Úvod / Nyitóoldal
   
 
Telek Lajos  13-08-19   9,044  
0
Interjú:Erox Martinival őszintén szeretetről és zenéről.
Egyet biztos tudtam, ha újból találkozom Erox Martinivel lesz miről beszélgetnünk,és most sem csalódtam az olasz származásu úriember most is pontos volt mint a svajci óra, egy percet sem késett.  


Van benne valami gyermekien tiszta, huncutul őszinte. Talán ez utóbbi két jelző némiképp ellentmondásnak látszik, de ha tudjuk, hogy barátunk, Erox Martini Itáliából, mi több, Szicíliából származott el hazánkba, már nem is annyira. Hiszen jól tudjuk, hogy az olaszok a látszólagos könnyedség („lezserség”) mögött nagyon is mély érzelműek.
Akárcsak azok az olasz és magyar dalok, amelyeket Erox énekel. E kettős „egy-lélekről” is beszélgetünk a Hotel President kávézójában. Társalgási alapnyelvünk a magyar, de Erox időnként olasz mondatokat is belesző beszédébe.

- Mesélj magadról.

-
Olaszországban Sziciliában született. 13 évesen kezdetem el zongorázni, kezdetben ismert olasz slágerek éneklésével próbálkoztam, olyan sikerrel, hogy a népszerű San Rémói fesztiválon az ötödik helyen végztem.

- Hogy jutott eszedbe Magyarországra jönni és itt letelepedni?

- Ennek már jó 25 éve. Úgy érzem, nem az én ötletem volt, hanem ezt írták meg a sorskönyvemben. Mindig is meggyőződésem volt, hogy az életben semmi sem történik véletlenül. Huszonhárom éves voltam, amikor Milánóban megismertem egy szép magyar lányt, aki nálam három évvel idősebb volt. Két év együttélés után jöttünk Budapestre és a Szent István Bazilikában kötöttünk házasságot. Az volt a sorsom, hogy Magyarországon telepedjek le, itt bontakozzon ki énekesi karrierem. E húsz év alatt sok szép élményem volt, értek persze negatív hatások is, mint például az a per, ami most hétéves gyermekem anyjával folyik immár öt éve. Mariót én nevelem gyakorlatilag születése óta, és remélem, az ügy hamarosan végleg lezárul. De hogy a szép dolgokról beszéljek: jó néhány lemezem jelent meg, több mint 5000 fellépésem volt – soha sem hittem volna, hogy gyerekkori álmom, a zene, az éneklés éppen Magyarországon teljesedik be. Sokat dolgoztam ezért, sok áldozattal is járt, de boldog vagyok, hogy mindezt elértem.






- Feleségedtől hamar elváltál, de mégis itt maradtál.

- Igen, elkezdtem a Moulin Rouge-ban, különböző éjszakai bárokban énekelni, de egy idő után ez már nem elégített ki. És éppen akkor jött a lehetőség, hogy szerepeljek a Vágó István vezette Kifutó című műsorban Eros Ramazzotti L’aurora című dalát énekeltem és megnyertem a közönségdíjat. Ezután hívni kezdtek koncertezni, három turnét vittem végig az Apostollal, felléptem velük 1998-ban a BS-ben Demis Roussos-szal együtt, hívtak a TV-be különböző szórakoztató zenei műsorokba, gálaesteken vettem részt az Operában, a Vígszínházban, ahol a futball 100 évét ünnepeltékaz ahol az est meglepetés vendége Michel Platini volt. Azokban az időkben előfordult, hogy naponta 4-5 fellépésem is volt. Aztán számomra is eljött az idő, hogy családalapításra gondoljak: megismertem azt a hölgyet, aki Mario anyja lett. Szívem minden szeretetével akartam ezt a gyermeket, neki viszont az volt a fontos, hogy „megfogjon” egy ismert énekest. Végül otthagyta nekem a kisgyereket, akit azóta is én nevelek. Miután a bíróság ideiglenesen nálam helyezte el őt, a hölgy mindent megpróbált, hogy elvegyék tőlem: kórházba vitette, amikor nem is volt beteg, megpróbálta elrabolni, sőt, magándetektívekkel még azt is megkísérelte, hogy kábítószert rejtsen el a lakásomban. Én azonban a fiamért mindenre képes vagyok, a kezemből ki nem adom. Ezekben az években a pályafutásom is háttérbe szorult, de ha újra kellene kezdeni, százszor is így cselekednék. Azt hiszem, az elmúlt hét évben eleget bizonyítottam apaként, bár nem kellett volna ennyi ideig húzni az ügyet, hogy végre megnyugodhassunk. Az olasz származású énekes, Erox Martini örömtől ittas hangon tudatta a a hírt, miszerint a bíróság több év után ítéletet hozott. Kezében az ítélettel olvasta fel a végzést, mi szerint kisfiát, Mariot a bíróság neki ítélte.

