Úvod / Nyitóoldal
   
 
Telek Lajos  15-12-08   5,682  
0
Sok lány álmodik szépség versenyekről modell karrierről de sokan csalódnak, hiába szépek nincs meg bennük az a tűz és kitartás hogy elérjék mindazt amiről álmodtak ...
- Úgy is kezdhetnénk 2006-ban Zala Szépe egy Nagykanizsai lány fejére került a korona de miért indultál el és ki nevezet be a versenyre ?
- Köszönöm a megkeresést! Én úgy gondolom, hogy minden lány, nő vár egy megerősítést, visszaigazolást a külsejére. Leginkább lehet, hogy ez egy kis önbizalomhiánnyal társul. Akkor amikor jelentkeztem erre a versenyre éppen az érettségi után folytattam a tanulmányaimat. Az osztálytársaim és a családom bíztatására neveztem a versenyre. Mivel nyáron volt, úgy gondoltam ez egy jó elfoglaltság lesz. Vesztenivalóm nincsen.  


- Mit adott neked 20 évesen a győzelem. Milyen feladatai vannak a szépségkirálynőnek ?
- Felejthetetlen élmény volt! Pár nap múlva szerződés aláírás. 1 évig voltam a Zalai Hírlap háziasszonya. Ez egy olyan kötelezettség volt amiben minden rendezvényén meg kellett jelennem a koronával együtt, illetve havonta egy vasárnap eltöltése egy zalai faluban. Szuper volt! Több címlap! Ez egy álom kicsiben! Mindenki megismert, gratulált, szüleimnek, barátoknak, még a mai napig sokan megállítanak, hogy gratuláljanak.

- Hogyan lettél szépségkirálynő? Találkoztál azóta a második, ill. harmadik helyen végzett Kiss Krisztinával, ill. Bors Szimonettával?
- Sikerült bejutnom a legjobb 16 lány közé az elődöntőn ami egy karosi szállodában volt megrendezve. Már annak nagyon örültem! Aztán ezt követte nem sokkal egy 3 napos felkészülés a versenyre, Zalaegerszegen a színházban, ez volt amúgy a verseny helyszíne is. Nagyon élveztem, sok hasznosat tanultam és barátokra is leltem. Váczi Gergő volt a műsor házigazdája. Nagyon kedves és közvetlen volt velünk. Sokat gyakoroltunk koreográfiát, bevonulást, stb. De ez nekem nem volt furcsa hiszen előtte évekig egy nagykanizsai fitnesz csapat tagja voltam. Tudtam milyen színpadon állni. Aztán elérkezett az este. Nagyon szoros volt a verseny a 2. helyezettel, de sikerült megnyernem. El sem tudtam hinni. Persze az ember ha jelentkezik egy versenyre azért teszi, hogy megnyerje de ez a verseny közben kiment a fejemből. Csak a koreográfia és a sok hasznos tanács volt a fejemben, hogy mindent tökéletesen tudjak előadni. Szuper érzés volt mikor a nevemet kimondták. Sírtam az örömtől. A mai napig elsírom magam ha vissza nézem a felvételeket. Aztán éjjelig tartó fogadás követte az eseményt. Mindenki velem fotózkodot, az én társaságomat kereste, a felajánlók bemutatkoztak, kitől mit kaptam.  Az udvarhölgyeimmel nem tartottuk a kapcsolatot.

