Úvod / Nyitóoldal
   
 
Telek Lajos  15-09-19   4,562  
0
-Hogyan is kerül Párkányból valaki a népszerű szappanoperába a Barátok Közt-be vagy az Éjjel-Nappal Budapest csoportjába? Hamarosan erre is fény derül...  


-Hogyan kerül egy párkányi fiatalember az RTL Klub talán egyik legsikeresebb szappanoperájába, a Barátok Köztbe?
Az interneten láttam, hogy szereplőválogatás lesz a sorozatba, így kíváncsiságból elmentem - gondoltam láthatom a stúdiót, esetleg valamelyik szereplőt... Persze, sem a stúdiót, sem szereplőket nem láttam - ellenben egy hatalmas tömeget a castingra várva.
Milyen terveid vannak a jövőre nézve, ha nem titok

- Hogyan zajlott a szereplő válogatás, kaptatok egy kézikönyvet, amit meg kellett tanulni, mint egy jó diáknak és ebből kellett aztán felelni, bemutatni azt, hogy alkalmas vagy-e a szerepre?
Igen, így történt. Először az emberek el lettek osztva nem és kor alapján, és mindenki a saját kategóriájában kapott egy szöveget amit meg kellett tanulnia, majd elő kellett adnia. Ha valaki nem tetszett nekik, akkor azt mindjárt el is küldték - így a több száz ember közül bent maradtunk néhányan (legnagyobb meglepetésemre én is). Rólunk aztán csináltak felvételeket, rögzítették adatainkat és azt mondták hogy 1 éven belül visszahívnak. Nekem aztán kb 3 hónapra rá hívtak, hogy lenne számomra egy kisebb szereplehetőség.

-Mesélnel nekünk Osváth Rudolf szerepéről, milyen feladata volt?
Osváth Rudolf egy vállalkozó volt, aki épp az osztálytalálkozóját szervezte és helyet keresett ahol a találkozót meglehetne tartani. Így a sorozatbeli Rózsa Bisztróba meghívták egy ebédre, ahol megpróbálták rábeszélni hogy ezt a helyet válassza.

- Vannak szereplők, sztárok, akik évek óta részesei a produkciónak, gondolom velük is sikerült megismerkedned. Milyen légkör alakult ki, esetleg barátság vagy más fajta kapcsolat alakult-e, tartjátok-e ezt a kapcsolatot a mai napig?
Nagy meglepetésemre a szereplők nagyon közvetlenek és barátságosak voltak, több órát együtt töltöttünk és jókat beszélgettünk. Talán a legkedvesebb Balogh Edina volt (a sorozatbeli Kinga), Mérai Katival (Juli) és Bozsek Márkal (Szabi). Facebookon tartsuk a kapcsolatot. A jelenetemben még Kiss Ramónával (Zsófi) is játszottam, aki egy nagyon bájos és vicces lány, jókat beszélgettünk Peller Annával (Gabi), örültem hogy megismerhettem Rékasi Károlyt (Zsolt) vagy Várkonyi Andrást (Vili bácsi).

- Úgy tudom, hogy Te nem rendelkezel semmilyen szinészi végzettséggel, ennek ellenére mégis "fel vetted a kesztyüt". Mi vitt rá, hogy bemutasd ezt az oldaladat is?

Ez így van, semilyen színészi végzettséggel nem rendelkezem, még csak iskolai színdarabban sem szerepeltem soha. Leginkább a kíváncsiság vitt rá, nagyon érdekelt hogy milyen lehet a kulisszák mögött. Aztán a Barátok Közt tapasztalata után már tudatosan kerestem ezeket a lehetőségeket, mert nagyon megtesztett a TV világa.

- Kevés Felvidéki embernek adódik meg az, hogy megmutassa magát, Te mégis vállaltad... Az anyagi oldala vonzott vagy inkább a kihivásnak szerettél volna megfelelni?
Semmikép nem az anyagi oldala érdekelt, nem is tudtam hogy milyenek a gázsik az ilyen szerepekért. Kimondottan érdekesnek és izgalmasnak találom a filmezést, jó érzés betekintést nyerni a kulisszák mögé.

-Mesélnél valami kulisszatitkot, milyen volt tagja lenni egy ilyen produkciónak? Olyat olvastam erről a produkcióról, hogy az egész egy nagy diszlet?
Igen, valójában az egész egy nagy stúdió, teljesen máskép néz ki élőben mint amit aztán a képernyőn láthatunk. Az egész forgatás úgy zajlik, hogy először be kell menni a sminkszobába, aztán irány a stúdió. Ott a rendező megmondja hová kell menni és mit kell csinálni, aztán el van próbálva párszor a jelenet, majd elkészül a felvétel. Nagyon felemelő érzés volt egy ilyen nagy és profi produkció részese lenni.

