Úvod / Nyitóoldal
   
 
Telek Lajos  13-11-22   3,897  
0

Van egy mondás: "mesze van, mint Óbuda". Ha ezt lefordítanám a szórakoztatóipar nyelvére, talán így szólna: "sehonnét sem olyan nehéz befutni a  show-bizniszbe, mint Keszegfalváról". Nehéz, de nem lehetetlen: erre élö példa egy sármos fiatalember. Jóképű, tehetséges, Mészáros Tamásnak hívják. Keszegfalván lakik és nem csak énekel, de zenét is komponál, szövegeket ír.  


Nem kisebb fába vágta a fejszéjét, minthogy a nemrégiben elhunyt kiváló zeneszerzőnek, énekesnek, a Republic zenekar frontemberének Bódi Lászlónak - Cipőnek - kívánt emléket állítani a Túlvilági álom c. szerzeményével. A dalhoz nemrégiben készült el a videoklip, több ezren látták eddig. Az alábbi riportal is igyekszünk támogatni a tehetséges fiatalembert, terjeszteni tehetségének jó hírét. 

Kedves Tamás, ahogy ismerőseim a Lázár fivérek mondanák, csapjunk egyenesen a lovak közé:

- Kitől örökölted a művészi tehetséget, neked bizonyosan már az anyatej mellé is zenét adtak?

- Természetesen, már gyermekkorom óta foglalkozom a zenével. Talán ez nem is történhetett volna másként, hiszen zenész családból származom.
Édesapám 1983 óta aktívan zenél. Még a kötelező katonaság évei alatt is játszott Csehországban, ott volt katona. Majd utána a gútai Quatro zenekar billentyűse és gitárosa is volt. Miután kivált a zenekarból, néhány évet egyedül játszott.

-Hány éves korodban fedezték fel benned szüleid a zenei érdeklődésedet, ez miben nyilvánult meg - otthon dúdolgattál dalokat vagy dalra is fakadtál?
- Hat éves voltam, amikor először leültetett a zongora mögé. Autodidakta módon tanultam meg a zenei ábécét, az akkordozást. Volt néhány dal, amit megtanultam zongorán játszani, saját magamat kísérni. Volt egy a '90-es években készült VHS videofelvétel, amelyet azóta is féltve őrzünk. Édesapám akkori zenekarával, a Quatroval játszott három helyszínen, ezeknek a felvételét tartalmazza.

-Kaptál zenei képzést, gondolok itten arra tanultál e zenélt zene iskolában esetleg tanultál is valamilyen hangszeren játszani vagy csak énektudásodat jártál oda csiszolni?
- Először csak zongoráztam, később komolyabban kezdtem el foglalkozni az éneklés fortélyaival 2004-ben, a komáromi Munka Utcai Alapiskola Diákjaként.

-Minden gyakorlás eredménye mégis az, amikor megmutatod a közönségnek mit tanultál. Ki tanácsolta neked, hogy 2004-ben, musical-kategóriában a Ki mit tud? versenyen induljál - amit meg is nyertél?
- Az akkori énektanárom, Köles Andrea tanárnő tanácsára indultam az akkori Ki Mit Tud? Országos Fesztiválon, ami Révkomáromban került megrendezésre. Műdal kategóriában megosztott 1. helyezett lettem, az István, a király egyik betétdalával.

- Ebből adódik további kérdésem, hogyan kerültél 2005-ben az István, a király című rockoperába? Mert ez hozta meg az igazi sikert számodra...
- Mivel már tinédzser koromban nagyon eltökélt voltam, valószínű, hogy ha azt a 2004-es Ki Mit Tud?-ot nem nyerem is volna meg, akkor is megtalált volna a lehetőség.

