Úvod / Nyitóoldal
   
 
Telek Lajos  14-12-17   5,138  
0
Emlékszem, jött egy hölgy, egy ügyintéző, és bebizonyította,hogy nemcsak a húszéveseké a világ... Amilyen titokzatosan jött, olyan titokzatosan el is tűnt... Mi lehet vele amióta búcsúzott a Megasztártól? A bulvárlapok nem szólnak róla, nem Ő szerepel a címlapokon... Mikor Párkányban sikerült egy titkos randevút tető alá hoznom vele, jelenlegi párjával Szekér Attilával érkezett. Rá sem ismertem a  Megasztár 5 szériájában megismert Szíj Melindára - a félénk ,visszahúzódó hölgy mint a rózsa, úgy kivirult, amióta ámor nyila eltalálta Őt. A beszélgetés során sok mindenről szó esett, a közeljövöben párkányi szerzővel dolgozik új dalain. Ez volt a mi kis karácsonyi ajándékunk ... Ha pedig sikerült olyan dalt közvetítenem amely elnyerte az Ő tetszését, akkor már megérte... Minden kedves olvasónknak kivánok Kellemes Karácsonyi Ünnepeket.  És ne feledjék: adni mindig jó!  


- Kezdjük talán azzal, hogy miért jelentkezett annak idején a Megasztárba, mit szeretett volna elérni és sikerült-e?
- Csak egy próba volt, mögöttes szándék nélkül, hisz 41 évesen kialakult életritmussal, 2 gyermekem egyedüli eltartójaként érzett  felelősséggel, munkahellyel, a gondolata sem merülhetett fel bennem, hogy a műsor folytán majd döntéshelyzetbe kerülök, fenekestől fel kívánom-e forgatni az életemet. Sok hasznos tapasztalattal szolgált a műsor, ám a szép és a jó magával hozta a hordalékot is. A dolog eldöntetett.
 
- Önt az égiek egy fantasztikus hanggal áldották meg, folytatja-e az éneklést,vannak-e fellépései?
- Igen, szerencsére vannak fellépések. Szakmai mindenesem a Drága Párom, Ő igazgatja és koordinálja a szervezések körüli teendőket, Hozzá futnak be a felkérések. Szép emlékem az első, Foltos úton címmel napvilágot látott 2011-es lemezem, mely négy héten át vezette a Mahasz eladási listáját, és Aranylemez lett. 2012-ben a Győri Balett társulatával nyílt lehetőségem egy színpadon szerepelni, amikor is a Rózsaszínház c. darab keretében Edith Piaf dalokat énekeltem. A darabot előadtuk a budapesti Művészetek Palotájában is. 2013-ban rövid utazást tettem a country világába, amikor a győri Country Arrabona együttessel léptem fel egyebek közt az Illés Klubban is, a legendás zenekar még élő tagjai előtt. Az idei esztendőben önálló estemmel járom az országot, a Rózsaszínház csodaszép produkciójának is emléket állítva. Idén két alkalommal nyílt módom a Duna Televízió Kívánságkosár c. műsorában szerepelni, már saját dalaim is kérhetők az adásban. Fontos és mindenképp említést érdemlő tényezője az idei szakmai esztendőmnek Radics Márkkal közös munkálkodásunk, aki egyebek közt a Muzsika TV Retro Disco c. műsorának házigazdája, szerkesztője. Az Ő műsorában a Muzsika TV-n is rendszeresen hallgathatnak.  Született egy közös duettünk, melynek jövőre folytatása következik. Nagy élményem volt idén a Márkkal közös zsűrizés is, amelyet rendkívül gáláns felkérésként tartok ma is számon. Egy vidéki tehetségkutatóban volt alkalmunk ifjú tehetségeket zsűrizni, óriási élményt jelentett számomra. S talán legfontosabb, amit a végére hagytam, hogy immár saját dalokkal is a széles nyilvánosság elé tudunk állni. Kiváló muzsikustársakra leltem Srek  Zsuzsanna,  Kondor Ákos szövegíró, valamint Buda László zeneszerző személyében, akik ontják nekem az általam csak "melindás"-ként aposztrofált dalokat. Az a jó ezekben, hogy nem kategorizálhatók bele semmilyen skatulyába, trendbe, ezek a mi együttlélegzésünkből fakadó örömdalok.  A Van-e csend még a szóban c. dallal a Kívánságkosár-ban is jelentkeztünk, a facebook hivatalos oldalamon amint kitettem, hihetetlen népszerűségre tett szert, egy internetes portál egyenesen a slágerlisták élére várja. Önálló estjeimen Neumark Zoltán zongoraművész és Körmendi Péter kísér. Szerencsére tehát énekelek, és boldogan szolgálom azokat, akik töretlen szeretettel, bizalommal vannak irántam. A közönség szeretete éltet, adja a hitet a folytatáshoz.

