Úvod / Nyitóoldal
   
 
Telek Lajos  22-04-04   1,169  
0
Most jelentkezik második alkalommal a rovat, amelyben régi ismerőseimet hívom meg egy csésze kávéra és beszélgettünk múltról és jelenről.  A mai vendége a Fülek-i Štefan Mišík gitáros dalszerző és énekes. Van vagy 20 éve is annak, hogy találkoztam a Fülek-i Štefan Mišík barátommal, aki jó ideig a   Kanári-szigeteken élt és zenélt. Bízom benne, hogy mai történet is bizonyítja azt, hogy ha feladod az álmaid élve halsz meg de, kemény munkával kitárttól akkor megvalósíthatja álmait.  

- Mióta is foglalkozol zenével volt a családodban más is aki foglalkozott zenével?

A zene gyerekkorom óta az életem része. A család a zenével élt, rengeteg felvételünk volt otthon különböző zenei műfajokból, még szalagos magnón. Nagyapám több hangszeren is játszott, például trombitán, tangóharmonikán és szaxofonon.

A nagymamámmal kezdtem énekelni. Gyönyörű hangja volt. Ő énekelt, én spray-vel a kezemben rohangáltam otthon a szőnyegen és énekeltem vele, persze úgy képzeltem, hogy a szőnyeg a színpad.
Nagyanyám öcse profi táncosként SĽUK-ban táncolt, körbe turnézta a nép tánccal és a népzenével a világot. Édesanyám mindig is zeneértő volt, neki köszönhetően az 50-es évektől a 80-as évek zenéjéig talán minden ismert dalát hallottam.

Robert Faltus nagybátyám pedig karmester, különböző kórusokat és szimfonikus nagyzenekarokat vezényel Catalunyában, és zeneszerző is, többnyire komolyzenét vagy folklór jellegű zenét komponál különböző felkeresek kielégítésére pl. filmekbe, színházaknak, profi tánccsoportoknak, kórusoknak, avagy filharmonikus nagyzenekaroknak ír szerzeményeket.

- Hogyan kerültél kapcsolatba a gitárral?

A nagybátyám hatására kezdtem el gitározni, elég későn kb. 13-14 évesen. Volt egy akusztikus gitárja, és én elbűvöltem hallgattam, amikor játszott rajta. Szóval elkezdtem tanulni tőlé az alapokat. Az első dolog, amit megtanultam, a Smoke on the water dall riffje volt. :)

- Hány éves voltál mikor meglett az első zenekarod és hány zenekar tagja voltál?

Körülbelül 14 éves voltam amikor összehoztam az osztálytársammal az első zenekart, de az nem sokáig tartott mert még nem is tudtunk játszani :D. Hany zenekar tagja arra már nem emlékszem, mert elég sok volt és nem számoltam, mivel ebből éltem. Ebben az iparágban a legnehezebb megtalálni a megfelelő embereket, akikkel az ember megérti magát és igazából "együtt érzi a zenét.

- Mikor volt az a pillanat, amikor azt mondtad: igen, a zenből szeretnék majd megélni?

Amikor belopództam a nagybátyám szobájába, és titokban a gitárját pengettem. Ez idő tájt hallottam a Queen Play The game című albumát, kb. 15 évesen. Abban az időben döntöttem el biztosra, hogy ezt akarom csinálni.

- Mikor és miért döntött úgy, hogy külföldre mész zenélni?

Ajánlatot kaptam, gitáros-énekes posztra egy osztrák zenekarban, amely akkor Mallorcán koncertezett. Kiutaztam, s azóta többnyire Szlovákián kívül dolgoztam. Bár ez az első szerződés csak 3 hónapra szólt.

- Hogyan jött ez az ajánlat r Mallorcára?