- Az "István a királyban" nem kisebb szerepet kaptál mint a főszerepet. Menyire volt ez számodra kihivás? Bíztál önmagadban és tehetségedben,esetleg keményen megdolgoztál a sikerért?
- Hiszek abban, hogy mindennek oka van, minden okkal történik. Ahogy az meg is történt, és 2005-ben elmentem a meghallgatásra - az alapiskola drámakörének meghallgatására
és kiválasztottak az István, a király rockopera címszereplőjének megformálására. Utólag visszagondolva hihetetlen, hogy 15 évesen egy ilyen műben vehettem így részt. Meghatározó volt az életemben. Rengeteg próbával készültünk a darabra szakemberek, tanárok, oktatók irányították az intenzív próbafolyamatot, amelyek a Munka Utcai Alapiskola folyosóján zajlottak kezdetben. Mindenkinek megvolt a saját feladata, szerepe. Hihetetlen, hogy körülbelül 50 fős diákcsapatot, kamaszokat kellett kordában tartaniuk. Természetesen nem rossz értelemben gondolom, mert mindenkinek hatalmas kihívás volt egy ilyen darabot megélnie a saját bőrén tizenévesen. Rengeteg előadást élt meg a darab. Révkomáromban Legalább ötször futott zsúfolt ház előtt...


-Egy kicsit vissza lapozva 2008-ban a Zenés Színpadok Országos Fesztiválján, Érsekújvárban, elnyerted a legjobb musical-énekes díjat, de az évek alatt több dijnak is birtokosa lettél. Milyen értéke van ezzeknek a díjaknak számodra - eszmei vagy erkölcsi értéke?
- Minden énekversenynek, megmérettetésnek más-más íze, hangulata van. Néha a felkészülésben is. Nyilván, ahogy az ember fejlődik, tapasztal, magába szívja az életet, minden változik. Fiatal korom ellenére nagyon sok mindent megéltem, ami a művészi szakmát illeti. Szerencsésnek mondhatom magam, mert mindig megtalálnak a lehetőségek. Az ember
mindig a legjobbra törekszik. Sok esetben úgy érzem, hogy nem feltétlenül a helyezés a fontos. Sokkal inkább az, hogy mit tud az előadó nyújtani, átadni a nagyérdeműnek. Példának okáért a Gútai Líra versenyen, amikor 2009-ben Ezüst Lírával jutalmazott a szakmai zsűri, ezen kívül a közönségdíjat is nekem ítélte a nagyérdemű. Hozzám sokkal közelebb állt a nézők által nekem ítélt díj, mert a szakmai zsűri lehet elfogult, szubjektív, azért a nézők fölényben, többségben vannak, és természetesen nagyobb kritikus, mint az adott grémium. Számomra ezek a díjak sokat jelentenek. Eszmei és erkölcsi értékeket mind tartalmaznak.

-2012-ben pedig a „TEHETSÉG A TÉT (TAT)" országos versenyének győztese lettél, a mai világban mikor a televíziós tehetségkutatók egymás után fedezik fel az új tehetségeket, ahol csak el kellene indulnod, ennek ellenére Te mégis a nehezebb utat választottad, hogy magad errejéből boldoguljál. Van e valaki aki segít egyengetni utadat?
- A Tehetség a Tét tehetséggondozó verseny fontos állomás az életemben. Ott mindenki mindenkitől tanult, tanul. Ez a verseny valóban azokkal az emberekkel foglalkozik, akiknek nincs lehetőségük kitörni, megmutatkozni. Ha most kezdenék el újra a művészettel foglalkozni, ugyanezt tenném! Számomra ez jelenti a kihívást, a megbecsülést. Én nem kérek a  kereskedelmi csatornák celebgyártó karaoke show műsoraiból. Hozzám közelebb áll a színház, az egyszerűség, a hiteles, nem megkreált egyéniség, amit szerencsére sok jó ember, kolléga segít nekem megjeleníteni. Amit ezalatt az eddig eltelt tíz év alatt elértem, azt mind önerőből sikerült. Tudom, hogy ezek után is sikerülni fog. Szerencsésnek mondhatom magam, mert sorban találnak meg a lehetőségek. Nagyon sok ember, a párom, a családom, és a barátaim
támogatnak.