"A bíróság figyelembe vette, hogy a fiam több éve velem él, hosszú ideje én neveltem és gondoztam, ezek után frusztrációt jelentene a számára, ha el kellene hagynia az apai közeget. Ráadásul jobban kötődik hozzám, az anyjával pedig már nem is szeretne lenni, és erről bizonyítékom is van"- mesélte Erox, aki nagyon boldog, hogy lezárult az ügy. "Nagyon szép karácsonyunk volt, végre már nem kell aggódnunk amiatt, hogy elválasztanak minket egymástól."

- Nem volt nehéz számodra emberként beilleszkedni?

- Semmi okom a panaszra, mert kezdettől fogva csodálatos közönségre találtam. A nőknek meg mindig tetszettem, még akkor is, ha soha nem tartottam magamat szép férfinak. Lehet, hogy az őszinteségemet szeretik. A magyar mondás szerint „a férfi szép, ha egy fokkal szebb az ördögnél…” Ami a mentalitást illeti, kezdetben nehéz volt, de szerencsére mindig voltak mellettem olyanok, akik segítettek, hittek bennem. Kétségtelen azonban, hogy az elmúlt néhány évben úgy éreztem, hogy sokan megváltoztak az országban, több az irigység, a rosszindulat. Azokkal viszont, akik korábban mellettem voltak, ma is szeretjük, tiszteljük egymást.

- Nagyon eltérő a magyar és az olasz felfogás?


- Szomorúan tapasztaltam, hogy óriási különbség van a két nép között a család, a férfi és nő közötti kapcsolat megítélésében. Úgy érzem, hogy a magyar nép állandóan változtatni akar, mindig elégedetlen önmagával, az adott helyzettel. Ezért nem tudja, hogy meddig lehet elmenni a változásokban, és nem érti meg, hogy a Földön semmi sem tökéletes. Ha két ember igazán megszereti egymást, akkor azoknak végig ki kell tartaniuk egymás mellett, erényeikkel és hibáikkal együtt. Nem mondom, hogy Olaszországban nincsenek válások, de mielőtt kimondják a szakítást, százszor is meggondolják. Egy olasz számára a család nagyon mély, erős, szent dolog. A magyar nagyon melegszívű nép, tele van jó szándékkal, segítőkészséggel, csak mintha a tettekben sokszor megakadályozná valami…

- Te vagy az egyetlen, aki magyar dalokat énekelsz olaszul. Melyek voltak a kedvenceid?

- Mindjárt az első dal volt az Apostoltól a Nem tudok élni nélküled. Meződi „Faterral” duettet is énekeltünk Egyetlen szív címmel. Demjéntől a Hogyan tudnék élni nélküled, Charlie-tól a Nézz az ég felé, Seress Rezsőtől a Szomorú vasárnap, amivel nagy sikerem volt Franciaországban is. De énekeltem Máté Péter és Neoton-dalokat is, saját olasz
szövegeimmel.
Ezt követően az Apostol együttessel országos turnén vett részt, valamint megjelent egy kislemezem Szerelem óceánja címmel. Aztán szerepeltem a televiziós Dáridóban is, valamint számos hazai rendezvényen, roadshow-n.