- Aztán újabb versenyen indultál Ms Plastic Queen szépségversenyen.  Ezen a versenyen olyan lányok indultak, akiknek szilikon kebleik, mű-orrok, arcplasztikák voltak...
- Az Ms Plastic Queen versenynek az volt a kikötése, hogy csak plasztikázott lányok indulhattak. Ha jól tudom, Kulcsár Edina szépségkirálynő is indult régebben itt. Ez is csak úgy hirtelen jött, 4 évvel a Zala szépe után. Jelentkeztem és bejutottam a legjobbak közé. Igen, volt olyan lány akinek, orr, fül plasztikája volt, nem mindenkinek kebel, de hallottam olyat is akinek intim területen. De ezt mi nem beszéltük meg egymás között. Nem tudom mi az igazság. Ez nem egy szokványos szépségverseny volt.
- Ez már kicsit komolyabb verseny volt, hatalmas médiával. Egy hatalmas limuzin vitt minket mindenhova. 1 hetes felkészítés volt egy székesfehérvári nívós szállodába. Sok edzés, csapatépítés , koreográfia betanulása, volt sajtó nap, amikor jöttek a tévétől, újságoktól , a divattervezők a ruháikkal, Hajas László egy hajdiagnosztikára. Kinek milyen legyen a verseny napján. Csak minőségi ételeket kaptunk amik nem hizlalnak . Szóval odafigyeltek ránk. Hihetetlen jó érzés töltött el! A nagy napon a limuzin elvitt minket Budapestre a Hajas szalonba, minden lánynak elkészítették a frizuráját és mentünk a Symbolba. Ott volt a rendezvény. Minden felgyorsult, sok próba, ruha igazítás, sminkesek, interjúk. Az egyik szponzor egy gyémántkereskedő volt. Minden lányon igazi gyémántok illetve gyöngyök voltak. Azt se tudtam hova kapjam a fejem annyi híresség. Őszinte leszek, ezen a ponton úgy éreztem én egy kishal vagyok ide és csak próbáltam élvezni az estét és a versenyt. Amikor kihirdették a nyertest és az udvarhölgyeket, lehet, hogy picit csalódott voltam, de én is őket láttam a legszebbnek. Velük örültem! Ismét sokat tapasztaltam, ismeretségekre tettem szert, és egy hétig belecsöppentem egy olyan világba amibe csak kevesen.

- A ruhákat Herczeg Zoltán divattervező készítette. A lányok olajos testtel vonultak fel fürdőruhában, az egész show forma 1 jelenetekre emlékeztetett... A befutó a zsűri döntése alapján Kocsis Alexandra lett, aki autót ékszert és egyedi tervezésű ruhát vihetett haza...
- Herczeg Zoltán vagány farmerei, illetve magyar motívumos bekecsei, bőrnadrágjai voltak az est főszereplői, illetve Bráz Alexadra koktélruhái. Kicsit inkább olyan volt mint egy divatbemutató. Szandrával találkoztam később egy jetski versenyen, de azóta csak a médiában figyelem.

- 2012 a Playmate of the Year versenyen indultál, hasonlóan mint Larian Zoe, akivel a minap készíttetem interjút. A verseny elég jó minőségű versenyzőkkel szolgált, indult Török Dóra, vagy Pintér Marianna is.  Milyen volt a verseny ?
- 2012 év elején jelentkeztem a Playmate of the Year versenyre. Ekkor már a jegyben jártunk Barnival. Mindenben támogatott. Az elődöntőnek több helyszíne volt az országban. Én Budapestre utaztam. Rengeteg lány volt jelen. Szebbnél szebbek és sokan már ismertek. Több bevonulás volt és a lányok csak fogytak mellőlünk. A végén már mindenkitől egyesével kérdéseket is tettek fel. Sokan voltak zsűritagok. Végül bekerültem az aznapi legjobbak közé. Mivel több helyszínen is volt selejtező, ezért mondták , hogy értesíteni fognak ha bejutottam a 24 legjobb közé. És pár napon belül kaptam is a visszaigazolást illetve az időpontot a személyes találkozásra. Egy kis sajtótájékoztatóról volt szó, ahol mindenkivel közölték a továbbiakat és az elvárásokat. Illetve a fotózást amiben bemutattak minket a nyuszis magazinban. Erre áprilisban került sor a budapesti patinás Las Vegas kaszinóban . Minden lánynak profik készítették a haját, sminkjét , volt stylist-ünk. Ő adott minden fehérneműt és kelléket. Nagyon izgalmas volt. Egy dolog fura volt, hogy engem a többiekhez képest túlöltöztettek. Amúgy ezek a képek fél akt/ illetve fehérneműsek voltak. Kinek milyen. Nánási Pál volt a fotós. Nagyon jó volt vele együtt dolgozni! A fotózás lezajlott és a következő számban szerepeltünk. Hihetetlen nagy büszkeséggel tölt el, hogy a Világ egyik legismertebb és legszínvonalasabb magazinjában viszont láthattam magam, ráadásul még le sem kellet vetkőznöm . A továbbjutás internetes szavazással történt. Minden szavazáshoz egy újságot meg kellett venni. Ez számomra kicsit igazságtalannak tűnt, hisz ez azon múlt kicsit ki tud több újságot megvenni. Folyamatosan estek ki a lányok. Én a legjobb 17- be még bent voltam és utána egyszerre estünk ki a többiekkel. Végül maradt a 12 lány. Kicsit csalódott voltam, mert egy szimpátia szavazáson úgy gondolom benne lettem volna a döntőben. Rengetegen megkerestek amikor kiestem, hogy nem értik a miértjét. Én senkire nem akartam ráerőltetni az újság megvételét. Illetve volt lehetőségem találkozni a bejutott lányokkal és bár voltak köztük igazán szépek, de mindenki volt odavaló. Jó szemem van ehhez, de így alakult. A lényeg, hogy egy élményként és egy nagy lehetőségként gondolok vissza. Nem rossz szájízzel.