Miután felvettem a menedzsereknek szóló promóciós anyagot, akik az entertainment szférában működtek. Eredetileg nem akartam ebben a szférában működni, de a zenekarnak és nekem nem volt elég pénzünk a saját munkánkra. Stúdióban szerettünk volna felvételt készíteni, de otthon, Szlovákiában akkoriban nem lehetett elég pénzt keresni. Szóval elvállaltam. Később, hála ennek és az utána jövő munkának, eljuthattam olyan helyekre és dolgozhattam olyan kiváló zenészekkel, többfajta zenei zsánerben, amelyek a világ ismert zenészeivel közreműködtek.

- A Bermudy zenekarral koncerteztél majd jött egy előre nem látható dolog meghalt legjobb barátod és csapattársad, Števo Tóth együttes társalapítója. Még csak el sem tudtál tőle búcsúzni te akkor már kint zenéltél. Ezzel véget ért Bermudy zenekarod, és nem láttam okot, hogy visszajöjjél?

Örültem, hogy jött ez az első profi zenész ajánlat. Viszont volt a Bermudy nevű saját zenekarunk, amellyel a saját dalainkat játszottuk, koncerteztünk és szép pillanatokat éltünk át. Ez hiányzott. És az első külföldi tartózkodásom alkalmával meghalt legjobb barátom és csapattársam, Števo Tóth együttesünk társalapítója. (Az ő emlékének ajánlottuk a ¨Schizoemphatic¨ debütáló albumunkat, amelyet már a saját zenekarommal a Steve Misik & Co. –val adtunk ki 2016-ban. A lemezen szerepel a My Waves címu dal is, amelyet még Pista barátommal kezdtünk komponálni annak idején.) Még csak el sem tudtam tőle búcsúzni. Ezzel véget ért a Bermudy zenekarunk, és nem láttam okot, hogy akkor visszajöjjek.

- Elmondható, az, hogy ez az ajánlat felszabadulás volt számodra és új lehetőségeket kínált számodra?

Természetesen igen. Izgatott voltam, hogy végre kiszabadulhatok a szürke mindennapokból. Úgy éreztem, ez az első lépés afelé, hogy valóban meg tudjak élni abból, amit szeretek csinálni.

- Soha nem bántad meg, hogy ezt az utat választottad?

Azt hiszem, jól döntöttem. Így sokkal többet tanultam, akár magáról a zenélésről, akár az emberekről. Meggyőződésem, hogy kitágult a látóköröm, és könnyebben ismerem meg az embereket. És persze a különböző műfajokkal való munka folyamatos fejlődésre kényszerített. Szerintem minden fiatalnak kötelező lenne utazni és máshol élni, a komfortzónáján kívül, a világban sokat tanul az ember, és önállóbbá válik.

- Hogyan néz ki egy profi zenész élete? Nehéz munka napi szinten gyakorolsz este pedig előadod a dalt, hány dalból áll a repertoár?

Bizony vannak nehéz pillanatai is. Az emberek azt hiszik, a zenész élete egy nagy buli. Talán egy 20 évesnek az lenne. Azt mondják magukban, hogy utazik, új emberekkel és országokkal ismerkedik meg. Igen ám, de senki sem látja a mindennapi kemény munkát mögötte. Amit a színpadon lehet látni, az semmi ahhoz képest, amit egy zenésznek meg kell tennie, hogy egy színpadi előadás jó legyen. Naponta órákat kell gyakorolnia, tanul, hogy fejlődjön, vezet és több ezer kilométert utazik, szállodákban alszik, felszerelést cipel, és nem utolsósorban állandó nyomás és stressz alatt áll, hogy megfeleljen a követelményeknek. A zenész alapvetően diák, sofőr, hordár, hangmérnök, szakács, pszichológus és néha szerelő is.

Attól függ, milyen projektben dolgozik az ember, de volt, amikor 100-nal jóval több dal volt a repertoárban.
 

 


- Steve Mišík és társai Steve Misik & Co ez a neve a te formációdnak mutasd be a társaidat kikkel zenélsz együtt?

