Úvod / Nyitóoldal
   
 
Oto Psenak  23-06-28   2,361  
0
Na včerajšom zastupiteľstve bol z Mestskej rady neplánovane odvolaný posl. Marián Balogh. Príslušný bod p. primátor zaradil do programu dodatočne, zrejme pretiekol pohár jeho trpezlivosti. Ako O. Klein povedal, M. Balogh zbytočne do všetkého zabŕdal, nie plodne diskutoval a nebol dostatočným prínosom. Problémom mohlo byť aj to, že Ing. Balogh od primátora nič nechcel, ale nechcel ani čušať a hlasovať ako ostatní. Zato sa primátorovi takmer nabúral do kasíno-biznisu a do verejných súťaží potajomky pripravených pre fy Brantner bez vedomia zastupiteľstva. V rámci nervóznej diskusie sme boli svedkami i malej romatickej vsuvky, keď šokovaná manželka poslanca zimprovizovala svoje prvé poslanecké vystúpenie vo forme vyznania lásky... Nástupcu M. Balogha do Mestskej rady sa zastupiteľstvu zvoliť nepodarilo.  




Od časovej značky 2:59:17

Primátor O. Klein: Ďalším materiálom je mnou navrhovaný bod 18. - Personálne obsadenie mestskej rady. Tu by som navrhol 2 uznesenia. Jedno za A. Odvolanie člena mestskej rady Mariána Balogha a za B. Nominovanie nového člena mestskej rady MUDr. Kališovej Ivety. Nech sa páči otváram diskusiu.

Poslanec Marián Balogh: Ďakujem za slovo. Priznám sa, očakával som niečo takéto, zaujímavé prekvapenie. V skratke to poviem: Arogancia moci. Takto by som to nazval. Keď sme začínali toto volebné obdobie, tak sme mali nejaké stretnutie, kde ste boli aj vy p. primátor, aj vy - ostatní poslanci a poslankyne. Dohodli sme sa na nejakých podmienkach, dohodli sme nejaké prerozdelenie komisií a iných záležitostí ohľadom fungovania mestského zastupiteľstva. Na začiatku volebného obdobia sme sa dohodli na tom, že mestská rada bude zostavená z nejakých členov, ktorých súčasťou som bol doteraz aj ja.

Neprekvapilo ma to a som rád že možno práve do tohoto štádia sme sa dostali, lebo ja za seba môžem len toľko povedať, že svoju funkciu v mestskej rade som sa snažil vykonávať zodpovedne a som rád že som dostal tú možnosť byť v mestskej rade. Myslím že som bol člen mestskej rady, ktorý tam asi najviac diskutoval, možno najviac aj zabŕdal do niektorých bodov, ktoré prerokovávala MR, takže sa nečudujem že keď niekto je ostrý a má svoj názor a chce zastupovať obyvateľov mesta Nové Zámky, možno že sa to niekomu nepáči, takže úplne chápem, že takto reagujete na to. No... som smutný za to, že to takto dopadlo. Ďakujem kolegom ktorý za toto zahlasujú a čo by som k tomu ešte povedal. Akože normálne odpadnem z toho celého, že toto ste dokázali spraviť p. primátor. Zopakujem na záver, že HNUSNÁ A ŠKAREDÁ AROGANCIA MOCI sa tu ukázala a fakt som nečakal, že niečo takéto sa môže udiať v meste Nové Zámky.
Budem rád keď sa to ešte trocha bude rozoberať, lebo toto, čo ste momentálne dokázali spraviť je ... akože dole klobúk fakt. Ďakujem.

posl. Lucia Baloghová: Na zastupiteľstve hovorím prvý krát, mám strašnú trému a som šokovaná. Poviem len toľko, že teším sa že Marián Balogh je môj muž. Preto že ho milujem a to je asi to najdôležitejšie...

posl. M. Balogh: Ďakujem žienke za toto vyznanie. Zabudol som doplniť k tomu môjmu predch. vstupu to, že držím palce MUDr. Kališovej - však vy ste na miesto mňa nominovaná, delegovaná? Dúfam, že to budete stíhať pri tých všetkých ostatných povinnostiach, ak teraz budete v mestskej rade, ste v dvoch odborných komisiách, ste v troch školských radách, čiže ste brutálne vyťažená... Ste doktorka, ste perfektná a držím vám palce. A naviac akože týmto že ste ma odvolali z MR mi dávate veľký priestor na to, že určite si nezavriem ústa, budem o to viac rozprávať tu na mestskom zastupiteľstve a nie na mestskej rade sa vyrozprávam, takže ešte raz krásna arogancia moci...