- Amikor megnyerted a 2006 Zala Szépe versenyt, gondoltad-e, hogy egyszer te leszel az aki ezt a koronát hat évig birtokolja és egyszer más lány fejére helyezed 2012–ben Mihálylovics Heléna fejére került a korona...
- Igen 6 évig voltam Zala Szépe. Még ilyen eddig nem volt. Vártam az eseményt nagyon. Zalaegerszegen az aquapark ban  került megrendezésre. Ez nekem egy kicsit lazábbnak tűnt mint a miénk 6 évvel azelőtt. Amúgy nagyon kedveden fogadtak minket a párommal. Már vettem részt zsűrizésben, de ez más volt, hisz az utódomnak fogom átadni a koronát . A lányok különféle ruhákban jelentek meg előttünk. Többször meg is szólaltatták őket, ami szerintem nagyon fontos. Voltak szép lányok, de egy királynőben kell lenni valami plusznak a szépségén kívül. Kedvesség, alázat, harmónia mint a külsejében mint a lelkében, szép beszéd. Én ezt kerestem a választottamban, Éd Heléna személyében meg is találtam, illetve még sokan mások, hisz neki adhattam át a koronát. Megtiszteltetés volt újra a színpadon lenni és feltenni a fejére. Pont az esküvőnk előtti héten volt a verseny és elmondták a közönségnek. Több ezer ember kiáltotta, hogy ,,sok boldogságot,, . Szuper volt! Bencsik Tamara pedig fergeteges hangulatot hozott. A végén a medencébe ugrott.

- Aztán megismerkedtél férjeddel Gyurica Barnával, aki idősebb nálad... Mi volt az ami megfogott benne téged?
- Gyuricz Barnabással 2011 év elején ismerkedtünk meg. Bár egy városban éltünk és tudtunk a másikról nem tekintettünk egymásra potenciális párként hisz ő is én is mindig kapcsolatban éltünk. Mind a ketten akkor voltunk túl egy 3 éves szakításon és elhívott randizni. Már az első találkozásnál éreztem egy pluszt egy olyan érzés töltött el, hogy őt nekem szánta az ég. Egy hullámhosszon voltunk, sokat nevettünk, mintha nem is az első randink lett volna. Rövid időn belül össze is költöztünk. Az év Karácsonyán meg is kérte a kezemet. Voltak harcaink egymással addig, de rájöttünk, hogy nem tudunk egymás nélkül élni és közös célokat tűztünk ki. Barni egy nagyon különleges ember! Azért lett ő a választásom mert egy igazi, határozott férfi akinek vannak céljai és kitartóan el is éri, e mellett viszont az érzéseit ki tudja mutatni és nem szégyelli, mellette igazi nőnek érezhetem magam. 2012 szeptember 1- én volt az esküvőnk. Ezután kiderült, hogy babát várunk. A világ legboldogabb embere voltam. Már a terhesség felénél jártunk, mikor kiderült, hogy baj van. Egy ritka genetikai rendellenesség ami azt jelentette, hogy meg kellett szakítani a terhességet. Összetörtünk teljesen. Minden álom szertefoszlott. Nagyon nehéz időszak volt, de ő végig fogta a kezemet és mellettem állt. Ezért elhatároztam magamban, hogy ezen túl kell tennem magam és mielőbb beteljesíteni közös álmunkat. 3 hónapra rá áldott állapotba kerültem Blankával . Nagyon boldogok voltunk, de nehéz volt a rossz élményekre nem gondolni. A terhesség zökkenőmentes volt. 2013 december 7- én megszületett a kislányunk Gyuricz Blanka. December 11- én mehettünk haza a kórházból. Pont egy évre az előző baba elvesztése napján. Kicsit felfoghatatlan, vegyes érzés volt.