2000. Március 24-én jelent meg első nagylemezem Colori Dell' Amore - A szerelem színei címmel. Az albumon olyan dalok csendülnek fel olaszul, mint a Kell, hogy várj -vagy a - Nehéz a boldogságtól búcsút venni. 2000 december 5-én egy egész estés koncertem volt, amelyen többek között Keresztes Ildikó is fellépett. 2001. nyár elején kaptam meg a magyar állampolgárságot.

- Nehéz volt megtanulni a magyart és beilleszkedni itt?

- A fél életemet már itt élem, és nem csupán a fiam született Magyarországon, hanem a zenei sikerem is. Nem volt könnyű feladat megszerezni a hivatalos okiratot, meg kellett tanulnom a történelmet, a nemzeti ünnepeket és még sok mindent mást. Barátaim szerint az itt született emberek közül kevesen mennének át ezen a vizsgán. De megérte tanulnom, mert megszerettem ezt az országot.
2001 év végén jelent meg második albuma Coure Siciliano - Szicíliai szív címmel. Harmadik albuma pedig L'Amore címmel került a boltokba 2003 elején, amely a megjelenését követő héten már bearanyozódott. Azóta természetesen elkészült következő szintén bearanyozódott lemezei.

- Mindazonáltal Te jól érzed Magad itt?

- Igen, hála a barátaimnak, a rajongóimnak, azoknak, akik segítenek a továbblépésemben, produceremnek, Gerendás Józsefnek, aki a legújabb klipemhez minden lehetőséget a rendelkezésemre bocsátott a Hotel Presidentben – olyan volt, mintha egy valódi nagyfilmet forgattunk volna.

-- Mik a terveid a közeljövőre?

- Szeretnék egy kicsit Európa felé nyitni, nem elhanyagolva természetesen Magyarországot. Kár, hogy manapság az igényes pop-zenének alig-alig van tere, és azok, akik mögött nincsen megfelelő támasz, nem juthat szóhoz. Közben egy új lemezt és egy új klipet készítünk, ez utóbbit Olaszországban forgatjuk majd. A dal címe: Siamo tutti uguali (Mindannyian egyformák vagyunk). Hogy pontosan miről szól, egyelőre nem árulom el…

- Mikor Magyarország megkapta az EU a kinevezést Erox Martini, mint olasz politikus megérkezett Magyarországra, ahol a Parlamentben tárgyalásokat folytatott... Így kezdődnének a híradások, ha mindez a valóság lenne.
Ám ez csak mese. De mint minden mese tele van tanulsággal, figyelemfelkeltéssel.
Jelen esetben a kommunikáció hiányának problémájára az életben, a szerelemben, kapcsolatokban, és akár a politikában is. Hogy jön ide mégis a politika?

- Most jön a valóság. Erox Martini, mint olasz politikus megérkezik Magyarországra, ahol a Parlamentben tárgyalásokat folytat…így kezdődik a hamarosan megjelenő CD – ről egyik dalának klipforgatása.
Legyünk őszinték, sok embernek még az is csak egy álom marad, hogy bejusson az ódon falak közé, ám az olasz énekes olyan merész lépésre szánta el magát, amire eddig még soha senki.

-Legalább annyira fontos számomra a magyarságom, mint az olasz származásom. 25 éve élek itt, kettős állampolgár vagyok. Itt született a fiam, és habár gyakran meglátogatjuk Szicíliát, itt van a jelenünk és a jövőnk is. Amikor megszületett a dal, hamar összeállt a kép a fejemben. Szerettem volna felhívni a figyelmet arra, hogy mennyire fontos, hogy az EU soros elnökségének ellátása kapcsán egész Európa ránk figyel, köszönteni ezt a lehetőséget. Egyben elmondani azt is, hogy az élet minden területén szükség van az értelmes párbeszédre.
- Utána néztem, mi ennek a módja, és hivatalosan kérvényeztem, hogy engedélyezzék a forgatást, hiszen hol máshol lehetne a helyszíne egy ilyen üzenetnek, mint a Parlamentben? Majd egy hónap után megkaptam az engedélyt.

