Úvod / Nyitóoldal
   
 
Zilizi Kristóf  20-06-18   472  
0
Nagy sikerrrel fut a közmédia csatornáin a Mozogj otthon! Című műsor április első napjaitól. Remek lehetőséget nyújt bármelyik korosztály számára, hogy hosszabb benntartózkodása során sikerüljön a gyakorlatban megvalósítania a „ép testben ép a lélek“ elvét. A két budapesti intémény, név szerint az Országos Sportegészségügyi Intézet és Országos Gerincgyógyászati Központ gyógytornász hölgyei és fiatalembere napi öt alkalommal, valamint a mediaklikk.hu archívumából 0-24-ben tetszés és igény szerint bárki visszanézheti a tornagyakorlatokat.  


Minden korosztály számára, hátgerincre, lúdtalp ellen, helyes testtartásra, megfelelő ülésre, erősítésre, és még a sort sokáig folytathatnánk, lehetőség kínálkozik megmozgatni magunkat, a sok számítógépes ülés mellett „egy kicsi mozgás mindenkinek kell“, és milyen jól esik, hiszen mint azt többször hangsúlyozzák, átlagban 30-45 percenként akár a sokak által a vírushelyzetben otthonról végzett munka keretében ülő helyzetben fel kell állni, meg kell mozgatni minden testrészünket.

A sorok írója kezdetektől figyelemmel követi napi szinten – legutóbb vasárnap volt a 30. rész, várhatóan június 24-éig fogják a tornákat közvetíteni, de szívesen vennénk, ha tovább is, a vírus remélhetőleg mihamarabbi továbbhaladtával is – édesanyjának jóvoltából is, aki felhívta figyelmét ezekre a tornagyakorlatokra.  

Igazán maximális lehetőséget biztosítanak a gyógytornász hölgyek, fiatal-, kisasszonyok, fiatalember, a stáb, a forgatók bárki számára, hogy biztosítsa saját egészsége és fittsége érdekében az "ép testben ép a lélek" mottó gyakorlatban történő megvalósítását. Olyan, jobbnál jobb gyakorlatokat prezentálnak, melyek látszólag egyszerűek, de csak úgy magától az embernek nem jutna eszébe rájuk jönni. Itt is egy élő példa rá, hogy a nehéz vírushelyzetben is fel tudjuk egy kis kreativitással találni magunkat, s kihozni a rosszból is a jót. Van nem egyszer olyan eset, hogy több alkalommal is elvégzem a tornagyakorlatokat. Itt kell megjegyeznem, hogy édesanyám is aktívan, rendszeresen bekapcsolódik. Nem utolsó sorban öröm tornázni az ilyen sportos, csinos, kedves,még a nehéz gyakorlatok során is az ember arcára mosolyt varázsló hölgyekkel, fiatal-, kisasszonyokkal.

Egy újabb nagy plusz számomra, Kárpát-medencei viszonylatban értve, hogy sokszínű a tornára hívó hölgyek származási helye, hiszen Niki Kisgyarmatról származik, hiszen Szandi rév-komáromi, Ági pedig erdélyi - székely. Sőt, amikor bottal történt a gyakorlatok végzése, akkor a végén ott tűnt ki a piros-fehér-zöld trikolór, továbbá a felirat rovásírással. Milyen szép gesztusok, hiszen „egy vérből valók vagyunk“, Kárpát-medencei viszonylatban gondolkodunk.

Végezetül köszönetet mondok e soraimmal a tornát végző személyeknek, név szerint, éspedig: Ruzsik Nikolettának Kisgyarmatról, Stréda Ágnesnek, Havasi Lillának, Illés Ágnesnek Székelyudvarhelyről, Plajer Alexandrának – Alex - Rév-Komáromból, Szikora Letíciának - Letti, Baksa Manuélának – Manu, és az egyedüli férfi oktatónak, Jenes Ignác Jessének, akik mindnyájan gyógytornászok.
 

 
 
 
 

The index.php: SIZE[b]: 27,593 MODIFIED: 2021.01.18 06:41:18.MD5: 692520d66ccfc8e289cef303fcd56767 STATUS: FALSE  This window is : x