- Blanka érkezésével a család fénypontja lett, most egy újabb családtag érkezése várható, tehát bővül a család. Tudjátok-e már, hogy fiú, vagy lány lesz és milyen nevet kap az kis új jövevény ?
- Az első hetek rázósak voltak, de gyorsan beletanultunk a szülői szerepbe. Blanka a kezdetektől egy angyalka. Jó alvó, jó evő, boldog, mosolygós baba volt és a mai napig ilyen. Öröm és büszkeség ránézni. Sokszor csak bámuljuk és csodáljuk az ő kis tökéletes világát. A párom bár sokat dolgozik, de ki is veszi a részét a gyereknevelésből. Nem retten el egy pelenkázástól vagy etetéstől sem. Nagyon jó apuka! Imádják egymást! Mivel mindenképp szerettünk volna kistestvért, úgy gondoltuk mind a ketten, hogy az lenne a legjobb nekik, ha nem lenne nagy korkülönbség köztük. Ezért év elején ismét belevágtunk a gyerekprojektbe. Nagyon gyorsan teherbe is estem. 38 hétnél járunk. Igazából már bármikor megérkezhet a drága kisfiúnk. Botond lesz a neve. Már minden a helyén van, szoba, ruhácskák. Már csak ő hiányzik az életünkből. Így lesz teljes! Blankát próbálom felkészíteni a nagy változásra. Nem tudom mit fog fel belőle. Sokat simizi a pocakomat és puszikat ad rá. Remélem zökkenőmentesen fog menni.

- Ha a sors úgy adná, hogy újból indulhatnál a versenyen akkor is ezt az utat választanád ?
- Ha visszagondolok mindent pont ugyanígy tennék. Semmit sem bántan meg. Összességében csak nyertem ezekkel a versenyekkel, ha mást nem is akkor tapasztalatot. Bár a Zala Szépén rengeteg ajándékot nyertem. És bepillantást egy világba, ahová eldönthettem, hogy szeretnék e tartozni.
- Most hogy vissza tekintetünk a versenyre, szerinted miért indul el sok lány egy ilyen versenyen - a nyereményért, vagy a megtiszteltetésért hogy esetleg ő lehet a szépségkirálynő?
- Nem tudom, hogy a mai lányokat milyen cél vezérli. Engem sosem a nyeremények vezéreltek hanem az elismerés, bizonyítási vágy elsősorban magamnak.  Nekem most a család és a gyerekek az elsők. Itt kell helyt állnom. Szeretek gondoskodni másokról, nagyon házias vagyok, imádok főzni, tisztaságmániás vagyok. Hiszek abban, hogy vannak női és férfi szerepek. Én nem akartam sosem férfi helyett családfenntartó lenni és a páromnak sem kell a porszívót vagy a bevásárlókocsit tologatnia. Mindenki tudja mi a feladata és ez jól működik köztünk. Sosem akartam üzletasszony lenni, sem egy önző életet élni. A modellkedés egy hobbi volt, eljött az a pont ahol döntenem kellett, hogy vagy jobban odateszem magam és tudatosan jelentkezem versenyekre amire felkészülten megyek és sok utazással jár, vagy választom a nyugodtabb, kiszámíthatóbb életet, amire igazából kislány korom óta vágytam. És én ezt választottam. Persze ehhez kellett egy olyan társ is mint a Barni.

- Ha anyukáknak rendeznének egy szépségversenyt, indulnál –e esetleg?
- Szerencsésnek érzem magam. Azt nem mondom, hogy sosem jelentkeznék versenyre, akár anyukák részére, de én már a gyermekeimben látom a jövőt és nem magamban. Ha a kislányom szeretne majd jelentkezni ilyen versenyekre akkor segítem majd, de ráerőltetni semmit sem fogok. A terveim között még szerepel egy kis önmegvalósítás , ha már a kicsik elmennek oviba. Tavaly elvégeztem egy kismama illetve baba-mama jóga tanfolyamot. Nagyon tetszett, lehet, hogy ezen az úton fogok elindulni, de a cukrászat is nagyon érdekel, az is lehet, hogy kitanulom ennek a szakmának a szépségeit. Tervek vannak, de egyenlőre a család az első!