- Ha valami képes az emberekhez szólni, üzenetet közvetíteni, az a zene. Az adott dal két fontos témát is feszeget, egyrészt a kommunikáció hiányának problémáját, másrészt az EU soros elnökség feladatának ellátását, ami megtiszteltetés Magyarországnak. Tóbben úgy gondoljuk, hogyha egy előadóművész, jelen esetben Erox Martini fontosnak érzi, hogy a saját lehetőségeivel, eszközeivel felhívja erre a figyelmet, akkor ezt nagyon is becsülendőnek ítéljük.
A többszörös arany és platinalemezes előadó hamarosan megjelenő 14. CD –jének dala nem sokára látható lesz klip formájában is. Erox bízik abban, hogy a szórakoztatás, és az érzelmek kiváltása mellett, most egy fontos dologra is felhívhatja a figyelmet.

"Donna Presidente" című multimédiás cd klipje nagy költségvetéssel készült, melynek producere igazán nem fukarkodott a luxussal, kiemelkedően nagy költségvetésű a forgatáson tucatnyi bunda, estélyi ruha és ékszerek garmadája közül válogatták ki mit viseljenek a gyönyörű modellek. Még azt is fontolgatták, hogy a hófehér Ferrarival, vagy a tekintélyes Rolls-Royce-sal érkezzen a főszereplő. A döntést úgy hozták meg, hogy egy próbán megnézték melyik áll neki jobban. Ám a két kiválasztott gyönyörű modellnek bizony ágyba is kellett bújnia az énekessel. - Hat modellügynökség küldte legszebb lányait. A bájos kedvesemet alakító Rettig Zita már végzős germanisztika szakon. Nagy Noémi pedig hamarosan szociológus lesz. Mindig vallottam, hogy egy lány nem elég, ha gyönyörű, az sem árt, ha okos - nevet Erox, aki bevallotta jéggé fagyasztott szívét átforrósították a lányok.

- A Donna President dalcímhaz illően a Hotel Presidentet választottuk a forgatás helyszínének. - Zitával pezsgőt szürcsölve a jakuzziban megdobbant a szívem, két órával később az ágyjelenet forgatása alatt visszatért a testembe a régen nem tapasztalt forró érzés. A gyönyörű nők bőrének illata felébresztette a bennem szunnyadó csődört - vallja be az olasz születésű énekes, aki azonban a való életben nem áhítozhat egyik szépségre sem, hiszen a csinos lányoknak már foglaltak. Hiába bújt ágyba mindkét szépséggel, két szék között a padlóra kerül az érzelmes olasz dal megfilmesített története szerint is. A slágergyanús nóta klipje egy kígyószívű asszonyról szól, aki elcsavarja a fejét egy férfinek. A gyönyörű és gazdag kalandornő, aki megszokta, hogy az életben mindent megkap a pénzéért, elcsábítja hűséges és szép kedvesétől egy éjszakára Eroxot, aki számára csak egy tárgyat, egy kis szexuális kalandot jelent. A forró éjszaka után Erox egyedül ébred az elnöki lakosztály ágyában. Rádöbben: úgy járt, ahogy általában a nők szoktak, csak a szexre kellett, kihasználták a testét és utána elhagyták.