- Egy másik alkalommal Dr.Hiznan Péter.  "Ló" cimű fotókiállitását nyitottad meg,ahonnan siettél egy újabb forgatásra, az Éjjel-Nappal Budapestre. Milyennek ismerted meg ebben a produkciókban játszókat?
Ebben a sorozatban Lalival és Gáborral játszottam, nagyon jófejek voltak! Sokat nevettem velük! Itt hasonlóan zajlott a forgatás - párszor elpróbáltuk a jeleneteket aztán ment a felvétel.

-Az egyik szlovák TV műsorában is feltüntél. Oda hogyan kerültél és milyen szerepet kaptál? Hol volt könnyebb azonosulni a szereppel,a magyar produkcióban vagy a szlovákban?
Több szlovák produkcióban is szerepeltem, pld az Éjjel-Nappal Budapest szlovák ekvivalensében a Deň a Noc-ban. De legjobban a Súdna sieň tetszett (TV JOJ, ahol már 4x szerepeltem - abból háromszor főszerepben. De még a Magyarországi forgatásokból kiemelném a TV2-n sugárzott Családi Titkokat, ahol szintén főszerepet játszottam. Ez egy 3 napos forgatás volt és nagyon tanulságos és élvezetes volt számomra.
Mivel mindkét nyelvet anyanyelvi szinten beszélem, nem éreztem szinte semilyen különbséget. Talán egy picit szlovákul könnyebb volt, mert a Magyaországi szerepléseim során oda kellett figyelnem a "felvidéki akcentusomra" :)

-Az eddigi szerepléseidből milyen élményekkel és tapasztalatokkal gazdakodtál és mit üzensz azoknak az olvasóknak, akikben ambició vagy szinészi tehetség lappang...
A filmezés egy nagyon atraktív, varázslatos világ, de egyben nagy profizmust és odafigyelést igényel. Egy rövid, egyszerűnek tűnő jelenet leforgatása rengeteg előkészülettel és munkával jár. De nekem nagyon tetszik.
Azoknak, akik éreznek magukban ambíciót, ajánlom, hogy próbálják ki magukat ilyen téren, kortól függetlenül, nagyon sok ügynökség létezik Budapesten - keressenek rájuk interneten, jelentkezzenek, menjenek el hozzájuk és regisztráljanak! Hátha rájuk mosolyog a szerencse és egy aktuális produkcióban pont ők fognak kelleni a rendezőnek. Megváltozhat az életük!

- Van-e újabb felkérés, vagy egy újabb szerep?
Különösebben nem keresem ezen a téren a lehetőségeket. Regisztrálva vagyok néhány ügynökségben, és ha igény van rám és nekem is tetszik a dolog, akkor belevágok. A már említett szlovák Súdna sieň-ben szerepeltem újra, és nemrég egy Török reklámfilm forgatáson vettem részt színészként - ami egy új tapasztalat volt számomra, mert ez egy kültéri forgatás volt, rengeteg robbantás és kaszkadőr jelenettel. Külön öröm volt számomra, hogy itt megismerkedhettem a világ egyik legismertebb és legelismertebb kaszkadőrjével Piroch Gáborral - aki olyan világsztárokkal dolgozott együtt mint Arnold Schwarzenegger vagy Sylvester Stallone!

- A fotóidat elnézve láttam,hogy a Frankfurti Ferrari kiállitáson is ott voltál, gondolom akkor sikerült találkoznod Michael Schumacherrel - vagy ő nem volt ott?
Franfurtban ez egy autó-motor kiállítás volt, ott üzleti okokból voltam. De Michael Schumacherrel volt szerencsém találkozni 2010-ben a Forma 1-es Magyar Nagydíjon. Nagy élmény volt, mivel mindig is Schumi-rajongó voltam. Ezúttal is kívánok neki mihamarabbi felépülést!

- Szereted az adrenalin sportokat és szeretsz repülni. Van pilóta engedélyed, mit érzel fent a magasba - szabadság érzetet, kikapcsolódást vagy csupán szórakozást?
Nem, nincs pilóta engedélyem - de óriási élmény repülni egy kétszemélyes repülőgéppel és madártávlatból figyelni a világot...