Bízom abban hogy sikerült egy olyan anyukát, feleséget bemutatnom, akit a sors egyik napról a másikra ismerté tett a Zala Szépe cím által. Családja újabb érkező tagjához pedig gratulálunk, és kívánunk erőt egészséget a kis gyermeknek!

A beszélgetést köszöni Telek Lajos

Fotók: Gyuricz -Ruszka Dalma Fotó albumából
 
 

Posledné čítané / Legutóbb olvasott / Last seen:
09:37:48 Vasárnapi beszélgetés Vitray Tamással Kürtön [2023-11-08; 992 x]
09:37:48 Egy csésze kávé mai Címlaplánya Gyuricz-Ruszka Dalma, 2006 Zala Szépe, aki immár boldog anyuka és a... [2015-12-08; 5,682 x]
09:37:48 Egy csésze kávé virtuállis szépségverseny: Hornyák Hajnalka fitness modell [2016-11-12; 5,788 x]
09:37:46 "13 priateľov chunty". Propagandistický film ruskej NTV namierený proti umelcom solidárnym s Ukrajin... [2014-08-30; 1,932 x]
09:37:36 Kto platí za odvoz smetí zo súkromných ulíc papalášov? [2019-09-14; 2,898 x]
09:37:31 "Leningrad". Predstavujeme jednu z najpopulárnejších ruských kapiel / Bemutatjuk Oroszország egyik l... [2013-10-06; 2,954 x]
09:37:27 Egy csésze kávé: Ján Špaňoval a Veszett kutyák - MadDogX párkányi zenekar menedzserével [2013-10-22; 3,154 x]
09:37:27 Egy csésze kávé Erox Martini énekessel és zeneszerzővel / Šálka kávy s talianskym spevákom a sklada... [2013-08-19; 9,044 x]
09:37:27 Egy csésze kávé: Dr. Komáromi István zeneszerző-, szövegíró-, és előadóművésszel [2014-01-11; 7,391 x]
09:37:27 Egy csésze kávé: Tóth Péterrel, a A Budapest-Bamakó Rally résztvevőjével [2014-02-27; 2,886 x]
09:37:27 Egy csésze kávé az Echo TV "Hídemberek" c. dokumentum-sorozat szerkesztő-riporterével Tamás Anitával... [2015-03-23; 4,220 x]
09:36:56 Situácia na realitnom trhu v Nových Zámkoch [2024-07-01; 603 x]
09:36:55 Egy csésze kávé Szvorák Emesével, a Hirek.sk és STV szerkesztőjével [2016-06-01; 4,423 x]
09:36:55 Koniec snov o priemyselnom parku na Nesvadskej ceste: primátor ohlásil zámer predať 40 ha parcelu za... [2022-04-11; 1,845 x]
09:36:54 Egy csésze kávé: Így láttuk a Foci VB-t... [2014-07-14; 3,632 x]
09:36:49 Novozámocké horizonty - poslanci MsZ si na ďalších 7 rokov prenajali od mesta (t.j. sami od seba) bu... [2011-06-15; 6,735 x]
09:36:47 Osud "strašidelných domov" jednou z tém predvolebnej kampane v komunálnych voľbách v Nových Zámkoch... [2010-09-26; 6,772 x]
09:36:43 Egy csésze kávé Zana Anitával a Parasportpress újságírónőjével [2015-11-22; 2,922 x]
09:36:43 Ako oslavujú vianoce Vica Kerekes, Peter Oszlik a Lucie Vondráčková [2022-12-26; 1,355 x]
09:36:42 Joseph Dituri 100 napos vízalatti kalandja március 1-jén kezdődött és június 9-én ért véget...... [2023-06-21; 744 x]
09:36:42 Egy csésze kávé: Szász Kittivel, a világ legjobb női labdazsonglőrjével, világbajnokkal [2013-11-22; 3,541 x]
09:36:42 Peter Lipa – a Szlovák jazz zene koronázatlan királya Párkányban adott koncertett / Štúrovský koncer... [2013-08-04; 2,879 x]
09:36:41 Világjáró Petrás Előd biciklis világutazóval [2022-06-19; 853 x]