- Bár sok gyönyörű lány és asszony nyújtotta szívét nekem az elmúlt években, de Márió annyit szenvedett. Egy időszakban testőrt fogadtam, hogy még az óvodában is vigyázzanak rá. Éreznie kellett, hogy van egy édesapja, akinek ő a legfontosabb a világon. Pszichológiai vizsgálat alapján azt javasolták, hogy még nem menjen iskolába. Nem esett nehezemre, hogy mindent háttérbe szorítsak a fiam miatt, de tény, hogy feláldoztam a magánéltem érte. Hosszú ideig ezért nem adtam ki új lemezt és sok felkérést le kellett mondanom, hogy a gyermekemet ne óvónők és bébiszitterek neveljék helyettem. Száműztem saját magam a zenei életből. Eddig nem engedhettem meg magamnak a szerelmet, de a forgatáson rájöttem, hogy Márió mellett a saját életemet is élnem kell - mondja az énekes, aki mostantól újra nyitott a szerelemre.

- A két gyönyörű ifjú modellt 70 lány közül választotta ki a szicíliai születésű, de hazánkban élő énekes A klip női szereplői Rettig Zita és Nagy Noémi - az énekes partnerei, egyetemisták, hamarosan mindkét lány doktorál, ennek ellenére azt is vállalták, hogy ágyba bújjanak Erox-szal, sőt a szexis, de okos lányok falatnyi bikiniben is megmutatják magukat. Erox Martini, olasz származású énekes különleges klipet forgat a nemrég nyílt budapesti luxushotelben Erox Martini klipjének forgatásához. Az olasz nyelven szóló Donna Presidente című dal szövege miatt Eros Ramzzotti két napra a legnagyobb titokban utazott vissza Budapestre. Hogyan sikerült megnyernie Erox Ramazzottité?

- Eros Ramazzotti legutóbbi budapesti koncertje után igaz hogy tovább utazott ugyan Zágrábba, ám a legnagyobb titokban 2 napra visszatért a Donna Presidente című vadonatúj dal miatt, hogy tökéletesítsük az olasz nyelven szóló sláger szövegét. – Itt a forgatás helyszínén, (szálloda munkatársa is elmondja a részleteket, milyen extra kérései voltak a világsztárnak titkos ittléte alatt: masszázságy, anti-allergén ágynemű, libatoll párna, stb. 400 ezres értékben)
A legnagyobb titokban dolgozhattunk a dal szövegén Erossal, aki 20 éves korom óta a barátom, gyakran beszélünk telefonon.

Szívesen segített, ahogy én is tettem már neki pár szívességet. Magánéletről is volt mit kitárgyalni a szakmai dolgok mellett, hiszen Eros is harcolt a kislányáért, Auróráért volt feleségével, ahogyan én is ezt teszem volt párommal kisfiam miatt. Eros tőlem kér segítséget, ha Budapesten jár. Legutóbb azt kellett elintézni, hogy soron kívül kapjon az itteni olasz követségtől dokumentumokat egyik vokalistája. Budapesti koncertjük előtt egy szórakozóhelyen ellopták a vokalista lány táskáját, minden iratával együtt. Bejelentették a rendőrségen, de nem tudtak volna tovább utazni Zágrábba, ha nem intézem el nekik a papírokat. Amikor titokban visszajött, akkor is galibát okozott a barátom: elvesztette a nyakláncáról azt a sast ábrázoló aranymedált, amit egy számára fontos nőtől kapott. Napokig kerestük a szállodában, még a medence lefolyóját és a szaunát is átkutattuk – magyarázza Erox, aki mostani klipjéhez 70 csinos modell közül maga választotta ki a lányokat, s még az is lehetséges, hogy később a világsztár is szemet vet rájuk, hiszen Eros Ramazzotti szerint sincs párja a magyar szépségeknek.

Hosszú ideig ezért nem adtam ki új lemezt és sok felkérést le kellett mondanom, hogy a gyermekemet ne óvónők és bébiszitterek neveljék helyettem. Száműztem saját magam a zenei életből. Most a klipforgatás alatt döbbentem rá, hogy milyen fontos lenne az életemben egy nő a zene mellett,most igazán boldog vagyok. Sokat kaptam ettől az országtól...