-Láttalak néhány fotón erős emberek társaságában - kik ők és hogyan kerülnek képbe?
Nagyon jó barátom Kaszab Péter 8-szoros "Szlovákiai legerősebb embere"-bajnok, és néha neki szoktam elmenni szurkolni amikor versenyzett. Hihetetlen hogy mire képesek ezek az emberek. Minden elismerésem!

- Milyen a kapcsolatod a zenével, mennyire tud lekötni? Játszol-e valamilyen hangszeren? Soha nem akartál énekes vagy zenész lenni? - az egyik fotódon Peter Muk társaságában láttalak...
A zene a mindenem, a zene segít kikapcsolni és legalább egy pillanatra magam mögött hagyni a világot... Sajnos nincs jó hangom énekléshez, de szintetizátoron, harmonikán és dobokon is tudok játszani.

- Milyen terveid vannak a jövőre nézve, ha nem titok?
Elsősorban a "civil" munkámra koncentrálok, közben még egyetemre is járok, az államvizsgán már túl vagyok, Bc. lettem, és most folytatom tanulmányaimat a Mgr felé.

További sok sikert kivánok a céljaid eléréséhez!


A beszélgetést készitette: Telek Lajos.

Fotók: Elzer Roland fotóalbumából valók
 
 

Posledné čítané / Legutóbb olvasott / Last seen:
09:30:10 Film týždňa: Mníchov. Na prahu vojny (Netflix 2021) [2022-03-18; 1,028 x]
09:30:10 Egy csésze kávé: Vincze Tiborral, Párkány polgármester-jelöltjével [2014-06-22; 2,886 x]
09:30:10 Egy csésze kávé Bregyán Gáborral [2021-03-07; 2,538 x]
09:30:10 Egy csésze kávé Elzer Roland fiatal vállalkozóval [2015-09-19; 4,562 x]
09:30:10 Egy csésze kávé: Göbő Sándorral és lányával Göbő Annával, a Ketten formáció tagjaival [2022-02-23; 974 x]
09:29:59 Bránka zamknutá, koncert sa nekoná! Pozadie neuskutočneného koncertu Desmod+Cigánski diabli v ŠH Mil... [2013-03-21; 7,426 x]
09:29:45 Rozhovor pri šálke kávy s Mátyásom Csabaim, majiteľom magazínu Lemezbörze...plusz [2015-07-12; 3,368 x]
09:29:45 Egy csésze kávé Kis Adrival, a Fanny magazin szerkesztő-újságirójával [2015-05-17; 3,601 x]
09:29:44 Egy csésze kávé címlaplány - Szlovák Dorina kerekesszékes modell [2015-09-23; 4,493 x]
09:29:44 Magyarnak lenni a nagyvilágban. Telek Lajos új rovata a Watson.sk-n [2023-03-04; 970 x]
09:29:19 MsÚ nedovolil poslancovi prefotiť si stavebný denník zo ZŠ Mostná [2015-10-29; 5,693 x]
09:29:17 Naliehavá prosba nevychádzať na ulicu bez rúška na tvár [2020-03-14; 2,026 x]
09:29:15 Zmeny vo vedení mestského podniku Novocentrum [2011-02-11; 3,666 x]
09:29:07 Egy csésze kávé: Steven Eugene Kuhn-al, amerikai háborús veteránnal [2013-12-18; 5,287 x]
09:29:07 Egy csésze kávé Glória Lilla Kozma modellel, az olasz Italia Uno tv-műsorvezetőjével [2015-10-17; 5,641 x]
09:29:06 Meghívó - Mega mulatós parádé Érsekújvár [2023-08-27; 867 x]
09:29:03 Film týždňa: Papik (Seriál, Ukrajina 2020, 2021) [2022-01-06; 1,022 x]
09:28:49 Egy csésze kávé virtuális szépségverseny mai vendége Molnár Melyssa fitnesz modell [2017-10-02; 3,730 x]
09:28:49 Világutazó rovatom újabb vendége: Erika Valkovičová fotográfus [2022-07-23; 1,377 x]
09:28:49 Watson.sk sa ospravedlňuje poslancom J. Huršanovi a R. Schwarzovi za uvedenie klamstiev a neprávd v ... [2013-06-21; 5,082 x]
09:28:48 Nová Kasárenská tesne pred štartom [2020-07-11; 3,177 x]
09:28:46 MsÚ sa nedarí spočítať náklady na prevádzku materských škôl [2011-05-10; 3,666 x]
