történeti konferenciára került sor, melyben az 1784-es magyarellenes román felkelés volt a székely nemesség megdöntésére előadásának témája Kocsis Istvánnak, Délvidéki S. Attila az elhallgatott rácjárásokról szólt, akik immár az I.rigómezei csatától számítva több 100 ezer magyar kiirtásában részt vettek. Domonkos László az erdélyi magyar vértanúságról szólt 1848-49-ből. Dupka György a kárpátaljai magyarságot ért '44-es meghurcoltatásról. Kiss Igor Tito partizánjainak Délvidéken történt '44-45-ös magyarirtásairól. Kosztyó Gyula Romzsa Tódor kárpátaljai görög katolikus püspök Hruscsov parancsára történt meggyilkolásáról adott elő.

"Hamvaidnak elhozása végett..." címmel Petőfi-konferencia volt Fuksz Sándor, az MVSZ alelnöke elnöklete alatt. Szász Zoltán pedig a Fény üzenete címet viselő kulturális konferencián elnökölt.
Egy további történelmi konferencia foglalkozott Trianonnal "Trianon 100 - Hiszek Magyarország feltámadásában“ címmel. Előadók közt volt Botos László, az amerikai Világszövetség elnöke, dr. Balogh Sándor, Király B. Izabella, Felvidékről Mihályi Molnár László, Bene Gábor, a" székely Trianon"-ról Borsos Géza, v. Siklósi András és Kocsis István.

17-én, szerdán a Szent Koronával foglalkozó nemzetstratégiai konferencia folytatódott, párhuzamosan az 1956-os konferencia, mely egyedüliként a záró napon nem lett befejezve, hiszen ez tart megszakításokkal egészen november 4-éig. Ennél az került kihangsúlyozásra, hogy kerüljön visszaállításra az ereklyés országzászló és a Trianon-szoborcsoport és a szovjet emlékművet távolítsák el Budapesten. Továbbá, hogy a magyar televízió minden évben közvetítse a párizsi október 23-ai díszfelvonulást az '56-os forradalom tiszteletére, amikor is a Champs Elisés-en nyolc sávban leáll a forgalom a magyar forradalom tiszteletére.
Folytatódott a Petőfi-konferencia és egy újabb folyt le a rovásírásról. Ugyancsak a Trianon 100-as címet viselő, előző nap megkezdett konferencia és egy másik helyszínen, a közeli Szent Rókus Kórházban, mely magyarországi viszonylatban az első - 1710-ben alakult, de meg kell jegyezni, hogy világviszonylatban is nagyon előkelő, csupán harmadik helyen van a keletkezés sorrendjében London és Washington után. Szó volt az idegsebészetről, az öregedésről, a magyar védőnői szolgálatról, a liberalizmus kártételéről az egészségügyben, végül, de nem utolsó sorban az első magyar tüdőtranszplantációról.
Csütörtöki napon a Szent Korona jegyében zajlott konferencia harmadik, záró előadássorozata volt, előadott többek között a Kölnben élő Czigány Imre a családközpontú életfelfogásról, Zsigmond Emese a magyar nyelvben, gondolkodásmódban és világképben fellelhető mellérendelésről. Dr. Téglásy Imre a bölcsők háborújáról, Bertha Szilvia szintén az érzelmi alapú családról és teremtő munkáról.
A csütörtökön is zajló rovásírás-konferencián Felvidékről az érsekújvári Salgó Gabriella a felvidéki rovásírás-oktatás helyzetéről és módjairól.

Ezen a napon kezdődött "Radványi Jenő" nevével fémjelzett borászati konferencia  Borbély Zsolt Attila elnöklete mellett. Az előadások végeztével borkóstolóra is sor került a felvidéki, jókai MVSZ-es lovag dáma, Radványi Viola jóvoltából.