A nagy példával - Eros Ramazotti-val



"Erox Olasz lélek, magyar szív" Ez a cime EROX könyvének amely igyekszik nekünk bemutatni Erox Martini életét, az embert, akinek gondolatait ebben a kötetben megpróbáltam a magyar nyelv szabályai között rögzíteni, 14 éve ismerem. Nem mondom, hogy minden rezdülésében felmértem volna lelkületét, de mint„írástudó",a pszichológiával is jóban vagyok annyira, hogy merészkedni bírjak egy karakter megjelenítésével. Nem volt nehéz dolgom, mert viszonylag egyszerű élet felfogást kellett „hozott anyagból"papírra vetnem,ami nagyjából abban merül ki, hogy egy hazánkba csöppent olasz srác próbálja közöttünk megélni az életét a zene és a nők bűvöletében. Nem kívántam sexual-pszicho irányba vinni Erox életének motívumait, inkább arra törekedtem, hogy érthető és hiteles legyen mind az, amit önmagáról megvallott nekem azokon az éjszakákba nyúló estéken, amikorjó borok mellett kiöntötte elém az életét. Vidáman teltek ezek az órák még akkor is, ha olasz temperamentumából fakadóan a vígjátékba illő momentumok mögött mindig ott lapult a tragédia és a súlyos valóság érzékeltetése is. Időnként elgondolkodtató és következtetéseket igénylő monológban lesz része annak, aki kíváncsi egy olasz lélekkel, de már magyar szívvel rendelkező fiatalember eddigi életére. Ebből talán az is következhet, hogy még korai cseresznye könyvet írni róla,mert sok minden hátravan még ebből a kalandos életből, de az aktualitások már ezen a ponton is érvényesek és bízom benne, hogy az olvasók úgy fogják átélni, mintha egy keresztrejtvényt fejtenének.

Mert mindenképpen felmerül a kérdés,hogy miért választja egy olasz tehetség éppen Magyarországot életének terepéül. E kötetből kiviláglik, hogy valószínűleg azért, mert rájött, hogy az itteni emberek - főleg a nők - ösztönösen igénylik azt a lírát és szentimentalitást, melynek dalba öntött formáit ő tudja leginkább magától értetődően közvetíteni. Magam részéről arra biztatok minden érdeklődőt, aki nem sajnálja a pénzt egy könnyed olvasmányra, hogy mindezt megszívlelve élje át a benne megírt élményeket és tanulságokat. Utójara pedig talán annyit ,hogy lehet hogy Erox Martini csak ugyan a siker kapuját nyitogatja,mert nemrég Zürichben és Londonban is szórakoztatta a közönséget,..Olyan őszinteséggel beszélt életéről aki kisfia miatt majdnem lemondott zenei karierjéről,még jó ,hogy kedves barátja Erox Ramazotti aki tudja saját tapasztalatából mennyire viseli meg az embert egy ilyen törés,ő egy interjúban azt mondta megpróbáltan kiirni a fajdalmamat.Legutóbb nem jött össze a találkozó és az interjú de bizom abban ,hogy sikerül majd szóra birnom a női szivek kedvencét..Erox Ramazzottit .és ebben bizom Erox Martini segitségére..

Az egyik legnagyobb lemeztársaság az Univerzál forgalmaza Erox Martini lemezét és az egyik legjobb managment team irányitja az ifju titán karrierjét Marino Menichelli olasz maneger irányitása alatt aki egy interjóban Pozsonyban a következőket mondta ,,egy müvész néha olyan mint egy kisgyerek,vigyázni kell rá és óvni őt,A maneger dolga az jó társaság szülesen ahol a legjobb szerzők és szövegirók egy siker érdekében az előadóval egy csónakban eveznek...A Sikere nincs recept a sikerért meg kell dolgozni...

Bizom benne hogy Erox Martini Felkészülten beveheti még az Olasz szimpadokat is.De igazán akor lennék boldog ha dalait a rádiók is játszannák és több fellépése is volna Párkányban és Érsekújvárot is ...