-Ön bebizonyitotta nemcsak a húszéveseké a világ,megszerették önt az ,millió rajongója lett.Mesélne nekem arról,hogy melyik pillanat volt a legszebb?
-Mindig meghat, amikor emberek a hivatalos oldalam kommentjei közt azt írják, megnyugtatja őket a hangom, ha zaklatottak, az én lemezeimet teszik fel. Talán a legmegindítóbb egy fogyatékkal élő fiatalember hozzászólása volt, aki azt írta, az én dalaimat hallgatva szokott relaxálni, attól lesz jobban, ha engem hallgat. Azt hiszem ez az, amiért érdemes az éneklés mellett maradnom. Ez így egy igazi, Istentől áldott és vezérelt pálya.
- Olvastam egy interjút, amelyben azt nyilatkozta, hogy "senkitől nem kérek s nem várok el semmit. Szeretet legyen, család és békesség. A karriert hagyjuk a karrieristáknak. Szeretet legyen,család és békesség."
-Anthony Hopkins gondolata nagyon tetszik, életfilozófiának is beillik. Ha belegondolunk, mindannyiunknak sok csalódást okoznak embertársainkkal szemben támasztott elvárásaink. Sokszor butaságokon emésztjük magunkat, csak magunknak okozva problémát ezzel. Anthony Hopkins mondása szó szerint így szól: "Nem várok el semmit, elfogadok mindent, és ez teszi az életet olyan egyszerűvé." Nehéz az egyensúlyt megteremteni család és karrier között, a titok nyitja tán az önkontroll. A műsor alatt én nagyon szenvedtem a gyermekeim hiányától. Gyakran éreztem azt, hogy nem vagyok a helyemen. Mert aki már anya, az elsősorban anya kell hogy  legyen, az én olvasatomban minden csak utána következhet - a karrier is. Nincs fontosabb a család nyugalmánál, békességénél. A család szent dolog kellene hogy legyen.
- Joshi Bharat beszélgetős műsorában a Másképpenben megtört a jég Ön mesélt új szerelméről aki egy rajongója volt úgy látom ez a szerelem nagyon jókor kopogott be Őnnél mert a fotót látva kisimult megszépült, virul a boldogságtól... Mi újság a családdal és a békességgel?
-Ő nem a szó klasszikus értelmében vett rajongó, egyébként sem szeretem ezt a szót, számomra pejoratív felhangja van. A túlzások ugyanis rossz irányba vihetnek el. Párom végtelenül jó ember, nagyon sokat köszönhetek Neki. Társ a szó legnemesebb értelmében, sokat tanulok Tőle, tisztelem Őt. Ő Isten létének kézzelfogható bizonyítéka az életemben. Ő hozta nekem ajándékként.
- Sok ember aki nem találja az útját,a sors könyvében az égiek valami különlegességgel adományozták meg úgy, mint Önt a csodálatos hangjával. Az Ön története számomra olyan magyar Barbara Streisand, aki az embereknek hangján keresztül sugározza szeretetet?
- A színpad a teljes kitárulkozás helyszíne, ahol az előadó átadja kendőzetlen önmagát a közönségnek: megmutatja nekik harcait, gyámoltalanságát, szélsőségeit, bánatát, örömét, remélve, hogy ők ott a széksorok közt megértik, megkönnyezik és elfogadják őt, hisz maguk is olyanok: érzékenyek, megbántottak, boldogok vagy szomorúak. Az én meglátásom az, hogy az emberek szomjúhoznak a szépre, a jóra, vágynak a szeretetre, megértésre és arra, hogy őszintén kimutathassák érzelmeiket. A mindennapokban sokan kényszerülnek álarcot viselni, mert "meg kell felelniük" rosszul értelmezett elvárásoknak. Az én estjeimen nem szégyellnivaló dolog, ha előkerülnek a zsebkendők. Az embereknek szükségük van erre: megélni érzelmeiket, elsiratni bánatukat, megünnepelni örömüket. Végtelenül szomorú, amikor valaki nem találja az útját, pedig ahogy Ön is felvetette kérdésében: mindenkinek van valamilyen ajándéka, személyre szabott adománya a Jóistentől, ami csak az övé, olyan tehetség, érzék vagy képesség, amelyet azért kapott, hogy azt kibontakoztatva embertársai javára, szolgálja Isten dicsőségét. Mindannyian másra kapunk elhívást, de minden ember kivétel nélkül tehetséges valamiben. Ha arra gondolok, hogy beteg emberek számára a hangom, az énekem megnyugvást ad, érzem, hogy ez az én Isten-adta elhívásom.
- Egy interjúban a következőket nyilatkozta – Erőmtől telhetően igyekszem eleget tenni a felkéréseknek. Nem mindenre mondok igent, megvizsgálom, miről van szó, mert csak olyan megjelenést vállalok el, amelyben jól érzem magam....
- Az Ön által idézett szavaimhoz most is tartom magam. Méltatlan dolgokhoz továbbra sem szeretném adni a nevem, van, ami pénzért nem megvásárolható.  Már van egy konkrét jótékonysági felkérésünk a jövő esztendő márciusára, melynek kedvezményezettje a Sote II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Koraszülött osztálya lesz. Idén pedig egy gyermekeit egyedül nevelő súlyos beteg édesanya megsegítésére fogtunk össze.
- Sokan szeretnének karácsonyra egy lemezt, amelyen ön énekel...
- Karácsonyi lemezem 2012-ben jelent meg Örömtől fogva címmel. Szeretettel ajánlom mindenki figyelmébe.
- Ha magyar dalokból,egy válogatás lemezt kell készitenie, milyen dalok kapnának rajta helyet, vagy inkább jobban szeretne olyan dalokat énekelni, Önnek íródtak, ill. saját dalokat?
- Két korábbi lemezem válogatásalbum volt, így következőre mindenképp egy saját dalokat tartalmazó anyagot szeretnék. Már van egy albumra való saját dalom, Buda László és Neumark Zoltán szerzeményei, melyekre már konkrét kiadói érdeklődés is van, bízom benne, hogy mihamarabb boltokba kerülhet az immár saját lemez.