A zenekar olyan zenészekből áll, akik Európa-szerte (Spanyolország, Catalonia, Kanári Szigetek, Mallorca, Magyarország, Szlovákia, Csehország, Hollandia, Németország, Anglia) különböző zenei projektekben és zenekarokban léptek fel session zenészként, a zenekar egyik tagja korábban session zenészként fellépett az Egyesült Államokban, Los Angelesben is, a Sunset Boulevard legendás klubjaiban, mint a Whisky a Go Go, The Key, avagy a Long Beach-i Max Steiner - benn.

A zenekar például a Bikini, az Ossian, magyar rock legendák előzenekaraként is játszott, s közreműködött Szlovákiában Peter Cmorík- kal is, Steve Misik külföldön többek között az amerikai Sebastian from The Temptations, a Spanyol Carlos Muñoz (David Bisbal, Tamara producere), avagy a Curacaoi a Sherman's Brothers- szel, és a Kubai La Mecánica Orquestra - vall is zenélt egy színpadon. A Steve Misik & Co. tagjai korábban különböző zenekarokban és zenei projektekben működtek együtt, de az első hivatalos szett a "Steve Misik & Co." a "Schizoemphatic" debütáló album dalainak rögzítése és a You Keep On Moving - Deep Purple” cover videója rögzítése közben született,

Alapvetően 3 tagú a zenekar, de volt idő amikor quar- tétként leptünk fel. Mivel sokat utaztam a munkám miatt nem volt mindig lehetséges, hogy ugyanazokkal a tagokkal zenéljek mindig együtt. De az alapvető tagok Miro Barty – dobok, Juraj Pelc – bass es én Steve Misik – gitár/ének. De mivel a Basszus gitáros Juraj végleg letelepedett Svájcban koncertezni idén már az új basszus gitárosunkkal Illés Robival fogunk.

- Indultatok tehetségkutatón, de nem jött be miért?

Ezek a műsorok egy jó biznisz a szervezőknek. Egyszerűen mondva, azt akartak tőlünk, hogy olyanok legyünk amilyennek szerettek volna nem amilyeneknek éreztük akkor magunkat, és olyan dalokat játszunk, amit ők vártak tőlünk és nem mi éreztük magunkénak. És még hozzá becsúszott egy félreértés is. Megértem, hogy vannak szakértők, akik tudjak mi jön be a kommersz hallgatónak, viszont mi sosem szerettünk volna a pénz vagy a siker érdekében változni. Mivel soha nem akartam ugyanazt csinálni, és nem akartuk ugyanazt játszani, akár műfajban, akár játékmódban, inkább kísérletezünk, és megpróbáljuk úgy csinálni a dolgokat, ahogy a kommersz zene általában nem teszi. Inkább úgy mondanám, hogy új utakat keresünk, de ami biztos, hogy mindig rockzene és más stílusok ötvözete. Alapvetően a zenénket leginkább így jellemezzük: Zenénk azon a koncepción alapul, hogy minden dalban megpróbálunk különböző műfajokat, különböző képzeletbeli világokat, más-más fantáziát ötvözni, de megtartani egy rock zenekar arculatát.

„Csak azt akarjuk játszani, amit akarunk, amit érzünk, amikor és ahogy szeretnénk” – ez a zenekar mottója. Célunk az érzéseink kifejezése, nem a kereskedelmi ipar kielégítése!

 


- Zenekaroddal 2016-ban debütáló albumot készíttettél többek között, a debütáló SCHIZOEMPHATIC albumhoz több videóklip is készült meséljél érről egy kicsit?

Az album a progresszív rock vagy metál egy kis funky beütéssel, post rock, art rock csipetnyi alternatív rockkal, etno-folklor elemekkel, néhol finom blues érzéssel. Kezdetben a füleki származású Kecskeméti Feri dobolt és a kiváló basszusgitáros, Borský Tibor is az albumon hagyta kéziratát.

A végső hangzást külföldi vendégzenészek fűszereztek meg. A Cordobai spanyol születésű Francisco Jimenez, cajont és palmaszt játszott a Shadowsban, amely az egzotikus flamenco, a metál és a keleti folk találkozása. „Spanyolországban töltött időm alatt lenyűgözött a helyi kultúra. Gyerekkorom óta vonzott a flamenco, ezért igyekeztem minden gitárszólamot magam rögzíteni."

