Úvod / Nyitóoldal
   
 
Hinzellér László  19-08-04   589  
0
Rohanó világunkban életünk úgy folyik mint egy rohanó kis patak. Nics megállás... Nagy igyekezettel közelíti a hömpölygő folyót, hogy ott egyesülve aztán az élet nagy tengerébe jutva az övéivel legyen a „vizek országában“... És mégis, milyen egyedinek tűnő jelenség. Ott a forrás vizénél éled, születik minden. Mint életünk édesanyánk méhében. Indul el az életútjára. Sorsunk így alakul aztán. Azzal az Isteni erővel és áldással,melyet a teremtőnk ad nekünk és e világnak...  


Nemrég hallottam a rádióban egy szép emlékezést egy család múltjáról. Nem  a család neve volt a lényeges.
De az a emberi tartás, a tisztelet és a családi szeretet, ami ott lebegte körbe azt a kis befejező eseményt is, mely meghatározta végsősoron a család életének alakulását.

A családi történet  az ötvenhatos években játszódott. Sok-sok megpróbáltatással, üldöztetéssel ,míg úgy határoztak, hogy elhagyják az országot, hazájukat, szülőföldjüket.
A visszaemlékező elmesélő,akkor még gyermek volt. Indulás előtt érezte, hogy szüleit valami nagyon bántja. Nemtudtak határozni... Akkor este kihallgatta  beszélgetésésüket. Nemtudtak megbékelni, megnyugodni azon, hogy "ki fogja majd gondozni szüleik és a nagyszüleik sírját"....és végül nem idultak útnak. Otthon maradtak.

Amikor sorsunkban,életünk alakulását  sokszor mi határozzuk meg. És döntésekre kényszerülünk.
Tudunk-e jól dönteni, amikor a hazánkat, szülőföldünket kell elhagynunk?

Ha olykor úgy véljük, csak egy kis idore is, hogy míg anyagilag egyenesbe kerülünk...De mégis hány  fiatal itthagyja szülőföldjét, szüleit,a jobb megélhetésért.

Van aki a boldogulását ,ott az idegenben találja meg...és már nem jön vissza...(Csak látogatóba, olykor...)
Sokszor nehéz helyzetekben kell döntéseket hoznunk. Válalni a megpróbáltatásokat, a kihívásokat.

Sorsunk ,mintha olykor próbatétel elé állítana. Dönteni kell. Van-e? Marad-e ? Bennünk annyi lelki erő, hogy
a szülőföldünk, az otthonunk emléke maradásra kényszerít. Hogy lélekben,és  szívünkben is békességet és szeretet leljünk. És merjük válalni, hogy, ha nehezebben is, de otthon maradunk szüleink  közelében.

Ennyivel tartozunk nekik! Csak a gyökerek közelében él az igazi szeretet. Ahol növekedni tud....
 
 

The index.php: SIZE[b]: 27,591 MODIFIED: 2020.06.02 00:09:45.MD5: c6ad8206bdc603ae024c3c247da15b9c STATUS: FALSE  This window is : x