-A Kormorán énekese Vadkerti Imre necsak jó barátod, hanem sok dologban segit is, gondolom sok jó tanácsot kaptál tőle?
- Vadkerti Imi jó barátom. Jó példa lehet sokak számára. Hiteles, alázatos, rengeteg munkával elérte azt, hogy népszerű legyen, és sikerült elérnie a céljait. Mindezt úgy, hogy közben nem tépte szét a média, nem lett modoros. Rengeteg szakmai dolgot tanultam tőle.




Mészáros Tamás, Vadkerti Imre - Kell még egy szó - Három királyok - You Tube.

- Vannak előadók akik csak egy bizonyos stilusban érzik igazán otthon magukat de nálad úgy vélem felfedezni mintha keresnéd a zene világának színpadán önmagad, ahol a pop-rock és a musicalek, operett perifériáján mozogsz, még is melyik műfaj áll a szívedhez a legközelebb?
- Nehéz megmondani, hogy melyik műfaj áll hozzám a legközelebb. Minden műfajnak, zenei stílusnak megvan a szépsége, varázsa. Talán a musical, és a rock and roll az, ami a legközelebb állnak hozzám.

-Azt szokták mondani a zene határtalan, minden zene valamiből táplálkozik, a különböző stílusok keveredésével egyfajta zenei világutazóvá válhat az ember, a gospel, a folk, a világzene, a népzene és a jazz a swing világába nem kacsingatsz?
- Egyre többet kacsintgatok a poposabb zene világába, valamint szeretek előadni folk-rock dalokat, amelyek a magyarságról, rólunk szól.

- A mai világban rengeteg olyan dal van ami csaknem teljesen  feledésbe merült. Talán csak le kellene porolni őket vagy kicsit újra hangszerelni - mi erről a véleményed?
- Sok esetben elkövetik az előadók, vagy a zenészek azt a hibát, hogy egy adott dalt annyira átformálnak, kicsavarnak, hogy gusztustalanná, hiteltelenné válik a produkció. Véleményem szerint újragondolni lehet egy adott szerzeményt, csak vigyázni kell, hogy ne veszítse el a valóságát, egyediségét, különlegességét.

- Nem csak más előadók és szerzők dalait énekeled, hanem önellátó próbálsz lenni - irsz magadnak ha kell dalt, hogyan születnek meg ezek a dalok. Mi van előbb és mi következik azután? Miről szólnak ezek a dalok?
- Saját szerzeményeket is írok. Általában a dalszöveget írom meg, ezután kerül zeneszerzőhöz. Több esetben közreműködött az egyik révkomáromi zeneszerző barátom, Takács Ferenc, aki az eddig elkészült szerzeményeim hangszerelője, hangmérnöke. Némelyiknek zeneszerzője is.
Ezek a dalok az érzelmekről, szerelemről, a vágyakról, célokról szólnak. Kivételt képez az egyik emlékdalunk, amelyet szintén Takács Ferenccel készítettünk közösen.