- Mikor találkozhatunk az énekesnővel,aki örömet sugároz, itt a Felvidéken?
- Örömmel teszek eleget bármilyen meghívásnak, legyen az jeles családi esemény, vásári forgatag vagy önálló est. Nagy szeretettel érkeznék, hisz még nem jártam határon túli kedves hazánkfiainál.

- Mit üzen az olvasóknak?
- Sok szeretettel köszöntöm a Kedves Olvasókat. Kívánom, hogy tartsa meg őket hitük szeretetben, erőben, egészségben, és mindig emlékezzenek rá, milyen kincs az élet.

-A gyermekei biztatják Önt, hogy énekeljen? Ön hogyan készül a Karácsonyi ünnepekre? Sikerült már megvásárolnia az ajándékokat kedveseinek? Mi lesz az ünnepi menü karácsonykor?
-A gyermekeim lassanként kirepülnek, és már saját kis életüket élik. Lányom már betöltötte a 18. életévét, és gyakran elkísér a koncertekre, egy alkalommal az egyik koncertemen duettet is énekeltem vele az idén. Nagyon örvendetes, hogy így karácsony táján megsokasodnak a jótékonysági felhívások, és sokkal inkább visszhangra találnak ilyenkor, mint az év más időszakában. Én azt gondolom, mindegy, mikor, mindig jó és követendő dolog jót tenni embertársainkkal. Talán valahol a figyelemfelhívás hónapjává is vált December. A karácsony mindenkiből önkéntelenül is jót vált ki, mindenki a jobbik énjét hozza, adja át, sokaknál lehet ez egyfajta kezdet. Ugyan az év záróhónapja december, de válhat egyfajta kezdetté is: a jobbá válásunk kezdete, az embertársainkra odafigyelés kezdete, fogadalmaké, a beváltott fogadalmak kezdete. Csak egy telefonhívás például egy rég nem hallott barátnak, melynek aztán januártól rendszeres folytatása lesz. Már ezzel az aprósággal megszentelődhet az Ünnep.
Mi csendesen ünneplünk, szűk családi körben. Sajnálattal látom, hogy a karácsony egyre inkább elanyagiasodik, hivalkodó és show-business szerű lesz, az üzletek kirakatai elkábítanak. Mi igyekszünk ellentartani. A mi ünnepünk az együtt készülődés öröme: lányommal sütögetünk, közben karácsonyi lemezt hallgatunk, gyönyörködünk a karácsonyfában. Beszélgetünk, társasjátékozunk, filmet nézünk...