posl. Ivan Katona: Ja som už poslancom myslím 3. funkčné obdobie a človek musí byť prístupný a otvorený hlavne sebareflexii a ja som takisto po výsledku minulých volieb, keď došlo viacero nových poslancov a štyria kolegovia čo sedia oproti mne videli veci inak. Pôvodne som si myslel že ich možno vidia zle. Ale som si povedal, musím začať sám od seba a možno že ja už to vidím zle. Že vzťahy - nie osobné, ja sa to snažím veľmi prísne oddeľovať - ale vzťahy možno politické, ktoré vykonávame v rámci zastupiteľstva, už máme natoľko nie dobré, že možno nevidíme veci tak, ako by sme mali. Ja som si pozorne vypočul všetkých ktorí boli ochotní sa so mnou rozprávať, alebo sa so mnou stretnúť a som si povedal - zrejme robím ja niečo zle, keď je výsledok taký že sa máme spolu problém rozprávať.

Tam kde chýba diskusia, prichádza vojna. A vojna má svoje obete a to som ja nechcel. Tak som si v tomto funkčnom období povedal, OK robil som to zle, začal som sám od seba, a nechal som sa inšpirovať a v mnohom sa nechávam inšpirovať od štyroch kolegov, vidia veci inak, mnohokrát nesúhlasím, ale nechám a vypočujem si a mnohokrát sa aj poučím. Ja si myslím, že aj zloženie komisií a mestskej rady, v ktorých ani nie som - človek sa za to nemôže hnevať ani pociťovať nejakú emóciu - odzrkadľovalo nejakú situáciu aká bola, ako ľudia rozhodli.

Mňa mrzí že štyria kolegovia enormné množstvo energie vynakladajú na to, aby sa pokúsili sprostredkovať nič viac, len aby sme sa vedeli rozprávať všetci. Myslím si že - podľa môjho názoru - takýto nie dobrý krok povedie ešte k väčšej polarizácii tohoto zastupiteĺstva, čo je obrovská škoda. Nemusíme spolu súhlasiť, ale skúsme sa aspoň rozprávať a vypočuť si, možno ten druhý nám otvorí obzory a možno inak uvidíme veci a možno inak budeme hlasovať. Ja som vždy za diskusiu. Aj keď s vami nebudem súhlasiť,  urobím všetko preto, aby ste mohli povedať to čo chcete a tam kde chcete... Z osobnej stránky ma to mrzí že takýto návrh prišiel a asi to neprispeje k tejto práci a ja by som poprosil p. primátora, keby zvážil tento svoj návrh a skúsme to takto ďalej, lebo má to zmysel... Lebo inak to zmysel nemá, zažili sme to 2 funkčné obdobia a ja to poviem vulgárne, bolo to naprd tie dve funkčné obdobia. A takto to možno mohlo fungovať, tak to prosím skúsme potiahnuť takto ďalej a noví ľudia ktorí sa dostali do mestského zastupiteľstva pomáhajú tomu, aby to fungovalo. Aby sme išli ďalej, aby sme sa nezaťažovali hriechmi minulosti, títo ľudia to dokážu, nerobme to prosím. Ďakujem.

posl. Iveta Kališová: Ja len k p. poslancovi Baloghovi. Ja nikoho neodvolávam [p. poslankyňa následne hlasovala za odvolanie M. Balogha ako i za vlastné vymenovanie - pozn. watson.sk], ešte sa ani nič nestalo, ale ďakujem pekne za povzbudenie a želanie šťastia v mojej práci - ak bude - v mestskom zastupiteľstve a čo sa týka tých mojich iných aktivít v komisiách a tých školských radách, budem sa snažiť upraviť ten svoj čas tak, aby som mohla venovať čas aj mestskej rade. Ďakujem.

poslanec G. Katona: navrhuje prestávku 3 min.