-Minden zenésznek vannak példaképei ami miatt ő annak idején a kezébe gitárt vagy hangszert vett... Ha nem leszek indiszkrét kik a Te példaképeid, kik azok az előadók akiknek szívesen hallgatod dalait és egyszer olyan dalokat szeretnél énekelni amilyeneket ők kapnak  szerzőiktől?
- Több olyan énekest, színészt, előadót említhetek, akikre felnézek. Ilyen például Dolhai Attila, Bereczki Zoltán, a felvidéki kollégák közül Szabó Márta, Becse Szabó Ilona, az anyaországi énekesek közül kiemelném Ákost, a zenekarok közül pedig a Kormoránt és végül, de nem utolsó sorban Republicot.
- Minden szerző előadó szeretné, ha dalai előbb utóbb felkerülnének a rádiók adáslistáikra, ha ezrek néznék a videomegosztókon, Nemrég ez nektek sikerült a Túlvilági álom c. szerzeménnyel. A nemrégiben elhunyt kiváló zeneszerzőnek, énekesnek, a Republic zenekar frontemberének, Bódi Lászlónak/Cipőnek kívántatok emléket állítani. -Hogyan született meg ez a dal és mit gondolsz miért lett ennyire népszerű?
- Ez év márciusában elhunyt Bódi László "Cipő". Ennek a tragikus eseménynek az volt következménye, hogy március 14-én megfogalmazódott bennem valami, amit azonnal papírra vetettem. Abból a néhány gondolatból dalszöveg készült, amelyre egy gyönyörű emlékdal íródott. Ennek a dalnak a zenéjét szintén Takács Ferenc szerezte. Felkerült az egyik zenefeltöltő
oldalra, ahol tömegesen találtak rá az emberek.  Olyan emberektől is kaptunk pozitív leveleket, visszajelzéseket, akikről fogalmunk sem volt, hogy kik, de összekötött minket a gyász és az emlékezés. A dalt majd százezer ember hallotta, majd miután elkészült a videóklippije, a videómegosztó portálon körülbelül harmincezren látták.
Ezzel a dallal szerettünk volna megemlékezni egy valódi géniuszra, akik a magyar könnyűzenébe és az emberek szívébe nagyon mé lyen bevéste magát a Republic zenekarral együtt.




Túlvilági álom - Hivatalos videoklip (Cipő emlékére)
Szerzők&ének: MÉSZÁROS TAMÁS & TAKÁCS FERENC
A háttéranyagok a REPUBLIC zenekar jogos tulajdonát képezik! A Felvidék így állít emléket Bódi Lászlónak...

- Egy fiatal előadónak ismertelek meg aki elrabolja a dalaival a nők szívét, de melletted ott van Varga Evelin dunaszerdahelyi énekesnő, akivel úgy tudom nem csak a színpadon hanem
a magánéletben is egy párt alkottok... Előny hagy hátrány ez számotokra,vagy egymás legjob kritikusai vagytok netán?

- Talán ez sem véletlen, hogy megismerhettem Evelint, aki már a Tehetség a Tét verseny alatt az egyedi hangszínével elrabolta a szívem. A sors úgy hozta, hogy együtt dolgozhattunk, mivel
van saját produkciónk, és éneklünk egy duettet is. Mivel a magánéletben is a partnerem, ezzel sokat segítünk egymásnak, mert azonosak a meglátásaink, ráadásul tudjuk egymást segíteni, inspirálni a színpadon. Nagy kritikusai vagyunk egymásnak, de ez csak előre visz mindkettőnket.

-Az embernek mindig vannak álmai, amiket el szeretne érni, a Te álmod mi lenne? Hogy  egyszer ismert nevekkel egy színpadon szerepelhess vagy te inkább a saját utadat kívánod járni?
- Talán mindkettő. Mivel az ember mindenkitől tanul, nyilván más, tapasztalt, vagy akár ismert előadókkal szívesen állnék egy színpadra. Ezenkívül szeretném a saját utamat járni. Színházban játszani, koncertezni, előadói esteket adni, saját szerzeményeket alkotni.

- Kik azok az előadók akikkel szívesen állnál egy nap egy színpadon? A magyarországi előadók hallottak már téged énekelni?
- Több magyarországi előadó is hallott már énekelni. Akikkel szívesen állnék
egy színpadra, azokat azt hiszem az előbbi kérdésben már megválaszoltam...

Mit lehet ehhez a riporthoz még hozzá tenni? Talán csak annyit, hogy sok sikert kívánunk, és figyelemmel fogjuk kísérni a kibontakozó tehetség útját. Örülni fogunk, ha ez az interjú is segít abban, hogy minél több emberhez eljusson Mészáros Tamás jó híre, minél többen megismerjék!
A beszélgetést készítette: Telek Lajos
Fotók: Mészáros Tamás archiv


Ez a Riport nem jött volna létre támogató nélkül. Egy csésze fekete élvezetért kóstolja meg Ön is a Organó Gold kávét!