09:36:41 Megjelent az AGORA, a Dél-Garam mente kisebbségi kulturális-művészeti folyóirat első száma [2013-11-11; 3,335 x]
09:36:41 V tomto volebnom období stálo "podnikanie" NZTV mesto 30 mil. korún. 6 poslancov v orgánoch a.s. k t... [2014-08-24; 4,685 x]
09:36:41 Egy csésze kávé Juhász Katalin íróval, költővel, szerkesztővel [2014-10-30; 3,111 x]
09:36:40 Nagyszombat, június 9., Szemeszterzáró mise, Pék László és Hústyava István előadása [2020-06-12; 1,312 x]
09:36:39 Navaľný vracia úder. Video o Putinovom paláci za miliardu dolárov si za 30 hodín pzrelo 30 miliónov ... [2021-01-20; 1,315 x]
09:36:25 Helytörténet: Sobieski János levelei a párkányi csatáról és Eszergom bevételéről [2013-09-26; 2,967 x]
09:36:24 Az Egy Csésze Kávé mai Címlaplánya az ezerarcú fotóriporter, jeltáncos, dalszövegíró és Plus Size fo... [2015-04-06; 5,380 x]
09:36:24 És még egy csésze kávé: Mészáros Tamás énekessel, zeneszerzővel, szövegíróval [2013-11-22; 3,897 x]
09:36:22 Jubileumi emléklap Érsekújvár jeles szülöttjének Prohászka Marcellnak [2012-09-30; 2,392 x]
09:36:22 Domáci miláčikovia na poliach informačnej vojny [2023-08-03; 827 x]
09:36:21 Dva roky ruskej vojenskej agresie proti Ukrajine... [2024-02-24; 421 x]
09:36:04 Nech mi niekto povie, čo mám robiť... Reportáž krajských novín o trápení obyvateľov Bieleho domu... [2019-06-20; 2,689 x]
09:36:02 Tíz kérdés Héger Rudolfnak / 10 otázok pre Rudolfa Hégera [2016-01-10; 2,313 x]
09:36:01 Egy csésze kávé Miroslav Sýkora felvidéki énekessel [2014-12-21; 4,650 x]
09:36:01 Egy csésze kávé: Idén is lesz AquaPhone fesztivál Párkányban [2014-05-29; 4,267 x]
09:36:00 Oficiálne stanovisko futbalového klubu k zisteniam hlavného kontrolóra mesta [2018-07-02; 4,244 x]
09:36:00 Agócs Gergely a nánai Gerendás fogadóban‏ megvalósult sikeres fellépése ürügyén [2013-11-16; 3,693 x]
09:36:00 Egy csésze kávé virtuális szépségverseny: Katona Heni fitnesz versenyző [2016-08-14; 11,202 x]
09:36:00 Egy csésze kávé/Šálka kávy: dnes je našim hosťom Ing. Marta Mesárošová, manažérka a fotografka inter... [2015-10-31; 2,991 x]
09:36:00 Könyvbemutatók Esztergomban [2013-09-07; 3,290 x]
09:35:56 Nezadržateľne rastie obludná stavba, ktorú nikto nechcel [2010-09-06; 8,155 x]
09:35:56 "Nech najprv zverejní svoje odmeny hlavný kontrolór!" reagovala na výzvy občanov býv. poslankyňa Ľ. ... [2015-03-12; 5,745 x]
09:35:36 Egy csésze kávé Dr. Márián Zoltán nyugalmazott debreceni ügyésszel és lányával Márián Dorinával, az ... [2022-05-08; 1,714 x]
09:35:36 Mobilmánia Füleken - Szeptember 21-én! [2013-09-04; 2,453 x]
09:35:35 Sihoť - čo s ňou spravíme? [2019-07-24; 4,990 x]
09:35:35 Vadkerti Imre koncert Komáromban Október 5-én [2013-09-18; 2,791 x]
09:35:35 Popbazár: új év új tervek. Mit csinál 2022-ben Miroslav Sykora énekes? [2022-02-10; 1,354 x]

The index.php: SIZE[b]: 29,969 MODIFIED: 2024.01.09 22:06:48.MD5: a96b9c14c093fe1384de07847e3e01bc STATUS: FALSE  This window is : x