po prestávke O. Klein: pán kolega, na to čo ste povedali, ja naozaj len v krátkosti . S mnohým z toho, čo ste povedali súhlasím, z toho čo tu odznelo a s mnohým sa viem aj stotiožniť a na mnoho vecí mám samozrejme svoj názor a svoj pohľad. Na rovinu poviem, s nikým z vás a s nikým iným nemám osobný problém a s nikým nemám nejaký konflikt a nikdy som ani nemal a nikdy sa o to ani  nesnažím ani by som nechcel aby sme mali osobný konflikt. Lebo nie som svojim postojom ani svojou povahou tak nastavený, takže určite nie. Vždy som uprednostňoval diskusiu a dialóg a vždy som sa oň aj snažil. Ako ste spomínali, na začiatku tohto volebného obdobia práve ja som bol ten, ktorý som všetko urobil preto, aby ste sa scelili, aby ste išli spoločnosu cestou spoločnými myšlienkami spoľočným rozhodovaním, veď tak je to pre všetkých nás ďaleko jednoduchšie.  A oveľa prospešnejšie pre naše mesto. Verte mi že ani toto rozhodnutie vôbec nie je jednoduché a musím vyzdvihnúť postoj vašej partnerky Lucie Baloghovej a takto to má byť. A si ho veľmi vážim a veľmi sa mi to páčilo že sa vás zastala. Je to veľmi správne.

Ale ja opätovne poviem že ja nemám s nikým osobný vzťah, práve naopak. Vy ste povedali alebo spomenuli takú vetu, že jedna vec je diskusia a druhá vec je zabŕdanie. Presne toto sa dialo. Lebo to nebola diskusia ale zabŕdanie a zabŕdanie do všetkého aj napriek tomu, že vás kolegovia vyzývali a bavili sa. Viete dobre, že ja vám do ničoho nevstupujem, ale žiaľ tá diskusia nebola trefná korektná a hlavne nebola prínososm. Len z tohto jediného dôvodu som sa rozhodol o tento krok. Nič to nemení na tom, že kedykoľvek sa môžeme porozprávať, kedykoľvek môžeme diskutovať, kedykoľvek môžeme riešiť zásadné veci a tak ako vaši kolegovia sedeli na mestských radách, nikdy nebudem mať proti tomu žiadne výhrady, aby tam ktokoľvek na tej mestskej rade sedel. Samozrejme rešpektujem každého názor, každého myšlienkové hodnoty a nemám s nimi rovnako problém, ale to keď niečo sa diskutuje alebo rieši na tej mestskej rade a následne - jednoducho tá diskusia s vami nebola plodná. Len z tohto jedinéhjo dôvodu som sa takto rozhodol. A nie je to rozhodnutie mojich kolegov, alebo tých, ale jednoducho sme to zažili. To že som navrhol MUDr. Kališovú, rovnako nemá žiaden iný podtón, alebo podtext, takto som sa rozhodol. Toto bola moja predstava. Ale opätovne poviem, že nemám osobne s vami žiaden problém, vy ho určite máte, pretože viete veľmik dobre keď sa stretneme - skoro každý deň na obede - veď sa mi ani nepozdravíte. Mňa to mrzí, lebo idete tam s kolegami, ktorí tí sa pozdravia, ja sa snažím pozdraviť vždy a mám z toho také zmiešané pocity, ale ani to nesúvisí s tým, či som dnes navrhol alebo nenavrhol vaše odvolanie.

Naopak, to čo povedal Ivan Katona, vaša skupina - áno veľmi sa mi páči čo všetko robíte ako sa snažíte zavádzať a nikoho absolútne nič to nemení na tej situácii akým spôsobom by som si želal aby sme v budúcnosti spolupracovali. Nech sa páči.
 
posl. M. Balogh: p. primátor, normálne neverím čo hovoríte, akože sa vám nezdravím?. Odpadávam z tohto. Fakt odpadávam, že tákéto dokážete tvrdiť naživo do kamery. Normále že NEVERÍM TOMU. A ďalšia vec, ako som spomínal, že na začiatku tohto volebného obdobia sme si nastavili nejaké hranice, nejaké podmienky fungovania tohoto mestského zastupiteĺstva. Súčasťou toho bolo aj to, že som bol nominovaný z radov opozície do mestskej rady, na čom sme sa všetci zhodli. A to, že ak mám nejaký slovník, ktorý môže niekoho dráždiť, alebo ja niekoho mojim yvstupovaním dráždim, bohužiaľ sme rôzni ľudia a rôzne sa chápeme a chováme.

