Úvod / Nyitóoldal
   
 
Telek Lajos  16-02-03   3,991  
0
A lakszakállasi lány Felvidék egyik legszebb lánya, 2015-ben felvidéki magyarként képviselte Szlovákiát a Miss Grand International versenyen, nemcsak erről, de magáról a Felvidék Szépe 2016 versenyről is kérdeztük őt.  


- Hogyan születtet meg a Szépségtábor, mit tanulhatnak itt a lányok, kik támogatják ezt a tábort?
Egy sikeres falunapi gyermek-divatbemutató megmutatta számomra, hogy már az egészen kis gyermekeket is érdekli a divat világa, így megszületett a szépségtábor gondolata. A megvalósításban segítségemre volt Lakszakállas önkormányzata, a helyi Csemadok, egy helyi magánvállalkozó, szüleim és barátaim. A 2015ös tábor nagyon gyorsan megtelt, a legkisebb 4 éves volt, a legidősebb 12 éves. A lányok megtanultak helyesen járni, színpadon mozogni, részt vettek egy profi fotózáson, ahol sminkes, fodrász és manikűrös csinosította őket. A tábor divatshow- val ért véget. Idén 32 gyermeket-nem csak lányokat- van módunkban felvenni a táborba, alsó korhatár 8év, felső korhatár 16év. Korcsoportokra osztva fogunk dolgozni velük 5 napon keresztül júl.25.-től 29.-ig. Minden, ami a szépséggel kapcsolatos, benne lesz a programban. Célunk, hogy mindenki kihozza magából a legtöbbet, saját magához képest fejlődjön. Néhány kislánynak már sikerült részt venni fotózáson és divatbemutatón, de a táborban való részvétel egyébként erre nem garancia. Akire felfigyelnek, őt mindenben támogatjuk. Legfőbb támogatónk a felvidéki származású divattervező Kiss Kósa Annamária, aki biztosította a ruhákat a fotózáshoz. Ő továbbra is segíti majd munkánkat, de nagyon örülnénk, ha jelentkeznének akár amatőr, kezdő divattervezők, akik szívesen bemutatkoznának általunk. Már most vannak jelentkezők a táborba, akit érdekel a facebookon megtalálja hivatalos oldalunkat: Szépségtábor Felvidék Szépeivel néven.

- Homonyik Sándor így énekeli Álmodj Királylány úgy ahogy a mesékben szokták te álmodtál gyermekként arról hogy egyszer hófehér ruhában tündökölsz mint egy királylány ?
Kiskoromban nem álmodoztam ilyesmiről, inkább a sport világa vonzott. Egyszer egy ismerősöm készített rólam néhány fotót, melyek jól sikerültek, azt hiszem, ekkor fordult meg először a felemben, hogy esetleg megpróbálhatnám a versenyzést, és épp akkortájt hirdették meg a Miss LOOK Magazin versenyt Komáromban, ahol bekerültem a döntősök közé. Ekkortól kezdtem foglalkozni a külsőmmel.

- Ha valakinek meg vannak az adottságai szép, formás bájos a mosolya jó a kisugárzása és mellette megfelelő intelligenciával is rendelkezik és beszél nyelveket is és a modellingben szeretne érvényesülni, induljon el egy szépségversenyen vagy kopogtasson be egy modell ügynökséghez?
Én személy szerint előnyben részesítem a szépségversenyeket, úgy vélem, aki bekerül egy-egy verseny döntőjébe, annak jobban kitárul a világ, több reklámcég, divatcég is figyeli a versenyzőket. Egyszer én is próbálkoztam ügynökségnél, első lépésként portfólió fotózásra kellett volna mennem, X összeget kifizettem volna és bekerültem volna az adatbázisukba, és majd, ha épp megtetszettem volna az ügyfélnek, akkor kaptam volna munkát. Ahogy a szövegemben is kitűnik, túl sok volt a "ha" és a "volna", ezért ezt a lehetőséget kihagytam. Természetesen nem állítom, hogy minden ügynökség így működik, lehet, hogy én épp egy ilyenbe futottam bele, így utólag: szerencsémre.