A Fuerteventura szigetén koncertező cseh-görög származású Felicity szaxofonos a May című akusztikus kompozícióban jelent meg. Danny Griffin az etnika hangszerekkel fűszerezett For you című szerzeményben énekelt mantrát a tibeti buddhista szerzetesek technikájával, ami kiegészíti a dal hangulatát.
A szövegek a civilizáció, a társadalom és a modern ember mentális világának problémáira mutatnak rá. A zene azon a koncepción alapul, hogy minden dalban különböző műfajokat, különböző képzeletbeli világokat és fantáziákat ötvözünk, de megtartva saját arcunkat.

Az albumról 2008-ban jelent meg az első CLONE című dal. Sikereket ért el a kanadai és az amerikai rádiókban. Ezt a kislemezt szó szerint csupasz fenékkel vettük fel. Roló hangmérnök segített nekünk szállítani a hangszereket a stúdióba. Korábban akkumulátort vitt az autó csomagtartójában, és meglehetősen vadul vezethetett. A sav kiömlött és a hátsó ülések beszívtak azt. Az utazás során a zenészek rájöttek, hogy valami nincs rendben. "A valagaink elkezdtek viszketni, és amikor kiléptünk, azt láttuk, hogy nagy lyukak vannak a nadrágjainkon. Így hála ennek a sztorynak a Death-Proof név száradt rá a hangmérnökre.
A Schizoemphatic albumhoz 4 officiális videó készült . Mindegyiket meg tudja nézni az érdeklődő a YouTube csatornánkon.

A SHADOWS (flamenco-heavy rock crossover) című dalhoz a Kanári szigeteken a spanyol zenész kollégáimmal, Lanzarote szigetén volt rögzítve a felvételek többségé, a videóban szerepelt többek között Francisco Jiménez is aki a cajont rögzítetté a dalban. A kaszinó jelenetek pedig Losoncon Szlovákiában lettek rögzítve és a dobos Miro Barty játszott velem pókert. A lányt a videó végen egy a Lanzarotén dolgozó magyar lány játszotta el, felkérésünkre.





Az akusztikus MAY című dalhoz a Kanári szigeteki Fuerteventura es Lanzarote szigetén vettük fel a felvételeket. Mivel én is És a vendég szaxofonos hölgy Felicity is ott koncerteztünk annak idején, így nyilvánvalóan az volt a legolcsóbb és legjobb megoldás, mivel gyönyörű a taj arrafelé. És pontosan beleillet a dal fantáziavilágába a környezet.  




Az ONLINE című dalhoz egy komisz felé illusztrált videó készült. A dal a virtuális világ / mobiltelefon-függőségről szól.  





A PAPLUHY című dal videóklipje az egyik szlovákiai koncertünk felvételeiből készült.





A CLONE dalhoz is készült klip, de abban az 1926-os Fritz Lang Metropolis című filmjének a részeit használtuk fel.





- A klipeket különböző helyeken forgattátok, ki finanszírozta a lemezt és a videóklipeket?

Én. A helyek maguktól adódtak, mivel pont azon a helyen koncerteztem, tartózkodtam.
A te életedhez mindig is hozzá tartozott a gitár és a rockzene, de hogyan került a képbe a flamenco?
A flamenco már gyermek korom óta elvarázsolt. Persze amikor kijutottam Spanyolba És ott a hazáikkal is zenélni kezdtem, és eljártam az igazi flamenco koncertekre az is nagy hatással volt rám ahogy már említettem, sosem voltam csak egy zsanér rajongója. Mindig befogadtam minden zenei stílusból azt, ami legjobban tetszett. Igen a rockzene és a gitár nagyon közel ált hozzam mindig, de mindig hallgattam komoly zenét, soult, bluest, funkyt, jazzt sót meg tánczenében is akad, ami jó. Nem csak a rock és a metál zene zúgott a fejemben :D. Én nem szeretem skatulyázni a zenét és semmi mást. Szerintem csak három fajta zene van: 1 a jó zene 2 a rossz zene 3 az a zene, ami nem fog meg engem.  Nekem az a lényeg, hogy élőben játszó zenészek adjak elő a művet az a jó nekem. Az előre programozót műanyagot nem szeretem.
Például a múlt évben fejeztem be egy dalt a kisfiam tiszteletére Max’s Marsch címmel, amelyet menetelő fúvószenekar számara írtam ;).