A to že som sa ozýval - a ešte hovoríte že neplodná diskusia - akože prepáčte, ale pokiaľ sa pýtam na veci, ktoré nedokážem nájsť na webovej stránke, nemám výstupy z mestských komisií, zápisnice tam nie sú v materiáloch do mestskej rady - neúplné materiály bez vyjadrenia komisií - ako sa mám potom... Mám byť ticho a mám hlasovať? Na základe čoho, keď nemám žiadne podnety ani podklady aby som hlasoval o tom?

Ďalšia vec: Som tu druhé volebné obdobie. Zvolili ma voliči, kandidoval som v 4. volebnom obvode a získal som tam najviac hlasov, moja žienka bola druhá. Takže výsledok mojej neplodnej práce po 4 rokoch moji voliči ohodnotili tak, že mi dali najviac hlasov v 4. volebnom obvode. A som tu. A som tu 2. volebné obdobie. A tešil som sa, že sa mi podarilo dostať aj do mestskej rady, aj keď to bolo v rámci toho, že sme mali aj my nejaké podmienky čo sme opoziční poslanci, a vy ste mali nejaké podmnienky. A bolo to vrámci dohody a zhody. Momentálne ten pomer síl v mestskej rade úplne zmenil, úplne od základov a tak jak to povedal aj Ivan Katona, týmto krokom to vôbec nesmeruje k tomu, aby sme lepšie spolupracvovali.

Ďalśie vec, ktorá ma maximálne mrzí a kvôli čomu som bol na poslednej mestskej rade nespokojný bolo to, že dnes sme napríklad delegovali zástupcov mesta do školských rád a na mestskej rade som sa pýtal, že kde sú nominácie. Dostali sme materiály úplne prázdne, neboli tam žiadne mená, boli tam len čísla, to bolo celé. Ja som len chcel spravodlivosť a chcel som vedieť, že keď už komisia školstva a soc. vecí odporučí schváliť delegovanie zástupcov - akých? Ja som ich nevidel. Na mestskej rade som požadoval to, že zvolajme neformálne stretnutie 21 poslancov, aby o tom nerozhodoval jeden človek, zo zvyšnými parťákmi z druhej strany stola, ale nech sa bavíme všetci. Všetkých 21 poslancov. Všetci 21 poslanci dostali dôveru pd voličov a sú tu.

Lenže tu sa deje to, že sa tu bavíme jedenásti, potom priskočia štyria, s piatimi sa nebavíme, jeden zrazu pribudne k jedenástim, akože... Tu sa také veci dejú... Však my sa snažíme, normálne sa snažíme diskutovať, vyvolávame stretnutia, z vašej 11-ky tam chodia 2-3 ľudia... To je úplne smiešne, presne jak sa smejete p. primátor. Je to smiešne. Lebo nereagujú na to. My sme napísali mail, lebo sme chceli vedieť po  tejto mestskej rade, predposlednej, že aké sú predstavy ostatných poslancov, čo sa týka nominácie, alebo delegovania do školských rád. Však na to nikto nereagoval Kriste. Nikto na to nereagoval. Toto je komiunikácia?! Takto si vy predstavujete komunikáciu? 11-ti poslanci? Akože neuveriteľné fakt.

primátor O. Klein: Pán kolega ja len v krátkosti. Vy si pletiete niektoré veci čo ma mrzí, lebo ja absolútne do ničoho - ja nemám jedenástku dvanástku pätnástku... Vy ste poslanci medzi sebou rovno - (M. Balogh mu do toho hovorí) - rovnocenný a vy si nastavujete medzi sebou všetky dohody. To čo hovoríte o školských radách, veď to nepripravuje úrad a bolo vám to tam vysvetlené 10x a 10 x ste nepochopili že chcete od úradu materiál, veď úrad vám nevie dať k tomu materiál, ten si pripravujete len výlučne vy sami. Delegovanie je výlučná kompetencia poslancov, tam úrad do toho nemá čo zasiahnuť. Stále sa k tomu vraciame, naozaj je to úplne zbytočné. Teraz to vidíte.