- Te miért indultál a Miss Felvidék Szépe 2015 versenyen? Milyen lehetőségeket adott még neked ez a verseny?
- A Felvidék Szépe egy olyan verseny, ahol magyar anyanyelvű lányok kapnak lehetőséget, ez fontos szempont volt számomra, hisz magyar vagyok. A 2014-es döntőbe is sikerült bekerülnöm, de az érettségi miatt is nem sikerült úgy a felkészülés a döntőre, ahogy kellett volna. Mivel úgy, hogy akkor nem értem el helyezést, a Felvidék Szépe csapata nem engedte el a kezem, gondolok itt a lehetőségekre, hogy divatbemutatókon vegyek részt, láttam, hogy ez egy komoly program a felvidéki lányoknak, ezért még egyszer belevágtam, beleadva apait-anyait. Nagyon örültem a talent alversenynek, hiszen évek óta énekelek, és ezt remekül fel tudtam használni. A verseny által olyan embereket ismerhettem meg, akik a szépségipar résztvevői. A Miss Grand International 2015 versenyre való kijutás tette fel az "i"-re a pontot, életem meghatározó élménye volt az a 3 hét Thaiföldön, rengeteg tapasztalatot szereztem, melyet továbbadhatok a Felvidék szépében valamint a Szépségtáborban résztvevőknek is.

- Mesélj a thaiföldi versenyről, élményeidről a kulisszatitkokról és aszépségverseny lányairól - tartod velük a kapcsolatot ?
- A thaiföldi verseny igazi élménybomba volt számomra. Az első két héten meglátogattunk Thaiföld nevezetességeit, meglátogattunk az ott élő embereket, több szigetet is bejártunk. Utaztunk elefánton, fontunk kalapot, sarat gyúrva fát ültettünk. Miközben az országot jártuk, mindig szépnek, elegánsnak kellett lennünk, mert mindenhol fotóztak, videóztak. Az ott élő emberek szeretettel fogadtak bennünket. Közben két alversenyen is helyt kellett állnunk, ezek voltak a Miss Bikini és a Best National Costume, már ezeken is pontokat gyűjthettünk. Az utolsó héten visszaköltöztünk Bangkokba, és nekiláttunk a döntőnek illetve az azt megelőző előválogatóra való felkészülésnek. Első lépésként felmérték tánctudásunkat, mozgáskultúránkat, és 3 csoportra osztottak be. Én az A csoportba kerültem, ami számomra azt jelentette, hogy a döntőn az első percétől a színpadon állhattam és táncolhattam a tavalyi győztessel, valamint az estélyiruhás fordulóban a színpad közepén tehettem egy kört a 2013as győztes vezetésével. A magyarországi lánnyal, Szabó Csillag-gal barátságot kötöttünk, már volt is itt nálunk egy divatbemutató keretén belül. Rajta kívül az egyiptomi lánnyal tartom a kapcsolatot az interneten. Többször kapok Thaiföldről is üdvözlő leveleket.
 

- Az idén részt vettél a Miss Felvidék Szépe válogatásokon, megszületett a döntős csapat - mit tanácsolsz 2016-os versenyzőknek?
- Mivel versenyzőként is belekóstoltam már ebbe a versenybe, úgy érzem, kritikusabb vagyok a lányokkal szemben, hisz tudom, hogy mekkora a tét. Egy királynőt, vagy akár bármelyik döntőst mindig figyelem kísérnek, többször kell megjelenni a nyilvánosság előtt, nyilatkozni a különböző médiákban, ezért nem szabad csupán a külső alapján dönteni. A szépség egy adottság, amit természetesen karban kell tartani, egy jó felkészítő csapat segítségével fejleszthető. Azt tanácsolnám a lányoknak, hogy fogadják meg a tanácsainkat, hiszen mi a legjobbat akarjuk kihozni belőlük. Nálunk minden lehetőséget megkap aki akar és küzd.

- A versenyzők között van e már olyan lány aki kicsit más mint a többi, valamivel kirí a versenyzők közül, ami a döntőbben még előnyére várhat?
- Eddig csak a castingok alatt találkoztam a lányokkal, az igazi munka csak most kezdődik, hétfőn leszünk együtt először hosszabb ideig a fotózás keretén belül, így nem tudnék senkit sem kiemelni. Mindannyian szépek, és ott a helyük a döntőben, meglátjuk, ki, hogyan veszi az akadályokat. Lesz 4 alverseny is, és aki a ezekben a leggyengébben fog teljesíteni, attól el kell búcsúznunk, a döntőbe 12 lány fog bekerülni.