- Mi történt a Steve Misik & Co. – vall 2020-ban a Covid válság ideje alatt, sok zenekar és előadó kénytelen volt leállni!?

Kiadtunk a Steve Misik & Co. zenekarommal a SUCH IS LIFE című dalunkat, amelyhez később karanténban online készítettük el a videoklipet.





Ez az új dalunk eltérő az előző dalaimtól, úgy érzem. A SUCH IS LIFE dal egy "civilizált emberről" a mentális instabilitásáról, a vallásáról, a kölcsönös rasszizmusról, valamint a természet és az őslakosok felé irányuló tiszteletlenségről szól. A videóban is jó látni az dal üzenetet, úgy gondolom. A szövegben egy ember az előítéletekről és az életben tett tetteiről filozofál. A dal az amazóniai, dél-afrikai és szibériai tüzek hatására született, de hirtelen jött a globális járvány, és az emberek lelki állapota elégé erősen erőltetve volt, így a szöveget is ebbe az irányba tereltem. Mivel minden mindennel kapcsolatban van, s otthon ültünk mindannyian bezárva, és az Amazonas még jobban elpusztult a tüzektől… Az eredeti szóvéget B. K. Williamson amerikai író írta meg nekem. Remélhetőleg ezek a nehéz idők mindenkit elgondolkodtatnak, és egyre többen veszik észre, hogy a kis dolgok igazi boldogságot hozhatnak a mindennapokba. És reméljük, hogy amikor a világban véget ér ez a járvány, mindenki jobban értékeli majd az anyatermészetet, a szabad mozgást, a szeretteivel és más emberekkel való beszélgetéseket és találkozásokat, mint korábban…

Megjelent a „Stuck in the Truck feat. Derek Sherinian”!  A Steve Misik & Co. különleges vendéggel, Derek Sherinian-nel működött együtt az új dal készítésében. Az amerikai zenész a Sons Of Apollo, Black Country Communion, Planet X, Dream Theater, KISS, Billy Idol, Alice Cooper, Yngwie J. Malmsteen, Whitesnake zenekarokkal és számos más előadóval is együtt dolgozott pályafutása alatt.

- Hogyan született a Stuck in the Truck feat. Derek Sherinian dal?

Tudom, hogy most a járvány miatt sokan dolgoznak együtt online. De ennek a dalnak a történeté még 2019-ben kezdődött a járvány kitörésé előtt. A zenekarral már elkészültünk az új kislemez felvételeivel, amikor Derek Sherinian a Twitteren írt nekem és javaslatot tett a közös együttműködésre. Én is és a zenekar többi tagja is, nagyon megőrültünk a közreműködés lehetőségének, nagy megtiszteltetésnek éreztük, hogy egy ilyen kaliberű előadóval dolgozhatnánk együtt, mint Derek Sherinian. Sherinian azt javasolta, hogyha valamelyik új dalom megtetszik neki, feljátssza hozzá a billentyűket. Azonnal elküldtem neki az új dalt, amelynek a Mastertleg épp akkor fejeztük be a stúdióban. Így készült el a Stuck in the Truck dal új változata egy különleges vendéggel, Derek Sherinian-nal. A koronavírussal kapcsolatos problémák miatt a dal csak 23.04.2021 jelent meg. A dal nagyon szép visszaéléseket kapott több külföldi és a hazai zenei sajtóban is. Világ szerte volt játszva online rádiókban, USA-tól Brazílián keresztül egészen Ausztráliáig, aminek nagyon örülünk. És reméljük, hogy az olvasónak is elfogja nyerni a tetszését ez a dal.
Még hozzá szeretném fűzni: Az új Steve Misik & Co. dal (mint az őszes többi is) az összes elérhető zenei platformon meghallgatható, ingyenes letöltésére is lehetőség van, teljes minőségben, a zenekar levelezőlistájára való feliratkozás után, a zenekar hivatalos honlapján www.stevemisikco.com

- A Stuck in the Truck dalnak mi az üzenete?