viceprimátor Lukáš Štefánik: Naozaj len zopakujem to, čo som povedal asi 8x na mestskej rade, že nominácie do školských rád sú nominácie poslancov, vždycky tam boli poslanci. Teším sa  že tentokrát sa nám podarilo dosiahnuť takú vec, že sú tam všetci kompletne poslanci - tak sa mi zdá že minulé volebné obdobie asi traja tam neboli poslanci. Hovorili sme tam asi 10x že to nejde z úradu, to sa jednoducho poslanci dohodnú, k čomu aj došlo, takže to je jedna vec. Druhá vec, Marián prosím nehovor nepravdy, tak ako si to povedal pri tej zmene rozpočtu. K tomu toľko ti potom poviem, pozri si - teraz som si pozrel 3 x záznam z dnešného zastupiteľstva čo sa týka zmeny rozpočtu a to čo si mi hovoril na chodbe že som povedal som ani raz nepovedal, ale to si môžeme vydiskutovať v rôznom, lebo si hovoril že to chceš so mnou diskutovať, takže k tomu sa vrátime.

Ty si teraz povedal, že - a Katka Slobodníková - je tomu tak? - poslala všetkým poslancom aby sme poslali naše predstavy ako chceme byť nominovaní v školských radách. Katka prosím odpovedz mi teraz keď sa ťa môžem spýtať, včera som ti poslal za 12 poslancov tohto zastupiteľstva predstavu nominácií v školských radách. To je tak ako je a myslím, že Katka Slobodníková to potvrdí, takže Marián Ty si povedal, že nikto sme nereagovali. Nehovoril si znovu pravdu prosím ja sa naozaj snažím neklamať na tomto zastupiteľstve skús aj ty hovoriť pravdu.

Ja som včera Katke po stretn... dohode 12 poslancov poslal ten návrh nominácií, ona poslala za ostatných poslancov a dneska došlo k dohode na 50-tich členoch školských rád. A naozaj toto je politika, tu je nás 21, v parlamente je možno 150 ľudí, ale tu sa nedá tak fungovať že debaty alebo rokovania budú prebiehať medzi všetkými. Jednoducho my sme tu nejaká skupina, vy ste skupina štyria, za nás som chodil rokovať ja s Peťom Nagyom viceprimátorom, vy ste chodili rokovať všetci. Oukej, my sme sa tak dohodli a je to úplne oukej. Preto som ja za všetkých 12 poslancov poslal návtrh do školských rád... Katka prosím Ťa, potvrdíš mi, že či je to tak že som na to reagoval tebe na mail? Ďakujem.

posl. Katarína Slobodníková: Ja si myslím že genéza bola trošku iná. Začínala tým že  ... my si jednoducho myslíme, že nie sme taká veľká skupina aby sme potrebovali rokovať separátne... Dobre, ak sa nechceme stretávať, oukej, dá sa to aj digitálne, to sme, to sme ....

viceprimátor L. Štefánik: [zvýšeným hlasom, skočí jej do reči] Marián povedal že nikto nereagoval na tie školské rady. Je to pravda alebo nie?

poslankyňa Katarína Slobodníková: A ...

viceprimátor L. Štefánik: [zvýšeným hlasom, nepustí ju k slovu] Reagoval som včera som ti posielal za 12 poslancov zoznam?
 
poslankyňa Katarína Slobodníková:  Poslal si mi...

viceprimátor L. Štefánik: [zvýšeným hlasom, skočí jej do reči] Marián povedal že som nikto neregoval. Tak len hovorme si pravdu, o nič iné mi tu nejde.

poslankyňa K. Slobodníková:  Poslal si mi áno, to je pravda a my sme následne tiež poslali tie naše... nominácie. Áno?

viceprimátor L. Štefánik: Potom si mi ich poslala. Potom ako ja som poslal ty si poslala zvyšné nominácie.

poslankyňa K. Slobodníková:  Čiže ako...

viceprimátor L. Štefánik: [zvýšeným hlasom, skočí jej do reči] Marián povedal... už druhý krát dneska nehovoril pravdu.

poslankyňa K. Slobodníková:  Nie je to úplne tak ako ty hovoríš...

viceprimátor L. Štefánik: [kričí] povedal že nikto nereagoval z našej strany. Reagoval niekto z našej strany? Reagovali sme! Prosím hovorme si pravdu a nezavádzajme občanov! 

poslankyňa K. Slobodníková:  Lukáš, to čo si ty poslal mne, bol, áno, váš návrh. Ale to nebola diskusia, že by sme si vzájomne povedali...