A beszélgetést készitette Telek Lajos
Fotók:Erox Martini Archiv


Ez a Riport nem jött volna létre támogató nélkül. Egy csésze fekete élvezet kóstolja meg Ön is a Organó Gold kavét!

 
 

Posledné čítané / Legutóbb olvasott / Last seen:
09:37:27 Egy csésze kávé Erox Martini énekessel és zeneszerzővel / Šálka kávy s talianskym spevákom a sklada... [2013-08-19; 9,044 x]
09:37:27 Egy csésze kávé: Tóth Péterrel, a A Budapest-Bamakó Rally résztvevőjével [2014-02-27; 2,886 x]
09:37:27 Egy csésze kávé: Ján Špaňoval a Veszett kutyák - MadDogX párkányi zenekar menedzserével [2013-10-22; 3,154 x]
09:36:56 Situácia na realitnom trhu v Nových Zámkoch [2024-07-01; 603 x]
09:36:55 Koniec snov o priemyselnom parku na Nesvadskej ceste: primátor ohlásil zámer predať 40 ha parcelu za... [2022-04-11; 1,845 x]
09:36:55 Egy csésze kávé Szvorák Emesével, a Hirek.sk és STV szerkesztőjével [2016-06-01; 4,423 x]
09:36:54 Egy csésze kávé: Így láttuk a Foci VB-t... [2014-07-14; 3,632 x]
09:36:49 Novozámocké horizonty - poslanci MsZ si na ďalších 7 rokov prenajali od mesta (t.j. sami od seba) bu... [2011-06-15; 6,735 x]
09:36:47 Osud "strašidelných domov" jednou z tém predvolebnej kampane v komunálnych voľbách v Nových Zámkoch... [2010-09-26; 6,772 x]
09:36:43 Ako oslavujú vianoce Vica Kerekes, Peter Oszlik a Lucie Vondráčková [2022-12-26; 1,355 x]
09:36:43 Egy csésze kávé Zana Anitával a Parasportpress újságírónőjével [2015-11-22; 2,922 x]
09:36:42 Egy csésze kávé: Szász Kittivel, a világ legjobb női labdazsonglőrjével, világbajnokkal [2013-11-22; 3,541 x]
09:36:42 Peter Lipa – a Szlovák jazz zene koronázatlan királya Párkányban adott koncertett / Štúrovský koncer... [2013-08-04; 2,879 x]
09:36:42 Joseph Dituri 100 napos vízalatti kalandja március 1-jén kezdődött és június 9-én ért véget...... [2023-06-21; 744 x]
09:36:41 Megjelent az AGORA, a Dél-Garam mente kisebbségi kulturális-művészeti folyóirat első száma [2013-11-11; 3,335 x]
09:36:41 V tomto volebnom období stálo "podnikanie" NZTV mesto 30 mil. korún. 6 poslancov v orgánoch a.s. k t... [2014-08-24; 4,685 x]
09:36:41 Egy csésze kávé Juhász Katalin íróval, költővel, szerkesztővel [2014-10-30; 3,111 x]
09:36:41 Világjáró Petrás Előd biciklis világutazóval [2022-06-19; 853 x]
09:36:40 Nagyszombat, június 9., Szemeszterzáró mise, Pék László és Hústyava István előadása [2020-06-12; 1,312 x]
09:36:39 Navaľný vracia úder. Video o Putinovom paláci za miliardu dolárov si za 30 hodín pzrelo 30 miliónov ... [2021-01-20; 1,315 x]
09:36:25 Helytörténet: Sobieski János levelei a párkányi csatáról és Eszergom bevételéről [2013-09-26; 2,967 x]
09:36:24 Az Egy Csésze Kávé mai Címlaplánya az ezerarcú fotóriporter, jeltáncos, dalszövegíró és Plus Size fo... [2015-04-06; 5,380 x]
09:36:24 És még egy csésze kávé: Mészáros Tamás énekessel, zeneszerzővel, szövegíróval [2013-11-22; 3,897 x]