A STUCK IN THE TRUCK című dal három változatban jelent meg – egy rövidebb rádiós változatban Stuck in the Truck (Radio Edit), https://open.spotify.com/track/1sBioRWVKM6oAXcu5BJZzw?si=1841a377c3144618
az eredeti stúdióverzióban és egy Sherinian billentyűivel kiegészített változatban Stuck in the Truck with Special Guest (feat. Derek Sherinian).

https://open.spotify.com/track/60XfD7u0FX0I3JxhTLr0eM?si=4d7c5965523d45bf

A dal az utazásról, az utazás közbeni helyzetekhez kapcsolódó érzésekről szól, amelyeket változásokkal teli nomád életmód hoz. Maga a zene is ennek felel meg, melyben a visszatérő gördülő groove és dallam dominál. A dal segítségével egy guruló jármű hatását kívántam elérni, kombinálva a sokféle gondolattal, amelyek egy gyakran egyhangú utazás során eszébe jutnak az embernek. Ezt a hatást szerettem volna elérni. https://stevemisikco.bandcamp.com/album/stuck-in-the-truck
"A dalt kifejezetten minden kamionsofőrnek dedikáltuk, akik ezekben a nehéz időkben, de nem csak egy járvány idején, mindent elhoznak az embereknek, amire szükségük van, gyakran az életüket kockáztatva." A dalt nagybátyám emlékére írtam, aki autóbalesetben halt meg a sarkkör mögött Svédországban.

- A dal érdekessége, hogy 4 országban vették fel online, meséljél érről?

Érdekes módon a dalt négy országban vettük fel online, ugyanis a Steve Misik & Co. együttes minden tagja a világjárvány miatt egy másik államban ragadta, és Derek Sherinian is a világ másik felén tartózkodott. A dobos Szlovákiában, a basszusgitáros Svájcban, az énekes-gitáros a Kanári-szigeteken, Derek pedig otthon, az Egyesült Államokban vette fel a dal részét. A keverést és a masteringet a svájci Frutigenben élő szlovák producer végezte.

- Lesz videóklip?

Igen persze. Már a dal kiadásakor terveztük a videoklipet, de aztán a covid válság beleköpött a levesünkbe. Később jött egy nagy meglepetés, mivel a Stuck in the Truck feat. Derek Sherinian dalom megnyert egy nemzetközi versenyt a ¨The Sixth Dimension Music Video Competition¨ fesztiválon, amelyet az Angliai New Enterprise stúdiós jelentett ki. S nemzetközi győztesként egy PRO zenei videó elkészítése jár az első díj nyertesének. A közeljövőben jelenik meg az officiális videóklip. És azonnal látható lesz a YouTube csatornánkon is!

- Jársz még Spanyolba zenélni?

Igen, de már nem élek ott.

- Vannak olyan dalaid a fiókban, amelyek ott lapulnak mi volna, ha a közeljövőben valami közös projektet összehoznánk?

Biztos találunk olyat. Csak nem tudom mikor találok rá időt mert igen be vagyok havazva több fajta munkával. Mert a saját zenekaromon kívül több projektben is dolgozok, és el kellet vállalnom ¨normális munkát is a Covid válság miatt, habár a kultúra szektorában, ami közel áll hozzam, de mégis csak kevesebb idom van ennek köszönhetően minden másra. De megpróbáljuk majd valahogy összehozni.