 
 

Posledné čítané / Legutóbb olvasott / Last seen:
09:36:24 Az Egy Csésze Kávé mai Címlaplánya az ezerarcú fotóriporter, jeltáncos, dalszövegíró és Plus Size fo... [2015-04-06; 5,380 x]
09:36:24 És még egy csésze kávé: Mészáros Tamás énekessel, zeneszerzővel, szövegíróval [2013-11-22; 3,897 x]
09:36:22 Domáci miláčikovia na poliach informačnej vojny [2023-08-03; 827 x]
09:36:22 Jubileumi emléklap Érsekújvár jeles szülöttjének Prohászka Marcellnak [2012-09-30; 2,392 x]
09:36:21 Dva roky ruskej vojenskej agresie proti Ukrajine... [2024-02-24; 421 x]
09:36:04 Nech mi niekto povie, čo mám robiť... Reportáž krajských novín o trápení obyvateľov Bieleho domu... [2019-06-20; 2,689 x]
09:36:02 Tíz kérdés Héger Rudolfnak / 10 otázok pre Rudolfa Hégera [2016-01-10; 2,313 x]
09:36:01 Egy csésze kávé Miroslav Sýkora felvidéki énekessel [2014-12-21; 4,650 x]
09:36:01 Egy csésze kávé: Idén is lesz AquaPhone fesztivál Párkányban [2014-05-29; 4,267 x]
09:36:00 Oficiálne stanovisko futbalového klubu k zisteniam hlavného kontrolóra mesta [2018-07-02; 4,244 x]
09:36:00 Agócs Gergely a nánai Gerendás fogadóban‏ megvalósult sikeres fellépése ürügyén [2013-11-16; 3,693 x]
09:36:00 Egy csésze kávé virtuális szépségverseny: Katona Heni fitnesz versenyző [2016-08-14; 11,202 x]
09:36:00 Egy csésze kávé/Šálka kávy: dnes je našim hosťom Ing. Marta Mesárošová, manažérka a fotografka inter... [2015-10-31; 2,991 x]
09:36:00 Könyvbemutatók Esztergomban [2013-09-07; 3,290 x]
09:35:56 Nezadržateľne rastie obludná stavba, ktorú nikto nechcel [2010-09-06; 8,155 x]
09:35:56 "Nech najprv zverejní svoje odmeny hlavný kontrolór!" reagovala na výzvy občanov býv. poslankyňa Ľ. ... [2015-03-12; 5,745 x]
09:35:36 Egy csésze kávé Dr. Márián Zoltán nyugalmazott debreceni ügyésszel és lányával Márián Dorinával, az ... [2022-05-08; 1,714 x]
09:35:36 Mobilmánia Füleken - Szeptember 21-én! [2013-09-04; 2,453 x]
09:35:35 Vadkerti Imre koncert Komáromban Október 5-én [2013-09-18; 2,791 x]
09:35:35 Egy csésze kávé: Antal Tamás dunaszerdahelyi világutazóval [2015-01-14; 3,294 x]
09:35:35 Popbazár: új év új tervek. Mit csinál 2022-ben Miroslav Sykora énekes? [2022-02-10; 1,354 x]
09:35:35 Sihoť - čo s ňou spravíme? [2019-07-24; 4,990 x]
09:35:31 Cynická hra na predaj strechy sponad hlavy Rómov pokračuje / Folytatódik a cinikus játék, amelynek ... [2012-05-24; 3,536 x]
09:35:30 Strašidelný dom v "križovatke smrti" / Kísértet ház a halál-kereszteződésben [2011-02-14; 10,225 x]
09:35:11 Kauza opatrovateľského centra na Andovskej: Spýtali sme sa umelej inteligencie čo si myslí o priebeh... [2024-07-13; 288 x]
09:34:58 BoneyM v Leviciach  [2016-01-31; 2,428 x]
09:34:58 Egy csésze kávé Peter Šrámekkal. A vágsellyi fiú a Rising Star igazi győztese... [2015-04-16; 3,361 x]