A beszélgetést készitette: Telek Lajos
Fotók: Szíj Melinda  archiv albuma
2014-12-30 21:50:51 Szíj Melinda
https://www.youtube.com/watch?v=W5igy1HVwhk
https://www.youtube.com/watch?v=t8aH5RrgHIo
2014-12-24 09:33:37 Szíj Melinda
Kedves Lajos,

Köszönjük szépen még egyszer az interjút, a közzétételt, megtaláltuk a cikket az interneten, a kedves bevezetőt, a lehetőségeket és a kedves ajándékokat is.

Sok szeretettel kívánunk Áldott, Békességes Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag Boldog Új Esztendőt valamint jó egészséget:

Szekér Attila
Szíj Melinda
2014-12-20 11:27:25 Janeway
Köszönjük, Melinda!
Az oldal adminisztrátorának: "A csalás szent dolog kellene hogy legyen" helyett "A család szent dolog kellene, hogy legyen". Jó lenne javítani.
-----
Jávítva, köszönöm. Admin
 
 

Posledné čítané / Legutóbb olvasott / Last seen:
09:33:29 Ako vážne to myslí mesto s rozvojom športovísk ukazuje kauza s pokútnym predajom Športhotela na Siho... [2020-02-07; 3,285 x]
09:33:29 Az "Egy Csésze Kávé" címlaplánya - Szíj Melinda énekesnő, a Megasztár 5 harmadik helyezettje... [2014-12-17; 5,138 x]
09:33:16 Príhovor prezidenta Volodymyra Zelenského ku Dňu nezávislosti Ukrajiny 24. augusta 2022 [2022-08-25; 889 x]
09:33:13 Bolo príliš teplo na platenie zmluvnej pokuty...  [2015-09-11; 3,466 x]
09:33:11 Chronológia kauzy "Stavba malej vodnej elektrárne v prírodnej lokalite Zúgov-Kaskády" [2013-03-13; 10,373 x]
09:33:03 Magyarnak lenni a nagyvilágban: Sisi, alias Zombori Szimonetta ételszobrász [2023-04-09; 1,009 x]
09:33:03 Egy csésze kávé: Bertyák Bence látássérült fotográfussal [2022-04-16; 932 x]
09:33:02 Egy csésze kávé Juhász Gyulával, a Párkányi Városi Múzeum vezetőjével [2018-01-04; 2,331 x]
09:33:02 Egy csésze kávé Stugel Zsanettel, a Garamkövesdi Bordalversenyt szervező Zöldfaliget Kulturális Egy... [2015-08-01; 3,202 x]
09:33:01 Requiem a békéért [2023-10-04; 904 x]
09:33:01 Privát rocktörténet dokumentum-film sorozat, 2009 [2017-09-27; 6,448 x]
09:33:01 Hátizsákkal a világ körül - Egy csésze kávé Kónya Péter világutazóval, fotográfussal [2014-07-28; 3,593 x]
09:33:01 Egy csésze kávé mai cimlaplánya Szabó Noemi világbajnok testépítő [2020-04-02; 3,760 x]
09:32:52 Egy csésze kávé virtuális szépségverseny mai cimlaplánya Váradi Judit fitness modell  [2017-10-24; 4,750 x]
09:32:52 Szüreti fesztivált rendeznek Köbölkúton  [2013-10-16; 3,472 x]
09:32:52 Az Időutazás mai vendége az érsekújvári születésű Kovacsics András. Gitáros, zeneszerző, az Omega - ... [2022-05-29; 1,250 x]
09:32:52 Kniha týždňa: Peter Pomerantsev, Nic není pravda a všechno je možné. Surreálne srdce nového Ruska (D... [2023-08-07; 767 x]
09:32:51 Az Érsekújvárból 1947-ben elűzött és kitelepített lakosok névsora / Menný zoznam Novozámčanov vyhnan... [2012-11-07; 14,311 x]
09:32:46 Zverejnené výsledky hlasovania MsZ o vysťahovaní materskej škôlky z jej priestorov na Cyrilometódsk... [2013-02-28; 4,633 x]
09:32:45 Poslanec-predseda komisie pre mestské podniky a člen dozornej rady Novocentra sekundoval k utajeným... [2014-11-18; 5,448 x]
09:32:33 Aký bol rok 2022? [2022-12-31; 1,163 x]
09:32:27 Po rekonštrukcii garáží za 11 tisíc, vchodové dvere za 17 tisíc. Pekelne drahé obstarávania radnice ... [2016-10-02; 3,228 x]