09:28:46 Opatrenia v súvislosti s koronavírusom / Intézkedések a koronavírus miatt [2020-03-10; 1,650 x]
09:28:27 Egy csésze kávé Répásy Zsolt fotóssal [2015-09-29; 5,040 x]
09:28:27 Meghívó Párkányba... néhány megjegyzéssel / Pozvánka do Štúrova [2013-11-21; 2,605 x]
09:28:26 Cserkész ereklyék, várábrázolások és egzotikus rovarok a Füleki Vármúzeumban / Výstava o histórii s... [2013-10-09; 2,496 x]
09:28:26 Egy csésze kávé: Kis Györggyel, a Cool Club CC elnökével és a TAT tehetségkutató verseny ötletgazdá... [2013-12-05; 9,407 x]
09:28:26 Egy csésze kávé a Svédországban élő Gerák Andrea énekesnővel / Šálka kávy so speváčkou Andreou Gerák... [2013-08-24; 4,483 x]
09:28:15 Ste už na pokraji šialenstva zo zlých správ? Niekto odviedol svoju prácu a zinkasoval za Vás svoje 4... [2024-07-12; 202 x]
09:28:07 Prehľad dotácií z Prvej pomoci/COVID v NZ od marca 2020 do júna 2022 [2022-09-18; 1,374 x]
09:28:02 Čím viac hláv, tým menej kapusty, alebo načo platíme za právne služby nitrianskej firme? [2016-10-13; 4,066 x]
09:28:01 Egy csésze kávé virtuális szépségverseny - Megismertük a Miss Spinner 2017 nyerteseit [2017-04-29; 4,011 x]
09:28:01 Egy csésze kávé: Zárug Zita és Harkányi Árpád ifjú házaspárral, akik nászútjukon körbebiciklizik a F... [2014-02-15; 7,502 x]
09:27:58 Futbalové A-mužstvo sa rozutekalo, funkcionári sa okydávajú špinou. Na toto šli státisíce z našich d... [2018-07-23; 6,452 x]
09:27:51 Egy csésze kávé virtuállis szépségverseny: Szőcs Annamária fitness modell [2017-09-27; 9,980 x]
09:27:51 Egy csésze kávé JUDr. Nagy Dávid jogásszal, érsekújvári városi képviselővel, a Felvidéki Labdarúgó E... [2015-06-07; 5,547 x]
09:27:51 Radics Gigi Párkányban [2013-11-05; 3,026 x]
09:27:51 Rozhovor s kapelou 3+2, nekorunovanými kráľmi svadobného rocku zo Srbska [2018-10-15; 2,851 x]
09:27:30 Fergeteges "Leningrád" koncerttel indult az idei Sziget Fesztivál / Fenomenálnym koncertom skupiny ... [2014-08-12; 1,927 x]
09:27:18 Cynická hra na predaj strechy sponad hlavy Rómov pokračuje / Folytatódik a cinikus játék, amelynek ... [2012-05-24; 3,535 x]
09:27:12 Egy csésze kávé Fejes Gábor kerékpárversenyzővel [2021-12-31; 1,035 x]
09:27:12 Címlap lány: a párkányi Janszó Orsolya operaénekesnő [2023-08-13; 822 x]
09:27:12 Egy csésze kávé: "Címlaplány" rovatunk vendége a párkányi fitness lady Andrea Andi Heumann [2015-03-10; 3,301 x]
09:27:11 A párkányi Hencz Róbert újabb trófeát szerzett -két magyar világbajnokot ünnepeltek Monacóban... [2014-04-13; 4,014 x]
09:26:58 Vysoké hry novozámockých lokálpatriotov - Kauza Novocentrum II. / Érsekújvári lokálpatrióták fortély... [2012-08-09; 6,592 x]
09:26:42 Ak Vám nie je ľahostajný osud novozámockých štadiónov, príďte vyjadriť svoj názor na Hlavné námestie... [2019-08-07; 2,411 x]
09:26:42 Egy csésze kávé: Omotunde Komolafe úrral a "Miss Afro Hungary" szépségverseny szervezőjevel [2014-02-07; 7,101 x]
09:26:42 Egy csésze kávé Somogyi György képregény-íróval, Kittenberg-kutatóval [2019-05-26; 1,855 x]
09:26:39 Film týždňa: Putinovi svedkovia, rež. Vitalij Manskij 2018 [2019-01-02; 1,689 x]
09:26:39 Mierový pochod aj v Nových Zámkoch [2023-02-23; 1,182 x]

The index.php: SIZE[b]: 29,969 MODIFIED: 2024.01.09 22:06:48.MD5: a96b9c14c093fe1384de07847e3e01bc STATUS: FALSE  This window is : x