Pénteken, az utolsó előtti napon, ahogy ezzel a témával a Világszövetség rendszeresen foglalkozik, így idén sem maradt el az őstörténeti konferencia dr. Aradi Éva elnökletével. Két szekcióra volt felosztva, mégpedig az ősvallásra és -nyelvre valamint magára az őstörténetre. Két előadót kivéve az eredeti program szerint jelen volt mind a 14. Molnár V. József az 1700 éve született Szent Mártonról adott volna elő, azonban betegsége miatt nem lehetett ott. Dr. Dani Pál Hódmezővásárhelyről az István előtti magyar Nagykirályokról. Előadásában kitért Tudum, azaz Tegídium vagyis Pannónia fejedelmére, aki hasonló volt az erdélyi Gyulához.
Augusztus 20-án, vasárnap a záró konferenciára került sor délelőtt kilenc órai kezdettel. Elhangzottak a Himnuszok, majd a konferencia-elnökök beszámolói, értékelői, összefoglalói az egyes témákörök szerint. A konferencia mottója nagyon is cselekvésre, aktív bekapcsolódásra kell, hogy késztessen minden magát igaz magyarnak valló embert, hiszen Petőfi verscímét idézve így szólt: "Élet, vagy halál."
Felvidékről nem jött el előadást tartani Balassa Zoltán Kassáról és Dunajszky Géza Pozsonyból.
A zárónyilatkozatba bekerült a küldöttszavazás után a javaslatok jóváhagytával többek között, hogy javasolni kell, hogy a magyar nyelv és az  ősmagyar rovásírás kerüljön föl az Unesco világörökségi listájára; hogy június 4-e nem nevezhető mindaddig a "magyar összetartozás napjának", amíg megaláztatott, hányatott sorsban élnek a Kárpát-medencei magyarok és nincs önrendelkezésük; hogy Trianon 100.évfordulójára vissza kell állítani a Szent Korona-tagságot; hogy a magyarság megmaradásához erős nemzetállamra van szükség, annak ellenére, hogy jelen pillanatban az európai nemzetállamok felszámolása folyik. Egyedül a kereszténységben kapaszkodhatunk, mert ez az a vallás, mely elfogadja az emberiség egyenlőségét. Közösen, közös erővel kell ellenállnunk a pénzhatalmi elitnek, mely az európai nemzetállamok felszámoltatását tűzte ki célul, továbbá Európa ún. fehértelenítését.

A záró konferencia végén Publik Antal elszavalta Dömötör Tibor "A harcnak még nincsen vége" című versét Trianonról és megkapta Patrubány Miklós elnöktől a magyarok Világszövetsége Arany Érdemrend kitüntetését. Az eseményen jelen volt a szibériai Ajuna hölgy is, aki az egyes kutatások és bizonyítások szerint 1856-ban Szibériában elhunyt Petőfi Sándor Frankfurtban élő és ott kelet-ázsiai kapcsolatok tanulmányait folytató szépunokája.

A Magyarok Világszövetsége négyévente rendezi ezeket a világkongresszusokat, legközelebb 2020-ban kerül sor rá Budapesten és további vidéki helyszíneken.

Ajuna Petőfi-szépunokával a záró napon a Székházban
 
 