- A Miss Felvidék Szépe 2016 zsűrijében is ott leszel, de itt lesz Vajna Timea is a Miss Universe Hungary tulajdonosa, aki tavaly is részese volt a szépségversenynek...
- Igy van, nagyon sok hírességgel találkoztam a Felvidék Szépe jóvoltából, hiszen minden lehetőséget kihasználtam, amit Varga Péter licensztulajdonos felajánlott nekünk. Schwarzeneggerrel személyesen nem találkoztunk, az előadását viszont meghallgattuk, és ahogy az övé, úgy a többieké is nagyon sok pozitívumot tartalmazott.

- Milyen kapcsolatot sikerült kiépítened Vajna Tímeával és a magyar Miss Universe szépségverseny szereplőivel?
- Vajna Tímeával már többször találkoztam, egy nagyon kedves ember ismertem meg benne. Bízom benne, hogy az idei verseny alatt ez a kapcsolat megmarad és Tímeával együtt egy méltó királynőt tudunk választani a zsúrivel. Kelemen Henriettával sikerült megtalálnom a közös hangot, örülök, hogy közelebbről is megismerhettem őt.

A beszélgetést készítette Telek Lajos
A Fotók Barthalos Andrea albumából valók valamint Telek Lajos és Lemezbörze
 
 