viceprimátor L. Štefánik: [zvýšeným hlasom, skočí jej do reči] povedal že nikto z nás nereagoval. Reagoval niekto z nás? Prosím hovorme si pravdu!

poslankyňa K. Slobodníková:  [rezignovane] ja toto nepotrebujem...

viceprimátor L. Štefánik: [zvýšeným hlasom] Takže nebudeš! Nepotvrdíš to! Včera som Katke Slobodníkovej - môžem to poslať na stránku mesta - poslal za 12 poslancov návrh do školských rád. Teraz povedal Marián Balogh že za nás nikto nič neposlal. Ja len toto chcem, prosím hovorme si pravdu!

posl. M. Balogh: Lukáš rád by som na to reagoval, tá genéza presne ako Katka hovorila, vôbec nebola taká ako Ty to tu opisuješ. Že za dvanástich si poslal a že všetko krásne, ja to normálne poviem: ja som sa na MR pýtal, že prečo nekomunikuje všetkých 21 poslancov a prečo sa o tom oni nebavia. Ale príde niekto a pošle návrh za 12-tich, opýta sa 4-roch, dajte svoj návrh, vynechá z toho ďalších 5-tich. Mne sa ten princíp a postup nepáči, prečo nemôžeme komunikovať všetci, 21 poslancov? Môžeš ich zastupovať, ale tú nomináciu za 12-tich poslancov pošli všetkým poslancom, nielen napríklad Katke a nám štyrom. Ale nech to vidí aj I. Katona, G. katon a Prešinský. Takže budeme sa tu teraz prekárať a naťahovať. Tento princíp, spôsob - nepáči sa mi to. Je to môj názor, môžem ho vysloviť. A mne sa tá komunikácia nepáči. To je celé. Nepáči sa mi, že ty niečo predložíš, rozdelíš si, ja poviem prepáč ale mohli by sme všetci spoločne o tom diskutovať, rozprávať sa, ty povieš že pošli len za štyroch návrh, toto sa ti zdá normálne? Mne sa to nezdá normálne a preto som vyslovil svoj názor, že pokiaľ sa máme baviť aj o tých nomináciách tak treba sa rozprávať... medzi všetkými poslancami. Všetci sme si rovní. Všetci sme dostali hlasy od voličov a všetci sme si rovní.

viceprimátor L. Štefánik: [bez toho aby dostal slovo] Toto nie je diskusný klub, toto je mestské zastupiteľstvo! Teraz si mi zase povedal že mal som to poslať všetkým. Katka Slobodníková napísala e-mail všetkým poslancom, aby sme jej poslali za nás, aké máme nominácie do školských rád - už posledný krát v tejto veci už nebudem hovoriť - aby sme za nás poslali návrhy. Ona to poslala osobne vśetkým poslancom. My 12-ti poslanci - aj časť sme sa stretli aj časť sme sa dohodli - že ja to za vśetkých nás pošlem. A ja som to poslal Katke Slobodníkovej, ktorá ma k tomu vyzvala. Ja už naozaj neviem čo mám k tomuto viac povedať. A už nebudem sa k tomuto vyjadrovať ďakujem pekne.

poslankyňa K. Slobodníková: Ja k tomu len toľko, že to že sa pošle zoznam a máme my nejaké ďalšie nominácie, ktoré sú ... máme školu kde je nejaký počet miest a tam máme viacero záujemcov ako je počet miest. Tak tam by mala prísť diskusia. Ktorá neprichádza. To že iba doplňte prázdne miesta, pre mňa neznamená diskusia.

viceprimátor L. Štefánik: [bez toho aby dostal slovo] Zase to tak nebolo, že doplňte prázdne miesta, môžeme tu preposlať tú komunikáciu. Ja som napísal, že za nás by sme chceli tak mať tie nominácie ako sú, dneska sme sa spolu tuto stretli, spolu sme to Katka Slobodníková písali na papier a vy ste doplnili za vás všetky tie voľné miesta. Nikto vám nekázal ich dopĺňbať. Už prosím ne... Nechcem už o tom hovoriť...