Posledné čítané / Legutóbb olvasott / Last seen:
03:37:47 Magyarok IX. Világkongresszusa Budapesten [2016-11-01; 1,926 x]
03:36:32 Zatrpknutí bojovníci - Vladimír Pavlík [2024-02-13; 596 x]
03:35:56 Egy Csésze Kávé MuDr. Zámola Ferenc testépítővel [2015-08-14; 5,149 x]
03:35:19 Prosím, nechcite ma presvedčiť, že v samospráve ide aj o niečo iné než o peniaze - alebo ako to vidí... [2016-09-09; 3,433 x]
03:34:41 Primátor vie čo a prečo predáva - môžeme kľudne spávať... ako to vidím ja [2017-04-26; 5,701 x]
03:34:36 Reakcia čitateľa na článok o veternych elektrárňach [2024-04-11; 260 x]
03:34:03 Krátke úvahy nad rozpočtom ... ako to vidím ja [2016-12-12; 4,149 x]
03:33:25 Podivný výpredaj mestských pozemkov pokračuje... ako to vidím ja [2017-04-01; 5,676 x]
03:32:46 Nálada hustne, asi budú voľby... [2018-03-01; 3,258 x]
03:32:06 Ako skončila moja snaha učiť sa po maďarsky. O knihe, z ktorej sa ešte nikto po maďarsky nenaučil.... [2010-09-02; 21,656 x]
03:31:26 Popturmix: Vendégségben a Kárpát-medence Mulatós Királyánál - Mulatós Sancinál és barátainál - akikk... [2017-09-23; 5,421 x]
03:30:47 Tak sme dneska predsa len rokovali... alebo ako to vidím ja [2019-02-11; 2,071 x]
03:30:08 Po výrube stromov v areáli i mimo areálu starej nemocnice zostala holá pláň... [2019-02-24; 2,765 x]
03:29:31 Kým občania nevedeli čo podpisujú, tak aktéri obchodu zjavne áno... ako to vidím ja [2017-03-01; 3,981 x]
03:28:53 Návrh na zvolanie mimoriadneho zastupiteľstva vo veci predaja starej nemocnice [2018-10-24; 2,998 x]
03:28:13 S košíčkom a malou dušičkou medzi trhovníkmi. Prineste bločky, nemôžem uveriť, že mi Brantner nehovo... [2018-07-13; 3,194 x]
03:27:34 Korupčná mašinéria zaškrípala... ako to vidím ja [2017-09-20; 2,903 x]
03:26:52 U seba doma by sme netolerovali liknavú prácu a nie je dôvod, aby sme strpeli fušerinu primátorovi... [2018-01-06; 4,300 x]
03:26:05 Chýbajúce kamienky v mozaike tzv. národnej a demokratickej revolúcie v ČSR - povojnové protižidovské... [2012-03-12; 4,255 x]
03:25:00 Čo vytiahol kúzelník z klobúka - návrh rozpočtu mesta na r. 2018 [2017-12-05; 4,133 x]
03:24:20 Dôstojný priebeh pietnej spomienky na zavraždného novinára a jeho snúbenicu [2024-02-22; 523 x]
03:23:43 Zomrel slovenský historik Jozef Jablonický / Meghalt Jozef Jablonický slovák történész [2012-12-13; 6,169 x]
03:23:03 Historické názvy novozámockých ulíc / Történelmi utcanevek Érsekújvárban [2012-11-27; 11,145 x]
03:22:25 Nové Zámky pred 30-mi rokmi / Érsekújvár 30 évvel ezelőtt [2014-04-02; 5,095 x]
03:21:46 Kde dostanete odmenu 1600 EUR po troch odpracovaných mesiacoch? No predsa na radnici v Nových Zámkoc... [2019-11-22; 5,187 x]
03:21:06 Egy csésze kávé: mai címlaplányunk Zsiga Melinda fitnesz modell, boksz királynő és a Főiskolák Szépe... [2015-08-09; 12,428 x]
03:20:24 Archív okresných novín Chýrnik od r. 2008 [2013-04-13; 7,565 x]
03:19:40 Ako by sa to robiť nemalo - obnova povrchov mestských komunikácií [2022-07-10; 1,563 x]
03:18:58 Otvorený list hlavnému kontrolórovi Mesta Nové Zámky Ing. Štefanovi Rovňaníkovi [2018-09-26; 8,170 x]
03:18:27 Doba uťahovania opaskov? Ako pre koho... [2021-02-25; 2,845 x]
03:18:17 Érsekújvár és Vidéke, Érsekújvár és Magyar Vidéke, Slovenský Juh bibliográfiája [2010-12-12; 14,454 x]
03:17:35 Posledné zastupiteľstvo, síce bez sĺz ale s vybičovanými emóciami... [2018-09-06; 2,985 x]
03:16:52 Finále privatizačného príbehu a.s. Elektrosvit Nové Zámky [2013-05-27; 10,148 x]
03:16:10 Krátka správa o krátkej pamäti. Zastupiteľstvo rokovalo viac ako dve hodiny, budúcnosť hotela je via... [2020-05-29; 3,178 x]
03:15:29 Kniha týždňa: Peter Šoltés, Premeny slovenskej/uhorskej spoločnosti od Jozefinizmu po revolúciu 1848... [2022-02-13; 1,473 x]
03:15:07 Signatári petícií ako univerzálni vinníci za neúspechy novozámockej samosprávy... [2020-01-29; 2,805 x]
03:14:50 Článok na AKTUALITY.SK o bizarnej stavbe Hotela Gbelce. V pozadí majú byť mnohomiliónové daňové podv... [2019-05-13; 1,805 x]
03:14:08 Správa zo zastupiteľstva poznačeného Corona krízou... [2020-05-20; 3,086 x]
03:13:39 Ako byť aktívnym občanom v Nových Zámkoch? Diskusia v Hollywood Café v Kine Mier v stredu o 18:00... [2024-03-26; 441 x]
03:13:28 Obyvatelia Jeruzalemskej a Pažitnej sú v strehu...  [2022-01-30; 1,675 x]
03:12:46 Az Érsekújvárból 1947-ben elűzött és kitelepített lakosok névsora / Menný zoznam Novozámčanov vyhnan... [2012-11-07; 14,090 x]
03:12:07 Krátka správa zo zasadnutia zastupiteľstva... [2020-12-17; 1,930 x]
03:11:47 Primátor potajomky opäť povolil prekládku sietí pri Gymnáziu - obyvatelia Gogoľovej ul. sa mobilizuj... [2022-06-28; 1,545 x]
03:11:23 Egy csésze kávé: Omotunde Komolafe úrral a "Miss Afro Hungary" szépségverseny szervezőjevel [2014-02-07; 6,875 x]
03:10:55 Podporuje primátor gambling? [2019-09-18; 2,939 x]
03:10:38 Ludo, egy hontalan idegenlégiós [2023-01-14; 1,297 x]
03:09:55 ppl. v.v. Štefan Zupko: Dni, keď z oblohy padala smrť. Bombardovanie Nových Zámkov 7. a 14. októbra ... [2013-03-10; 13,777 x]
03:09:11 Aký domov pre seniorov?! Obyvatelia Jeruzalemskej ulice bijú na poplach [2022-01-19; 1,852 x]
03:09:08 Riaditeľ Novovitalu si z peňazí daňových poplatníkov kúpil teréniak ako sa patrí... [2019-06-28; 3,653 x]
03:08:28 Dr.Valent má pocit, že utrpelo jeho dobré meno... [2020-04-03; 3,460 x]

The index.php: SIZE[b]: 29,969 MODIFIED: 2024.01.09 22:06:48.MD5: a96b9c14c093fe1384de07847e3e01bc STATUS: FALSE  This window is : x