Posledné čítané / Legutóbb olvasott / Last seen:
09:25:16 Ízek, korok, hangulatok. Kulturális és gasztronómiai fesztivál Esztergomban Szeptember 7-9. között... [2013-08-29; 3,388 x]
09:25:16 Egy csésze kávé a bényi Kremmer Dezső tojásfaragóval [2013-09-28; 3,955 x]
09:25:16 Egy csésze kávé mai Címlaplánya Barthalos Andrea a Felvidék Szépe 2015 I. udvarhölgye, a Miss Talent... [2016-02-03; 3,991 x]
09:25:16 Preč s plavkami! - rozhovory s návštevníkmi nudistickej pláže v Štúrove [2016-09-04; 2,483 x]
09:25:08 Nová vlna Covidu aj v Nových Zámkoch [2023-11-28; 918 x]
09:24:54 Kiállítás a Párkányi csata és Esztergom visszafoglalásának 330. évfordulója alkalmából [2013-09-22; 2,828 x]
09:24:53 Filmfesztivállal indít a párkányi Danubius mozi új vezetője Júlia Žďárska [2013-10-19; 3,428 x]
09:24:53 Egy csésze kávé virtuális szépségverseny: Nagy Mariann fitnesz-modell  [2016-08-28; 3,785 x]
09:24:46 Popbazár: For You [2022-09-29; 796 x]
09:24:46 Már 55 éve a színpadon a régi csibészek - Omega koncert Léván 2018. május 12-én [2018-04-22; 1,909 x]
09:24:46 Az Egy csésze kávé mai címlaplánya a felvidéki Majorova Tímea fitness királynő. Exkluziv interjú Ame... [2014-12-31; 4,317 x]
09:24:46 Telek Lajos Popturmix - Indul a Tehetség a Tét XI. sorozata [2017-09-14; 2,551 x]
09:24:45 Bývalá sólistka skupiny Leningrad Alisa Voks vo videoklipe objednanom ruskou vládou odhovára mládež ... [2017-05-21; 4,614 x]
09:24:45 Ani na vlne zázračnej solidarity s Ukrajinou by sme nemali zabúdať na lojalitu k prostému ruskému čl... [2022-02-28; 1,004 x]
09:24:35 Poslanci "riešili" situáciu s neprispôsobivými občanmi na Murgašovej ulici [2011-06-07; 7,199 x]
09:24:30 Mestský úrad veľmi nezvyčajne rozpaľuje vášne vo veci pripravovanej investície na spracovanie odpado... [2018-05-20; 4,063 x]
09:24:09 Film týždňa: Očista. Dokument Zuzany Piussi o stave slovenského súdnictva (2021) [2021-12-05; 978 x]
09:24:05 "Мне нельзя больше ждать, я могу умереть" / "Nem várhatok tovább, bármikor meghalhatok" / "Nemôžem d... [2012-06-22; 2,185 x]
09:24:04 Egy csésze kávé virtuállis szépségverseny: Kovács Krisztina IFBB Bikini Model a februári Presztízs S... [2018-03-14; 4,478 x]
09:24:04 Egy csésze kávé Szabó Ákos motoros kaszkadőrrel [2013-09-22; 3,574 x]
09:24:04 Időutazás. Vendégünk Štefan Mišík gitáros dalszerző és énekes [2022-04-04; 1,169 x]
09:24:03 Egy csésze kávé: A Kék bolygó vándora, Dr. Juhász Árpád, geológus, televíziós, fotós, filmes világut... [2015-02-02; 3,954 x]
09:24:03 Egy csésze kávé: Kulcsár Gabriella tolmáccsal, a Budapest- Bamako rally résztvevőjével [2014-01-25; 4,383 x]
09:24:03 Egy csésze kávé: Novák Henriett rimaszombati szinésznővel [2015-01-22; 12,789 x]
09:24:03 Egy csésze kávé: Mészáros Tamás lemezbemutató és keresztelő koncert volt Párkányban [2014-05-19; 2,661 x]
09:24:03 Egy csésze kávé Bornai Tiborral zeneszerző-szövegíróval, a KFT alapító tagjával [2020-12-17; 1,135 x]
09:23:56 Film týždňa: Pretrhnuté väzby, film Andreja Lošaka / Broken Ties. A film by Andrey Loshak (2022)... [2022-07-03; 1,615 x]
09:23:35 Skončila jedna z významných stavebných firiem regiónu - Molda s.r.o. [2019-02-20; 4,080 x]
09:23:28 Prohászka Marcell: KOVÁCS Endre diákszemmel (Első közlés) [2011-07-23; 3,610 x]
09:23:21 Vo veci trestného oznámenia viceprimátora Štefánika: výsluch skončil, otázniky zostávajú...... [2018-11-20; 4,314 x]
09:23:19 Esztergomi meghívó / Pozvánka do Ostrihomu [2013-09-26; 2,809 x]
09:23:19 Riporter kerestetik [2023-02-22; 934 x]
09:23:18 Egy csésze kávé Kasnyik Tamás borászal, a Kürti Borfesztivál szervezőjével, a Szabad Kürti Borköztá... [2015-07-13; 3,599 x]
09:23:18 Magyarnak lenni a nagyvilágban: Sávolt Karolina, a 12-éves autodidakta képzőművész [2023-04-02; 4,318 x]
09:23:18 Egy csésze kávé Petrik Lászlóval, volt ENSZ békefenntartóval [2016-07-24; 3,997 x]
09:23:14 Egy Csésze Kávé: Nemere István íróval műfordítóval [2014-11-07; 2,831 x]
09:23:13 The Golden Voices of Gospel koncertsorozat Szlovákiában [2013-12-05; 2,797 x]
09:23:13 Egy csésze kávé: Gratulálok Gyurcsík Tibornak produkciójához! [2014-06-09; 3,238 x]
09:23:13 Ludo, egy hontalan idegenlégiós [2023-01-14; 1,402 x]
09:23:13 Egy csésze kávé címlaplánya: Fuzy Anita a Fővárusi Nagycirkusz artistája [2016-02-27; 2,920 x]
09:23:12 Egy csésze kávé – Címlaplány: Ivanova Daniela, művésznevén Lena, a kerekes székes énekesnő... [2015-04-21; 4,122 x]
09:23:12 Magyarnak lenni a nagyvilágban - Fodor Barbara (Cleaning with Barbie) [2023-10-26; 986 x]
09:22:42 Egy csésze kávé: Sztárfellépők az esztergomi Rocklovarda éves kínálatában [2014-05-22; 2,600 x]
09:22:41 Egy csésze kávé Címlaplány: Larion Zoé fotómodell [2015-11-09; 5,535 x]
09:22:41 Kniha týždňa: Françoise Thom, Jak chápat putinismus (Pulchra Praha 2021) [2023-04-03; 1,019 x]
09:22:41 Visszapillantás - Képriport a Párkányi csata 330. évfordulójának ünnepségéről / Obrazová reportáž - ... [2013-11-11; 4,938 x]
09:22:41 Kürti Borfesztivál 2018. július 20. – július 21. [2018-07-19; 33,310 x]
09:22:41 Egy csésze kávé: Kürti Borköztársaság Borfesztivál 2019 [2019-07-17; 1,583 x]
09:22:39 "Ale musíme byť trošku aj zodpovednejší všetci asi..." Z diskusie s poslancami k Zúgovu počas Dňa ot... [2015-04-04; 8,039 x]
09:22:38 Lukratívny byt s terasou, ktorý viceprimátor vehementne zapieral, sa konečne priznal k svojmu majite... [2019-06-12; 4,853 x]

The index.php: SIZE[b]: 29,969 MODIFIED: 2024.01.09 22:06:48.MD5: a96b9c14c093fe1384de07847e3e01bc STATUS: FALSE  This window is : x