09:36:22 Domáci miláčikovia na poliach informačnej vojny [2023-08-03; 827 x]
09:36:22 Jubileumi emléklap Érsekújvár jeles szülöttjének Prohászka Marcellnak [2012-09-30; 2,392 x]
09:36:21 Dva roky ruskej vojenskej agresie proti Ukrajine... [2024-02-24; 421 x]
09:36:04 Nech mi niekto povie, čo mám robiť... Reportáž krajských novín o trápení obyvateľov Bieleho domu... [2019-06-20; 2,689 x]
09:36:02 Tíz kérdés Héger Rudolfnak / 10 otázok pre Rudolfa Hégera [2016-01-10; 2,313 x]
09:36:01 Egy csésze kávé: Idén is lesz AquaPhone fesztivál Párkányban [2014-05-29; 4,267 x]
09:36:01 Egy csésze kávé Miroslav Sýkora felvidéki énekessel [2014-12-21; 4,650 x]
09:36:00 Egy csésze kávé virtuális szépségverseny: Katona Heni fitnesz versenyző [2016-08-14; 11,202 x]
09:36:00 Egy csésze kávé/Šálka kávy: dnes je našim hosťom Ing. Marta Mesárošová, manažérka a fotografka inter... [2015-10-31; 2,991 x]
09:36:00 Könyvbemutatók Esztergomban [2013-09-07; 3,290 x]
09:36:00 Oficiálne stanovisko futbalového klubu k zisteniam hlavného kontrolóra mesta [2018-07-02; 4,244 x]
09:36:00 Agócs Gergely a nánai Gerendás fogadóban‏ megvalósult sikeres fellépése ürügyén [2013-11-16; 3,693 x]
09:35:56 "Nech najprv zverejní svoje odmeny hlavný kontrolór!" reagovala na výzvy občanov býv. poslankyňa Ľ. ... [2015-03-12; 5,745 x]
09:35:56 Nezadržateľne rastie obludná stavba, ktorú nikto nechcel [2010-09-06; 8,155 x]
09:35:36 Egy csésze kávé Dr. Márián Zoltán nyugalmazott debreceni ügyésszel és lányával Márián Dorinával, az ... [2022-05-08; 1,714 x]
09:35:36 Mobilmánia Füleken - Szeptember 21-én! [2013-09-04; 2,453 x]
09:35:35 Egy csésze kávé: Antal Tamás dunaszerdahelyi világutazóval [2015-01-14; 3,294 x]
09:35:35 Popbazár: új év új tervek. Mit csinál 2022-ben Miroslav Sykora énekes? [2022-02-10; 1,354 x]
09:35:35 Sihoť - čo s ňou spravíme? [2019-07-24; 4,990 x]
09:35:35 Vadkerti Imre koncert Komáromban Október 5-én [2013-09-18; 2,791 x]
09:35:31 Cynická hra na predaj strechy sponad hlavy Rómov pokračuje / Folytatódik a cinikus játék, amelynek ... [2012-05-24; 3,536 x]
09:35:30 Strašidelný dom v "križovatke smrti" / Kísértet ház a halál-kereszteződésben [2011-02-14; 10,225 x]
09:35:11 Kauza opatrovateľského centra na Andovskej: Spýtali sme sa umelej inteligencie čo si myslí o priebeh... [2024-07-13; 288 x]
09:34:58 BoneyM v Leviciach  [2016-01-31; 2,428 x]
09:34:58 Egy csésze kávé Peter Šrámekkal. A vágsellyi fiú a Rising Star igazi győztese... [2015-04-16; 3,361 x]
09:34:58 Magyarnak lenni a nagyvilágban: Brassai Hunor, fiatal erdélyi politikus [2023-05-17; 767 x]
09:34:57 Könyvbemutató Esztergomban [2013-09-06; 3,099 x]

The index.php: SIZE[b]: 29,969 MODIFIED: 2024.01.09 22:06:48.MD5: a96b9c14c093fe1384de07847e3e01bc STATUS: FALSE  This window is : x