Köszönöm a beszélgetést Telek Lajos

Fotók Štefan Mišík fotóalbumából
 
 
 
 
 

Posledné čítané / Legutóbb olvasott / Last seen:
09:24:04 Időutazás. Vendégünk Štefan Mišík gitáros dalszerző és énekes [2022-04-04; 1,169 x]
09:24:03 Egy csésze kávé: Kulcsár Gabriella tolmáccsal, a Budapest- Bamako rally résztvevőjével [2014-01-25; 4,383 x]
09:24:03 Egy csésze kávé: Mészáros Tamás lemezbemutató és keresztelő koncert volt Párkányban [2014-05-19; 2,661 x]
09:24:03 Egy csésze kávé: A Kék bolygó vándora, Dr. Juhász Árpád, geológus, televíziós, fotós, filmes világut... [2015-02-02; 3,954 x]
09:24:03 Egy csésze kávé: Novák Henriett rimaszombati szinésznővel [2015-01-22; 12,789 x]
09:24:03 Egy csésze kávé Bornai Tiborral zeneszerző-szövegíróval, a KFT alapító tagjával [2020-12-17; 1,135 x]
09:23:56 Film týždňa: Pretrhnuté väzby, film Andreja Lošaka / Broken Ties. A film by Andrey Loshak (2022)... [2022-07-03; 1,615 x]
09:23:35 Skončila jedna z významných stavebných firiem regiónu - Molda s.r.o. [2019-02-20; 4,080 x]
09:23:28 Prohászka Marcell: KOVÁCS Endre diákszemmel (Első közlés) [2011-07-23; 3,610 x]
09:23:21 Vo veci trestného oznámenia viceprimátora Štefánika: výsluch skončil, otázniky zostávajú...... [2018-11-20; 4,314 x]
09:23:19 Riporter kerestetik [2023-02-22; 934 x]
09:23:19 Esztergomi meghívó / Pozvánka do Ostrihomu [2013-09-26; 2,809 x]
09:23:18 Magyarnak lenni a nagyvilágban: Sávolt Karolina, a 12-éves autodidakta képzőművész [2023-04-02; 4,318 x]
09:23:18 Egy csésze kávé Kasnyik Tamás borászal, a Kürti Borfesztivál szervezőjével, a Szabad Kürti Borköztá... [2015-07-13; 3,599 x]
09:23:18 Egy csésze kávé Petrik Lászlóval, volt ENSZ békefenntartóval [2016-07-24; 3,997 x]
09:23:14 Egy Csésze Kávé: Nemere István íróval műfordítóval [2014-11-07; 2,831 x]
09:23:13 The Golden Voices of Gospel koncertsorozat Szlovákiában [2013-12-05; 2,797 x]
09:23:13 Ludo, egy hontalan idegenlégiós [2023-01-14; 1,402 x]
09:23:13 Egy csésze kávé: Gratulálok Gyurcsík Tibornak produkciójához! [2014-06-09; 3,238 x]
09:23:13 Egy csésze kávé címlaplánya: Fuzy Anita a Fővárusi Nagycirkusz artistája [2016-02-27; 2,920 x]
09:23:12 Egy csésze kávé – Címlaplány: Ivanova Daniela, művésznevén Lena, a kerekes székes énekesnő... [2015-04-21; 4,122 x]
09:23:12 Magyarnak lenni a nagyvilágban - Fodor Barbara (Cleaning with Barbie) [2023-10-26; 986 x]
09:22:42 Egy csésze kávé: Sztárfellépők az esztergomi Rocklovarda éves kínálatában [2014-05-22; 2,600 x]
09:22:41 Kürti Borfesztivál 2018. július 20. – július 21. [2018-07-19; 33,310 x]
09:22:41 Visszapillantás - Képriport a Párkányi csata 330. évfordulójának ünnepségéről / Obrazová reportáž - ... [2013-11-11; 4,938 x]
09:22:41 Egy csésze kávé Címlaplány: Larion Zoé fotómodell [2015-11-09; 5,535 x]