posl. G. Katona: Mňa prioritne zaujíma dôvod prečo p. primátor tento návrh podal a z toho čo p. primátor uviedol, je dôvod ten, že on nie je spokojný s tým ako poslanec M. Balogh pracuje v mestskej rade. Pokiaľ je to inak pán primátor, prosím opravte ma. Mňa mrzí že to, že p. primátor si myslí že práca poslanca Balogha v mestskej rade nie je konštruktívna, alebo aká, je jeho subjektívny názor, ale mestská rada je kolektívny orgán a je to orgán ktorý celý je poradným orgánom MsZ a poradným orgánom primátora. Čiže to, či je p. primátor spokojný s prácou poslanca, alebo nie je, je úplne irelevantné. Ja by som preto poprosil ct. poslankyne a pánov poslancov aby vo svetle tohto o danej veci hlasovali. A podávam pozmeňujúci návrh, s tým, že ak poslanec Balogh bude na základe prijatého rozhodnutia MsZ odvolaný z funkcie člena MR, navrhujem aby na jeho miesto nastúpil Mgr. Danczi. Ďakujem.
 
 


Hlasovanie. Návrh na odvolanie Ing. Marián Balogha z Mestskej rady:



Hlasovanie: Pozmeňujúci návrh posl. G. Katonu na vymenovanie Mgr. Petra Dancziho za člena Mestskej rady (návrh neprešiel):
 


Hlasovanie: Návrh na vymenovanie MUDr. Iverty Kališovej za nového člena Mestskej rady (návrh neprešiel):
 

 
 
 