09:34:58 Magyarnak lenni a nagyvilágban: Brassai Hunor, fiatal erdélyi politikus [2023-05-17; 767 x]
09:34:57 Egy csésze kávé: mai címlaplányunk Zsiga Melinda fitnesz modell, boksz királynő és a Főiskolák Szépe... [2015-08-09; 12,677 x]
09:34:57 "A kenyér". Vavreczky József (Nagyölved) versenyfilmje a Kulturális Filmek Fesztiválján [2014-08-14; 2,791 x]
09:34:57 Könyvbemutató Esztergomban [2013-09-06; 3,099 x]
09:34:57 Egy csésze kávé Fakas Zsófi énekesnővel [2021-06-20; 1,529 x]
09:34:56 Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity vydal stanovisko k pripravovanému deložovaniu rómsk... [2011-10-07; 3,258 x]
09:34:54 Len pre dospelých. Sex a ruské prezidentské voľby [2018-03-06; 2,241 x]
09:34:39 Egy csésze kávé a párkányi Nikoletta Žáčikkal, a Felvidék Szépe 2017 döntősével [2017-04-03; 5,700 x]
09:34:39 Egy csésze kávé virtuális szépségverseny: Dubay Adrienn fotómodell [2016-08-06; 6,087 x]
09:34:39 Egy csésze kávé Hatos Nikolettel, a Style magazin szerkesztőjével [2015-12-03; 2,592 x]
09:34:38 Egy csésze kávé: Kottra Évával, gasztronómia-, és bor-szakértővel [2014-03-30; 3,598 x]
09:34:38 Novoročný prejav Mgr. Jána Oravca, primátora mesta Štúrovo / Mgr. Ján Oravec polgármester újévi kösz... [2014-01-01; 5,250 x]
09:34:12 Az Időutazás mai vendége Szűcs Alfréd menedzser, újságíró, a Móricka humorlap alapítója, aki 12 éve ... [2021-01-31; 2,388 x]
09:34:11 Garam és Duna menti képek a múltból. Podlupszky Mihály fotográfiái az 1950-es évekből. Egy rendkívül... [2016-04-10; 2,895 x]
09:34:11 Az Egy Csésze Kávé mai vendége: Špaňo János, a MadDogX , Gilotin, Flashback együttesek menedzsere, ... [2014-11-19; 3,254 x]
09:34:02 Kultúrno-mediálno-informačná avantúra "Novocentrum". Odkrývanie zametených stôp [2015-02-01; 3,521 x]
09:33:49 Otázniky okolo financovania kúpy digitálneho vysielača NZTV: Predalo Novocentrum ďalšiu nehnuteľnosť... [2013-08-15; 5,075 x]
09:33:46 Obrat v zápase o demokraciu v Bielorusku [2020-08-14; 1,086 x]
09:33:30 Egy csésze kávé Győry Attila íróval, a Családi Könyvklub tulajdonosával [2015-06-21; 4,442 x]
09:33:29 Az "Egy Csésze Kávé" címlaplánya - Szíj Melinda énekesnő, a Megasztár 5 harmadik helyezettje... [2014-12-17; 5,138 x]
09:33:29 Ako vážne to myslí mesto s rozvojom športovísk ukazuje kauza s pokútnym predajom Športhotela na Siho... [2020-02-07; 3,285 x]
09:33:16 Príhovor prezidenta Volodymyra Zelenského ku Dňu nezávislosti Ukrajiny 24. augusta 2022 [2022-08-25; 889 x]
09:33:13 Bolo príliš teplo na platenie zmluvnej pokuty...  [2015-09-11; 3,466 x]

The index.php: SIZE[b]: 29,969 MODIFIED: 2024.01.09 22:06:48.MD5: a96b9c14c093fe1384de07847e3e01bc STATUS: FALSE  This window is : x