09:22:41 Egy csésze kávé: Kürti Borköztársaság Borfesztivál 2019 [2019-07-17; 1,583 x]
09:22:41 Kniha týždňa: Françoise Thom, Jak chápat putinismus (Pulchra Praha 2021) [2023-04-03; 1,019 x]
09:22:39 "Ale musíme byť trošku aj zodpovednejší všetci asi..." Z diskusie s poslancami k Zúgovu počas Dňa ot... [2015-04-04; 8,039 x]
09:22:38 Lukratívny byt s terasou, ktorý viceprimátor vehementne zapieral, sa konečne priznal k svojmu majite... [2019-06-12; 4,853 x]
09:22:34 Mesto našlo ďalšiu nehnuteľnosť na predaj - škôlku na Cyrilometódskej ulici. Rodičia bijú na poplach... [2011-03-08; 6,871 x]
09:22:34 Kauza likvidáce MŠ na Cyrilometódskej ul.: Vedenie mesta predstavilo projekt škôlky 21. storočia. Ro... [2013-03-20; 4,100 x]
09:22:32 Kovács Endre: Nové Zámky - Érsekújvár 1938 [2011-04-25; 4,007 x]
09:22:31 Zázračné precitnutie Braňa Becíka: z bojovníka proti obrannej zmluve organizátorom pomoci pre utečen... [2022-02-27; 1,313 x]
09:22:25 Ako sa predávala MŠ na Kollárovej ulici v roku 2008 [2013-03-08; 5,383 x]
09:22:24 Az Egy csésze kávé mai címlap lánya: Szabó-Kiszai Mónika zászlós testépítő [2022-07-03; 1,830 x]
09:22:23 Egy csésze kávé Mgr. Héger Rudolffal a Music Art Művészközvetitő Ügynökség ügyvezető igazgatójával... [2015-05-31; 5,116 x]
09:22:23 Kovács Józsi bácsi hagyatéka / Dedičstvo Kovács Jóžibáčiho [2013-10-21; 2,809 x]
09:22:12 Ste už na pokraji šialenstva zo zlých správ? Niekto odviedol svoju prácu a zinkasoval za Vás svoje 4... [2024-07-12; 201 x]
09:22:10 Zverejnené staré zmluvy Novocentra z kauzy "Rozpredaj areálu býv. kasární v rokoch 2008-2013" [2015-05-22; 4,832 x]
09:22:10 Égi hang és Szakrális tér Bényben 2013. nov.24. 17 órakor [2013-11-19; 2,417 x]
09:22:09 Cimlaplány: Vigmann Bernadett, a Miss Universe Hungary 2016-os szépségverseny résztvevője [2023-07-03; 1,549 x]
09:22:09 Vianočný príbeh [2015-12-23; 3,958 x]
09:22:09 Egy csésze kávé a párkányi Puss Antal bohóc-artistával. Exkluzív interjú Shanghaiból [2015-03-17; 3,972 x]
09:22:09 Egy Csésze Kávé: Takács Áronnal, a Face Team - Akrobatikus Sportszínház alapítójával [2015-02-23; 4,574 x]
09:22:08 Az Egy csésze kávé mai címlaplánya Nagy Viktória, a Felvidék Szépe 2016 első udvarhölgye és a Miss G... [2016-05-10; 5,512 x]
09:22:08 Egy csésze kávé: Kollinger Szabolcsal, a magyar Nick Vujicic-el aki kéz és láb nélkül született... [2014-07-06; 6,892 x]
09:22:08 Egy csésze kávé Zolcer Jánossal [2020-11-22; 3,249 x]
09:22:08 Egy csésze kávé virtuállis szépségverseny - Major Mária bikini modell [2017-09-01; 3,912 x]
09:22:08 Egy csésze kávé a holnap sztárjaival. A színpadon a GHP zenekar Nagykaposról [2015-07-29; 8,095 x]

The index.php: SIZE[b]: 29,969 MODIFIED: 2024.01.09 22:06:48.MD5: a96b9c14c093fe1384de07847e3e01bc STATUS: FALSE  This window is : x