Posledné čítané / Legutóbb olvasott / Last seen:
03:19:34 Správa hl. kontrolóra o výsledku kontroly oprávnenosti vyradenia majetku mesta za takmer 60 tis. Eu... [2015-02-25; 6,118 x]
03:19:34 Trafiku nechcel a ostatným trafikantom zbytočne strpčoval život. Primátor včera odvolával posl. Balo... [2023-06-28; 2,361 x]
03:19:02 Egy Csésze Kávé MuDr. Zámola Ferenc testépítővel [2015-08-14; 5,199 x]
03:19:02 Výzva poslancom mestského zastupiteľstva, alebo ako to vidím ja... [2015-06-23; 4,418 x]
03:19:02 Demokracia na Novozámocký spôsob, alebo ako to vidím ja... [2015-12-15; 3,725 x]
03:18:16 Digitalizované periodiká z obdobia 1914-1918 na portáli Slovenskej národnej knižnice [2021-04-12; 3,388 x]
03:16:32 Za slušné Slovensko môžeme urobiť najviac, ak budeme pracovať za slušné Nové Zámky. Nedozrel čas, ab... [2018-03-15; 5,803 x]
03:16:32 Zneužíval primátor právomoc verejného činiteľa? [2021-10-12; 2,527 x]
03:16:32 Egy csésze kávé... Telek Lajos rovata a Watson.sk-n [2013-11-18; 15,071 x]
03:13:53 Obyvatelia panelákov dostali vyúčtovanie od Bytkomfortu za dodávku tepla v roku 2022. Nárast činil 4... [2023-05-27; 2,555 x]
03:13:53 Egy csésze kávé Botos Palival, a Guru Brothers egyik alapítójával: „Azt hiszem, hogy mi zenésznek sz... [2015-03-02; 4,070 x]
03:12:05 Akčný plán pre riešenie situácie bezdomovcov vypracovali ešte v r. 2008. Mesto oň neprejavilo záujem... [2011-05-05; 5,267 x]
03:12:05 Kriminalita v kraji podľa hlásení Krajského veliteľstva Policajného zboru za obdobie apríl 2008 - ap... [2018-03-31; 18,381 x]
03:11:12 Zoznam občanov pochovaných na náklady mesta od roku 2015 [2024-02-11; 1,183 x]
03:10:47 G. Kovács László történész pozsonyi előadása Liszt Ferencről [2024-05-02; 434 x]
03:10:47 Majetkové priznania primátora a poslancov MsZ v Nových Zámkoch za rok 2022 [2024-01-13; 1,462 x]
03:10:47 Dôstojný priebeh pietnej spomienky na zavraždného novinára a jeho snúbenicu [2024-02-22; 737 x]
03:08:42 Opäť bolo rušno na Mederčine. Okresné kolo v love rýb na udicu [2016-10-01; 2,783 x]
03:08:19 Mesto má ďalší prehratý spor. Kauza pokazenej dražby Holotovho domu z r. 2008 skončila katastrofou p... [2022-05-23; 2,017 x]
03:08:12 Cimlaplány: Vigmann Bernadett, a Miss Universe Hungary 2016-os szépségverseny résztvevője [2023-07-03; 1,577 x]
03:08:12 Čo nám píše pani Denisa... [2019-04-12; 3,141 x]
03:08:11 Kostlivec v skrini opäť zahrkotal a tentokrát to už nebude zadarmo... [2018-06-06; 3,650 x]
01:46:25 Súdna dohra jednej kauzy z roku 2018... [2024-05-20; 1,091 x]
01:45:34 A hét könyve: Szlovákia – a történelmi Felvidék műemlékeinek képes enciklopédiája (Sine Metu Komárom... [2024-07-14; 215 x]
01:36:44 Zrekonštruovaný atletický štadión na Sihoti... [2024-06-18; 971 x]
01:31:47 Ennyi volt, véget ért. Ropovod Družba skončil [2024-07-22; 227 x]
01:30:23 Index daňovej spoľahlivosti novozámockých firiem a živnostníkov [2023-06-04; 3,371 x]
01:29:44 Neprepadnúť konšpiračným teóriám... [2024-06-10; 554 x]
01:22:58 Privet, eto Navaľnyj...  [2024-06-05; 475 x]
01:16:48 Ako sa nestať kolóniou Západu... [2024-05-30; 705 x]
01:10:28 Cesta konopí. Výstava v Múzeu Jána Thaina v Nových Zámkoch [2024-05-26; 409 x]
01:07:24 Zatrpknutí bojovníci: Ján Čarnogurský [2023-12-21; 1,063 x]
00:51:30 Kde dostanete odmenu 1600 EUR po troch odpracovaných mesiacoch? No predsa na radnici v Nových Zámkoc... [2019-11-22; 5,264 x]
00:42:19 Zákazníkom Jednoty, ktorí si nevyberú úspory z vernostných kariet do 30.06.2024, tieto prepadnú... [2024-06-29; 662 x]
00:35:29 Opustené objekty na Slovensku [2024-06-24; 363 x]
00:35:16 A (cseh)szlovákiai magyarok lexikona Csehszlovákia megalakulásától napjainkig (2014) / Lexikón Maďar... [2014-11-28; 12,179 x]
00:28:49 Ako sa tri statočné ženy postavili mafii... [2024-06-22; 659 x]
00:09:35 Kauza opatrovateľského centra na Andovskej: Spýtali sme sa umelej inteligencie čo si myslí o priebeh... [2024-07-13; 482 x]
23:57:49 Kniha týždňa / A hét könyve: Letz Róbert, Andrej Hlinka vo svetle dokumentov (2014), Antológia časop... [2016-02-14; 7,550 x]
23:49:49 Bola zverejnená nahrávka o vyhodnotení verejnej súťaže na Cintorín biznis [2020-09-13; 1,840 x]
23:48:26 Zelená primátorovmu Cintorín biznisu [2020-08-31; 3,411 x]
23:48:23 Spoza primátorovho Cintorín Biznisu sa začínajú vynárať obrysy konkrétnej firmy [2020-09-03; 3,222 x]
23:42:11 A hét könyve / Kniha týždňa: László Péter, Fehérlaposok (Určení k vyhnaniu) 2005 [2018-07-19; 7,724 x]
23:41:42 Film týždňa: Oliver Stone: Neznáma Ukrajina / Revealing Ukraine (2019) [2019-07-26; 2,147 x]
23:39:54 Kürti Fotóalbum [2013-01-23; 3,882 x]
23:38:59 Bizarné stavby regiónu - Hotel Gbelce [2018-04-07; 26,569 x]
23:34:13 Badin Károly, Egy érsekújvári család története a XX. század hányattatásaiban / Z histórie novozámoc... [2012-11-24; 2,342 x]
23:33:38 Zatrpknutí bojovníci. Prípad Juraja Draxlera [2022-04-27; 3,349 x]
23:27:36 O pripravovanom znížení platov učiteľov ZŠ... Aktualizované [2020-04-03; 2,868 x]
23:15:31 Koho tlačí črievička, alebo akú hru s nami rozohrali Kataríny Hozlárové... [2019-07-08; 2,820 x]

The index.php: SIZE[b]: 29,969 MODIFIED: 2024.01.09 22:06:48.MD5: a96b9c14c093fe1384de07847e3e01bc STATUS: FALSE  This window is : x