09:32:23 Rozhovor s A. Navaľným si za tri dni pozrelo takmer 14 miliónov ľudí [2020-10-10; 1,086 x]
09:32:20 Film týždňa / The movie of the weeek: Príliš nezávislý človek. Film o Borise Nemcove / The Man Who W... [2017-06-20; 3,985 x]
09:32:08 Ako primátor so svojim krúžkom rozhodli o predaji dôležitej mestskej parcely, znemožnili výstavbu op... [2024-07-06; 1,018 x]
09:32:06 Egy csésze kávé: Sterczer Hildával, Erőss Zsolt özvegyével [2013-12-07; 5,858 x]
09:32:06 Egy csésze kávé Mokány Lajos újságíróval, a legolvasottabb magyarországi futballhonlap főszerkesztőj... [2016-05-02; 5,228 x]
09:32:06 Egy csésze kávé Völgyi Péterné dr. Reich Márta, A Titanic árnyékában - Egy magyar orvos élete c. kön... [2022-09-12; 1,386 x]
09:32:06 Szavazz Te is a Miss Felvidék-re! Íme a Felvidék Szépe 2016 tizenhat döntős lánya [2016-01-22; 3,699 x]
09:32:05 "Našim cieľom nie je Rómov integrovať, ale vysťahovať..." Pozvaného odborníka na rómsku problematiku... [2011-09-28; 3,877 x]
09:31:46 Vysoké hry novozámockých lokálpatriotov - Kauza Novocentrum I. / Érsekújvári lokálpatrióták fortélyo... [2012-08-03; 5,187 x]
09:31:41 Világutazók: Zichó Viktor [2023-07-22; 770 x]
09:31:41 Egy csésze kávé mai virtuális szépségverseny: Andrea Fiedlerová fitneszmodell [2017-05-09; 3,911 x]
09:31:41 Story exkluzívne: 20 rokov Soulmates - príbeh Leslieho Mandoki (60) [2013-11-20; 2,934 x]
09:31:40 Magyarnak lenni a nagyvilágban: Flaskay Dániel a magyar Maugli története [2023-03-16; 1,487 x]
09:31:27 Týždenná smrtnosť v Nových Zámkoch počas 2. vlny pandémie Koronavírusu [2021-01-14; 1,987 x]
09:31:21 Pred ôsmymi rokmi bolo naše mesto hlasné aférou "Šiator" [2010-10-12; 7,772 x]
09:31:12 Videozáznam z rokovania poslancov o deložovaní materskej škôlky na Cyrilometódskej ul. (len pre sil... [2013-03-02; 4,165 x]
09:31:04 Dobrá správa: veľký záujem o očkovanie v novozámockej nemocnici [2021-12-30; 1,158 x]
09:31:02 Egy csésze kávé Címlaplány – In Memoriam Szlovák Dorina kerekesszékes modell  [2015-11-28; 5,010 x]
09:30:58 Egy csésze kávé Botos Palival, a Guru Brothers egyik alapítójával: „Azt hiszem, hogy mi zenésznek sz... [2015-03-02; 4,064 x]
09:30:58 Egy csésze kávé mai vendége Kajári Katalin, aki kávéval fest... [2018-02-28; 3,772 x]
09:30:57 Egy csésze kávé: Vadkerti Imrével, énekes-, színész-, előadóművésszel, a Kormorán együttes frontemb... [2013-12-10; 13,238 x]
09:30:57 Šálka kávy s našim hosťom: Jánom Špaňom, manažérom skupín MadDogX, Gilotin, Flashback, MT Band a red... [2015-04-26; 5,517 x]
09:30:51 Miloš Majko: Putin stvoril nové symboly Ukrajiny [2023-08-05; 785 x]
09:30:49 Expresná rekonštrukcia ZŠ Mostná. Prečo platíme rýchlostný príplatok, ak sa nikam neponáhľame?... [2015-07-28; 6,722 x]
09:30:31 Párkányi Nyári Fesztivál a Vadas fürdönél: Mr. President világsztárral! [2014-05-26; 3,165 x]
09:30:31 Az Egy csésze kávé mai címlaplánya Hervay Viki, a Sk Talent U8 lánycsapatának volt tagja, a Karpátok... [2016-04-16; 4,131 x]
09:30:25 Československý kult atentátnikov v čase rusko-ukrajinského konfliktu [2022-05-29; 1,009 x]
09:30:15 Film týždňa: Černobyl 1-5 (HBO, 2019) [2019-06-17; 1,813 x]

The index.php: SIZE[b]: 29,969 MODIFIED: 2024.01.09 22:06:48.MD5: a96b9c14c093fe1384de07847e3e01bc STATUS: FALSE  This window is : x